in , ,

Πώς να Καλλιεργήσετε Αστεροειδή Γλυκάνισο στο Σπίτι

Πώς να Καλλιεργήσετε Αστεροειδή Γλυκάνισο στο Σπίτι
Πώς να Καλλιεργήσετε Αστεροειδή Γλυκάνισο στο Σπίτι

Αν και είναι πιο απαιτητικό από τα τυπικά βότανα κήπου, με τις κατάλληλες συνθήκες, μπορείτε να καλλιεργήσετε αστεροειδή γλυκάνισο στο σπίτι. Αυτό το αρωματικό μπαχαρικό, γνωστό για το χαρακτηριστικό του φρούτο σε σχήμα αστεριού και τη γεύση που μοιάζει με γλυκόριζα, καλλιεργείται κυρίως στην Κίνα και το Βιετνάμ. Εδώ είναι ο βήμα προς βήμα οδηγός για την καλλιέργεια αστεροειδή γλυκάνισου από σπόρους σε μπαχαρικά. Βουκαμβίλια Η Αγαπημένη: Ο Απόλυτος Οδηγός για την Καλλιέργεια της – Κάνε τον Κήπο Σου ή Το Μπαλκόνι Σου Επίγειο Παράδεισο

Πώς να Καλλιεργήσετε Αστεροειδή Γλυκάνισο στο Σπίτι

Πώς να Καλλιεργήσετε Αστεροειδή Γλυκάνισο: Επιλογή σπόρων

Η απόκτηση σπόρων αστεροειδή γλυκάνισου μπορεί να είναι δύσκολη καθώς πρέπει να είναι πολύ φρέσκοι για να βλαστήσουν. Αναζητήστε σπόρους από αξιόπιστους προμηθευτές ή εξειδικευμένα καταστήματα κήπου. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ξεκινήσετε με ένα νεαρό δενδρύλλιο, το οποίο μπορεί να είναι πιο εύκολο να καλλιεργηθεί.

Πώς να Καλλιεργήσετε Αστεροειδή Γλυκάνισο: Επιλέξτε τις σωστές γλάστρες

Τα φυτά του αστεροειδή γλυκάνισου μπορούν να μεγαλώσουν αρκετά, αλλά με το κλάδεμα και την κατάλληλη φροντίδα, μπορούν να διατηρηθούν σε μια μεγάλη γλάστρα με βάθος τουλάχιστον 45-60 εκατοστών και εξίσου φαρδύ με εξαιρετική αποστράγγιση.

Χώμα και τοποθεσία

Χρησιμοποιήστε ένα υψηλής ποιότητας, καλά στραγγιζόμενο φυτόχωμα. Ο αστεροειδής γλυκάνισος προτιμά ελαφρώς όξινο έως ουδέτερο έδαφος (pH 6-7). Τοποθετήστε τη γλάστρα σε ένα σημείο που δέχεται μερική σκιά, καθώς χρειάζεται προστασία από τον έντονο απογευματινό ήλιο.

Δείτε ακόμη Καλλιέργεια Ντοματιάς από Φέτες Ντομάτας

Φύτεμα

Φυτέψτε τους σπόρους ή το δενδρύλλιο στη γλάστρα. Αν ξεκινήσετε από σπόρους, φυτέψτε τους ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του χώματος. Διατηρήστε το χώμα νοτισμένο αλλά όχι βρεγμένο. Η βλάστηση μπορεί να είναι αργή και ασταθής, συχνά διαρκεί αρκετές εβδομάδες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Πότισμα και υγρασία

Ο αστεροειδής γλυκάνισος απαιτεί σταθερό πότισμα και υψηλή υγρασία. Ποτίστε το φυτό όταν το επάνω εκατοστό του χώματος φαίνεται ξερό. Εξετάστε το ενδεχόμενο να τοποθετήσετε ένα δίσκο κάτω από τη γλάστρα ή να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα εάν ο εσωτερικός αέρας είναι ξηρός, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Λίπανση

Τροφοδοτήστε τον αστεροειδή γλυκάνισο με ένα ισορροπημένο λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης που είναι πλούσιο σε άζωτο. Λιπάνετε στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου και ξανά στα μέσα του καλοκαιριού για να ενισχύσετε την ανάπτυξη και την καρποφορία.

Κλάδεμα και φροντίδα

Κλαδέψτε το φυτό κατά τη διάρκεια της αδρανούς περιόδου για να διατηρήσετε ένα διαχειρίσιμο μέγεθος και να ενθαρρύνετε την πιο θαμνώδη ανάπτυξη. Αφαιρέστε τυχόν νεκρά ή άρρωστα κλαδιά.

Αντιμετώπιση παρασίτων

Προσέξτε για παράσιτα όπως αφίδες και ακάρεα αράχνης. Χρησιμοποιήστε οργανικά φυτοφάρμακα για να αντιμετωπίσετε τις προσβολές, ιδιαίτερα επειδή πρόκειται για φυτό μπαχαρικών.

Συγκομιδή

Οι καρποί του αστεροειδή γλυκάνισου είναι έτοιμοι για συγκομιδή όταν ωριμάσουν σε καστανοκόκκινο χρώμα και ανοίξουν ελαφρώς. Μαζέψτε τα κόβοντάς τα από το δέντρο και μετά αφήστε τους να στεγνώσουν σε δροσερό, σκοτεινό μέρος.

Αποθήκευση

Αποθηκεύστε τον αστεροειδή γλυκάνισο σε ένα αεροστεγές δοχείο μακριά από το άμεσο ηλιακό φως και την υγρασία. Εάν αποθηκευτεί σωστά, μπορεί να διατηρήσει τη γεύση του έως και ένα χρόνο.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης 12 Λαχανικά που Μεγαλώνουν Εύκολα σε Σακούλες Καλλιέργειας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

45 Κρεμαστά Σχέδια Μακραμέ για Boho Διακόσμηση Τοίχου

45 Κρεμαστά Σχέδια Μακραμέ για Boho Διακόσμηση Τοίχου

Το Έξυπνο Κόλπο για να μην Πέφτουν τα Κρεμαστράκια με Βεντούζες

Το Έξυπνο Κόλπο για να μην Πέφτουν τα Κρεμαστράκια με Βεντούζες