Γιατί τόσες πολλές συνταγές για μπισκότα, κέικ και ψωμιά απαιτούν συστατικά σε θερμοκρασία δωματίου; Γιατί πολύ απλά, συμπεριφέρονται διαφορετικά από τα κρύα, και αυτές οι διαφορές μπορούν να δώσουν επιθυμητά αποτελέσματα! Είτε είστε ξεχασιάρηδες, ανυπόμονοι ή λίγο και από τα δύο, αυτοί οι γρήγοροι τρόποι θα φέρουν τα κρύα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου και θα πετύχετε γρήγορο ξεπάγωμα, εξοικονομώντας χρόνο και κάνοντας τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη. 10 Έξυπνα Κόλπα Μαγειρικής που θα σας Είναι Χρήσιμα Κάθε Μέρα
Η πιο αισθητή διαφορά με τα πιο ζεστά υλικά είναι ότι αναμειγνύονται ευκολότερα. Η ανάμειξη βουτύρου και ζάχαρης μαζί είναι εύκολη όταν το βούτυρο είναι μαλακό και εύπλαστο.
Μια άλλη διαφορά με τα συστατικά σε θερμοκρασία δωματίου είναι ότι όταν αναμειγνύονται, σχηματίζουν ένα γαλάκτωμα που παγιδεύει τον αέρα. Αυτός ο αέρας διαστέλλεται κατά το ψήσιμο, παράγοντας ελαφρύτερες, πιο ομοιόμορφα ψημένες λιχουδιές!
Γρήγορο Ξεπάγωμα: Πώς να φέρετε γρήγορα τα κρύα υλικά μαγειρικής σε θερμοκρασία δωματίου
Βούτυρο
Εάν τοποθετήσετε μια μπάρα βούτυρο στον πάγκο, θα χρειαστεί περίπου μία ώρα για να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Αλλά μπορείτε να μειώσετε περίπου τα τρία τέταρτα του χρόνου κόβοντάς το σε κύβους και θα πετύχετε γρήγορο ξεπάγωμα!
Ξεκινήστε κόβοντας τη μπάρα στη μέση κατά μήκος, αναποδογυρίστε κάθε κομμάτι στο πλάι και κόψτε ξανά στη μέση κατά μήκος για να σχηματίσετε 4 μακριές στήλες. Στη συνέχεια κόψτε το βούτυρο κατά πλάτος σε διαστήματα ενός εκατοστού για να φτιάξετε τους κύβους.
Το βούτυρο σε κύβους θα έρθει σε θερμοκρασία δωματίου σε περίπου 15 λεπτά, εξοικονομώντας σας σημαντικό χρόνο! Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο για να γνωρίζετε με βεβαιότητα πότε είναι έτοιμο – η ιδανική “θερμοκρασία δωματίου” για το βούτυρο είναι μεταξύ 18-21°C.
Εάν τα 15 λεπτά είναι ακόμα πολλά για εσάς, δοκιμάστε να βάλετε σε φούρνο μικροκυμάτων τους κύβους βουτύρου με ισχύ 20% σε διαστήματα 5 δευτερολέπτων. Σταματήστε όταν το βούτυρο είναι μαλακό, αλλά εξακολουθεί να είναι ελαφρώς δροσερό στην αφή.
Δείτε ακόμη Το Μυστικό των Σεφ: Μαγειρική Σόδα στη Σάλτσα Ντομάτας
Αυγά
Για να φέρετε γρήγορα ολόκληρα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, γεμίστε ένα μικρό μπολ με ζεστό (όχι καυτό) νερό. Τοποθετήστε τα προσεκτικά στο νερό και αφήστε τα για 5-10 λεπτά. Μετά τα αυγά σας θα είναι έτοιμα για χρήση!
Εάν η συνταγή σας χρειαζετραι ασπράδια ή κρόκους αυγών σε θερμοκρασία δωματίου, είναι καλή ιδέα να τα χωρίσετε όσο τα αυγά είναι ακόμα κρύα. Οι κρόκοι σπάνε πιο εύκολα σε θερμοκρασία δωματίου!
Βάλτε τους κρόκους και/ή τα ασπράδια που έχετε χωρίσει σε κεραμικά φορμάικα και μετά τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με ζεστό νερό. Θα έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου σε περίπου 5-10 λεπτά με αυτόν τον τρόπο.
Γάλα, κρέμα και βουτυρόγαλα
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φούρνο μικροκυμάτων σας για να φέρετε γρήγορα τα γαλακτοκομικά σε θερμοκρασία δωματίου. Ρίξτε τα σε ένα δοχείο κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και, στη συνέχεια, θερμάνετέ το με ισχύ 20% σε διαστήματα 10 δευτερολέπτων μέχρι να είναι έτοιμο. Θα πρέπει να δείχνει περίπου 21°C στο θερμόμετρο σας.
Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε φούρνο μικροκυμάτων ή δεν έχετε, μπορείτε να το κάνετε εύκολα και στην εστία της κουζίνας. Απλώς προσθέστε την απαιτούμενη ποσότητα σε μια μικρή κατσαρόλα και βάλτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για ένα λεπτό περίπου, ανακατεύοντας τακτικά.
Δείτε επίσης Κάθε Φορά που Βράζετε Πατάτες, Προσθέστε Λίγο Ξύδι – Ένα Κόλπο Μαγειρικής Που Έχει Προταθεί Από Αρκετούς Σεφ