Ο Κανόνας 60-30-10 Κάνει τη Διακόσμηση Σπιτιού πολύ πιο Εύκολη

Ένα από τα πιο συνηθισμένα εμπόδια που συναντούν οι άνθρωποι στη διακόσμηση σπιτιού είναι η επιλογή των χρωμάτων. Και χωρίς γνώσεις στη διακόσμηση, μπορεί να μην εμπιστεύεστε τα δικά σας ένστικτα για να επιλέξετε ποια χρώματα ταιριάζουν καλά μεταξύ τους και να δημιουργήσετε μια χρωματική παλέτα που να είναι συνεκτική για το σπίτι σας.

Ευτυχώς, υπάρχει ένα απλό κόλπο διακόσμησης που κάνει την επιλογή χρωμάτων για το σπίτι σας πολύ πιο εύκολη και πολύ λιγότερο τρομακτική: Ονομάζεται κανόνας 60-30-10.

12 Συμβουλές Διακόσμησης για να Αναβαθμίσετε τον Σπίτι σας με Λιγότερο από 50 Ευρώ

Ο Κανόνας 60-30-10 Κάνει τη Διακόσμηση Σπιτιού πολύ πιο Εύκολη

Τι είναι ο κανόνας 60-30-10;

Μην τρομάζετε από τους αριθμούς. Ο κανόνας 60-30-10 είναι απλώς ένας απλός τρόπος να σκεφτείτε τα χρώματα στο σπίτι σας. Η χρωματική σας παλέτα μπορεί να διαιρεθεί στα τρία: το 60% του χώρου είναι ένα κυρίαρχο χρώμα, το 30% ένα δευτερεύον και συμπληρωματικό χρώμα και το 10% ένα χρώμα έμφασης. Στην πράξη, αυτό θα μπορούσε να μοιάζει με ένα σαλόνι με κυρίαρχο χρώμα στους τοίχους, τους καναπέδες ή τα χαλιά, ένα δευτερεύον χρώμα στις κουρτίνες και στα πλαϊνά έπιπλα και ένα χρώμα έμφασης σε μικρότερα διακοσμητικά κομμάτια και μαξιλάρια.

Δείτε ακόμη 10 Επαγγελματικές Συμβουλές Διακόσμησης Ώστε το Σπίτι σας να Φαίνεται Πολυτελές με Οικονομικό Τρόπο

Related Post

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον κανόνα 60-30-10 στο σπίτι σας

Η ανάλυση του κανόνα 60-30-10 θα φαίνεται λίγο διαφορετική ανάλογα με το δωμάτιο που διακοσμείτε — αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε όλο το σπίτι σας. Για παράδειγμα, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα στοιχεία που αποτελούν το 60% του σαλονιού σας μπορεί να περιλαμβάνουν τους τοίχους, έναν μεγάλο καναπέ και ένα χαλί. Στην κουζίνα, ωστόσο, αυτό το 60% μπορεί να ισχύει για τα ντουλάπια σας, ενώ το 30% μπορεί να περιλαμβάνει την πλάτη της κουζίνας και το 10% θα μπορούσε να περιλαμβάνει τις συσκευές σας.

Ξεκινήστε, λοιπόν, τον κανόνα 60-30-10 με βάση τα στοιχεία του δωματίου που διακοσμείτε. Θα έχετε μια καλύτερη ιδέα για το πόσο καλά ο χώρος σας ακολουθεί ήδη τον κανόνα και ποια στοιχεία μπορεί να θέλετε να επεξεργαστείτε ή να αλλάξετε. Και μην ξεχάσετε να λάβετε υπόψη τα υπάρχοντα φυσικά υλικά στο χώρο σας. Για παράδειγμα, εάν υπάρχει ξύλινη επένδυση σε όλο το δωμάτιο, αυτό μπορεί να είναι το 30% ή 10% και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την απόχρωση του ξύλου για να αποφασίσετε για ένα δευτερεύον χρώμα ή ένα χρώμα έμφασης σε παρόμοιο τόνο.

Όταν επιλέγετε τα χρώματα που θα αντιστοιχίσετε —κυρίαρχο, δευτερεύον και έμφαση— κοιτάξτε το χρωματολόγιο. Για υψηλότερη αντίθεση μπορείτε να ξεκινήσετε με το κυρίαρχο χρώμα σας (60%), στη συνέχεια να επιλέξετε ένα συμπληρωματικό χρώμα από την αντίθετη πλευρά του χρωματολογίου ως δευτερεύον χρώμα (30%) και μετά να επιλέξετε ένα χρώμα έμφασης (10%) που βρίσκεται πιο κοντά στη θέση του στο κυρίαρχο χρώμα. Ωστόσο, εάν θέλετε μια πιο διακριτική εμφάνιση, μπορείτε να επιλέξετε τρία χρώματα που είναι όλα αρκετά κοντά το ένα στο άλλο στο χρωματολόγιο.

Δείτε επίσης 8 Συμβουλές Διακοσμητών για Μοντέρνο Σπίτι. Οι Interior Designers μιλούν για ποια λάθη Διακόσμησης να αποφύγετε

Ακολουθήστε το Toftiaxa.gr στο Google News και πατήστε το αστεράκι για να μπουμε στα αγαπημένα σας και να τα μαθαίνετε όλα πρώτοι!
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

5 Πράγματα που Δεν Πρέπει Ποτέ να Κάνετε με το Οξυζενέ

Οι χρήσεις του υπεροξείδιου του υδρογόνου, κοινώς οξυζενέ, σε όλο το σπίτι είναι ποικίλες και… Read More

1 Ιουλίου, 2024

23 Φυτά που δεν Χρειάζονται τα Τσόφλια Αυγών

Είστε μανιώδης κηπουρός που θέλετε να προσφέρετε στα φυτά σας την καλύτερη δυνατή φροντίδα; Ενώ… Read More

1 Ιουλίου, 2024

6 Τρόποι για να Προστατέψετε το Κατοικίδιό σας στον Καύσωνα

Οι καύσωνες του καλοκαιριού κάνουν τη ζωή δύσκολη όχι μόνο για τους ανθρώπους αλλά και… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Πόσο γρήγορα θερμαίνεται ένα αυτοκίνητο το καλοκαίρι όταν μείνει στον ήλιο

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το εσωτερικό του αυτοκινήτου μας μπορεί να θερμανθεί ακόμη και… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Μπαγιάτικο Ψωμί: Το κόλπο με το βραστό νερό για να μαλακώσεις ξερό ψωμί και να το ξαναφάς

Έχετε ένα μπαγιάτικο ψωμί και θεωρείτε ότι είναι καλό μόνο για τα πουλιά; Ξανασκεφτείτε το!… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Το Μυστικό για Λαμπερό Δέρμα με Κολλαγόνο και Παντζάρια

Εάν θέλετε να βελτιώσετε την εμφάνιση και την υγεία του δέρματός σας, σκεφτείτε να προσθέσετε… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα