Προσπαθώ πολύ σκληρά να τρώω φρέσκα φρούτα για σνακ και να αποφεύγω τα μπισκότα και τα πατατάκια που φωνάζουν το όνομά μου όταν περνάω δίπλα τους. Αν το φρούτο είναι έτοιμο και κομμένο για κατανάλωση είναι πολύ πιθανό να το φάω.
Τα μήλα είναι εξαιρετικά φρούτα και τώρα που είναι η εποχή τους είναι η ιδανική επιλογή να τα έχεις κομμένα και έτοιμα στο ψυγείο και όταν θες ένα σνακ να τσιμπάς.
Τα μήλα και τα αχλάδια μαυρίζουν γρήγορα αφού τα κόψουμε
Το πρόβλημα είναι ότι τα μήλα (και τα αχλάδια) οξειδώνονται (μαυρίζουν) και γίνονται καφέ γρήγορα αφού τα κόψουμε και εκτεθούν στον αέρα. Παρόλο που εξακολουθούν να έχουν καλή γεύση, η όψη τους δεν σε κάνει να θες να τα φας. Παρακάτω θα δείτε μερικούς πολύ αποτελεσματικούς τρόπους για να μην μαυρίζουν τα μήλα.
9 τρόποι για να μην μαυρίζουν τα μήλα και τα αχλάδια
Πώς να μην μαυρίσουν οι φέτες μήλου και αχλαδιού
Μουλιάστε τα φρούτα σε ένα από τα παρακάτω διαλύματα για 5 λεπτά. Το κιτρικό οξύ είναι το βασικό συστατικό σε πολλά από αυτά, επειδή βοηθά στην πρόληψη της οξείδωσης (μαύρισμα).
- Μουλιάστε τα σε ένα μπολ με κρύο αλατόνερο. Όχι πολύ αλάτι γιατί επηρεάζει τη γεύση του φρούτου. Διαλύστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ανά 1 φλιτζάνι νερό. Τα μουλιασμένα μήλα θα έχουν μια ελαφρώς αλμυρή γεύση, αλλά μπορείτε να κάνετε ένα γρήγορο ξέπλυμα πριν τα φάτε.
- Μουλιάστε τα σε ένα μπολ με νερό με μέλι. Χρησιμοποιήστε 2 κουταλιές της σούπας μέλι ανά 1 φλιτζάνι νερό.
- Μουλιάστε τα σε ένα μπολ με κρύο λεμονόνερο. Αυτό είναι καλύτερο από το να στύβετε το χυμό λεμονιού απευθείας στα φρούτα, εκτός και αν δεν σας πειράζει να έχουν πραγματικά γεύση λεμονιού. Αναμείξτε 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού ανά 1 φλιτζάνι νερό.
- Μουλιάστε τα σε ένα μπολ Sprite ή παρόμοιο ανθρακούχο σόδας λεμόνι-λάιμ. (Σημείωση: Τα περισσότερα αναψυκτικά περιέχουν τεχνητά συστατικά και σιρόπι καλαμποκιού υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη, επομένως αυτή δεν είναι η πιο υγιεινή επιλογή…αλλά λειτουργεί.)
- Μουλιάστε τα σε ένα μπολ με φρέσκα φρούτα και κρύο νερό. Χρησιμοποιήστε 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκα φρούτα ανά 1 φλιτζάνι νερό.
- Μουλιάστε τα σε ένα μπολ με κρύο νερό αναμεμειγμένο με ένα θρυμματισμένο μασώμενο δισκίο Βιταμίνης C. 1 θρυμματισμένο δισκίο ανά 1 φλιτζάνι νερό.
- Μουλιάστε τα σε ένα μπολ με μηλίτη και χυμό λεμονιού. Μου αρέσει αυτή η ιδέα, γιατί ο μηλίτης ενισχύει τη γεύση του μήλου ενώ εξισορροπεί/αραιώνει το χυμό λεμονιού. Χρησιμοποιήστε 1/2 φλιτζάνι μηλίτη ανά 1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού.
- Μουλιάστε τα σε χυμό ανανά ή σε συνδυασμό ανανά και χυμού λεμονιού.1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού ανά φλιτζάνι χυμό ανανά.
- Μουλιάστε τα σε απλό ανθρακούχο νερό.