Όταν πρόκειται για ανοξείδωτα τηγάνια, το να κολλάνε τα τρόφιμα είναι ένα από τα πιο κοινά προβλήματα. Κάποιοι μάλιστα αποφεύγουν εντελώς να τα χρησιμοποιούν.
Όμως, είναι απίστευτα ανθεκτικά, ευέλικτα και διατηρούν και κατανέμουν τη θερμότητα ομοιόμορφα. Ευτυχώς, υπάρχει ένα πολύ απλό κόλπο που εμποδίζει τα τρόφιμα να κολλήσουν στο ανοξείδωτο τηγάνι χρησιμοποιώντας λίγο λάδι καρύδας και αλάτι. Και δεδομένου ότι η “αντικολλητική” επιφάνεια που δημιουργείτε είναι απολύτως φυσική, δεν θα έχει κανένα από τα μειονεκτήματα των παραδοσιακών αντικολλητικών φινιρισμάτων.
5 Φαγητά που Δεν Πρέπει να Μαγειρεύετε σε Γουόκ
Θα χρειαστείτε:
Ανοξείδωτο τηγάνι
Λάδι καρύδας
Αλάτι
Χαρτί κουζίνας
Οδηγίες:
Τοποθετήστε το τηγάνι στην εστία σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάλτε 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας στο τηγάνι και αφήστε το να λιώσει.
Περιστρέψτε το λάδι γύρω από την επιφάνεια του τηγανιού και, στη συνέχεια, ρίξτε το περιττό λάδι, ώστε να μείνει μόνο ένα λεπτό, ομοιόμορφο στρώμα λαδιού.
Δείτε ακόμη 6 Συνηθισμένες Αιτίες για τις Οποίες ο Φούρνος σας Καίει το Φαγητό
Ρίξτε μια στρώση αλάτι στο τηγάνι, τόσο ώστε να καλύψει τον πάτο.
Με το χαρτί κουζίνας τρίψτε το λάδι και το αλάτι γυαλίζοντας το τηγάνι. Φροντίστε να τρίψετε και τα πλαϊνά του τηγανιού! Χρησιμοποιήστε καθαρό χαρτί για να σκουπίσετε τυχόν περιττό λάδι και αλάτι και το τηγάνι σας είναι έτοιμο.
Πιθανά μειονεκτήματα της μεθόδου
Ενώ τα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου την καθιστούν μια αξιόλογη επιλογή, υπάρχουν μερικά μικρά μειονεκτήματα που αξίζει να αναφερθούν.
Το πρώτο είναι ότι το αντικολλητικό αποτέλεσμα δεν θα είναι μόνιμο, που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία όταν παρατηρήσετε ότι τα τρόφιμα αρχίζουν να κολλάνε ξανά.
Το δεύτερο μειονέκτημα είναι ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις, θα πρέπει ακόμα να προσθέσετε λίγο λάδι ή βούτυρο για να αποτρέψετε το ανοξείδωτο τηγάνι να κολλήσει. Εάν μαγειρεύετε αυγά, ψάρια ή άλλα ευαίσθητα φαγητά, η λεπτή στρώση μπορεί να μην είναι αρκετή για να μην κολλήσει εντελώς.
πηγή φωτογραφιών
Δείτε επίσης Γιατί κολλάει το φαγητό στο τηγάνι: 10 Λεπτά Αρκούν να Γίνει σαν Καινούργιο