in , , , ,

Βουκαμβίλια Η Αγαπημένη: Ο Απόλυτος Οδηγός για την Καλλιέργεια της – Κάνε τον Κήπο Σου ή Το Μπαλκόνι Σου Επίγειο Παράδεισο

Βουκαμβίλια Η Αγαπημένη: Ο Απόλυτος Οδηγός για την Καλλιέργεια της - Κάνε τον Κήπο Σου ή Το Μπαλκόνι Σου Επίγειο Παράδεισο
Βουκαμβίλια Η Αγαπημένη: Ο Απόλυτος Οδηγός για την Καλλιέργεια της - Κάνε τον Κήπο Σου ή Το Μπαλκόνι Σου Επίγειο Παράδεισο

Η βουκαμβίλια είναι ένα γένος ανθοφόρων φυτών της οικογένειας Nyctaginaceae. Πήρε το όνομά του από τον Λουί Αντουάν ντε Μπουγκενβίλ, Γάλλο πλοηγό και εξερευνητή. Τα φυτά βουκαμβίλιας είναι εγγενή στη Νότια Αμερική, ιδιαίτερα στη Βραζιλία, το Περού και την Αργεντινή, αλλά καλλιεργούνται ευρέως σε διάφορες περιοχές σε όλο τον κόσμο για τα ζωντανά και πολύχρωμα βράκτια τους. Τα φυτά βουκαμβίλιας είναι γνωστά για τα εντυπωσιακά, χάρτινα βράκτια τους, τα οποία συχνά μπερδεύονται με πέταλα. Τα πραγματικά άνθη του φυτού είναι μικρά και δυσδιάκριτα, ενώ τα βράκτια, τα οποία είναι τροποποιημένα φύλλα, είναι συνήθως έντονο κόκκινο, ροζ, μοβ, πορτοκαλί ή λευκό. Αυτά τα βράκτια περιβάλλουν τα λουλούδια και κάνουν τα φυτά βουκαμβίλιων εξαιρετικά διακοσμητικά και οπτικά ελκυστικά. Καλλιεργήστε Τα Δικά Σας Σφουγγάρια Σώματος: Οι ΛΟΥΦΕΣ Έρχονται από τον ΚΗΠΟ, Όχι από τη Θάλασσα

instagram

Οι βουκαμβίλιες συνήθως καλλιεργούνται ως αναρριχώμενες, αλλά υπάρχουν επίσης διαθέσιμες ποικιλίες νάνων που μπορούν να καλλιεργηθούν ως θάμνοι ή σε γλάστρες. Έχουν γρήγορη ανάπτυξη και μπορούν γρήγορα να καλύψουν τοίχους, φράκτες και πέργκολες με το πυκνό φύλλωμά τους και τα πολύχρωμα βράκτια τους. Ευδοκιμούν σε ζεστά κλίματα και παρατηρούνται συχνά σε τροπικές και υποτροπικές περιοχές. Η καλλιέργεια βουκαμβίλιων μπορεί να είναι μια ανταποδοτική εμπειρία, αλλά απαιτεί την κατάλληλη φροντίδα και προσοχή και αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να τα καταφέρετε.

Επιλέξτε τη σωστή τοποθεσία

instagram

Η βουκαμβίλια ευδοκιμεί σε πλήρες ηλιακό φως, γι’ αυτό επιλέξτε ένα σημείο στον κήπο σας που δέχεται τουλάχιστον 6-8 ώρες άμεσο ηλιακό φως κάθε μέρα. Βεβαιωθείτε ότι η τοποθεσία έχει καλά στραγγιζόμενο χώμα.

Προετοιμάστε το χώμα

instagram

Η βουκαμβίλια προτιμά ελαφρώς όξινο έως ουδέτερο έδαφος με εύρος pH από 5,5 έως 7,0. Τροποποιήστε το χώμα με οργανική ύλη, όπως λίπασμα ή καλά σαπισμένη κοπριά για να βελτιώσετε την αποστράγγιση και τη γονιμότητα.

Φύτεμα

instagram

Σκάψτε μια τρύπα που είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από τη ρίζα της βουκαμβίλιας. Αφαιρέστε απαλά το φυτό από τη γλάστρα του και τοποθετήστε το στην τρύπα. Γεμίστε την τρύπα με χώμα και πατήστε το απαλά γύρω από το φυτό.

Πότισμα

instagram

Μετά τη φύτευση, ποτίστε καλά τη βουκαμβίλια για να κατακαθίσει το χώμα γύρω από τις ρίζες. Ποτίζετε τακτικά, διατηρώντας το χώμα ομοιόμορφα υγρό αλλά όχι μουσκεμένο. Αφήστε την επιφάνεια του χώματος να στεγνώσει ανάμεσα στα ποτίσματα. Κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, αυξήστε τη συχνότητα ποτίσματος για να καλύψετε τις ανάγκες του φυτού.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Δείτε ακόμη Αραιώστε την Ούρα σας με Νερό για να μην Χρησιμοποιήσετε Ποτέ Ξανά Χημικό Λίπασμα!

Λίπανση

instagram

Η βουκαμβίλια επωφελείται από την τακτική λίπανση. Χρησιμοποιήστε ένα ισορροπημένο λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης ή ένα υδατοδιαλυτό λίπασμα που έχει σχεδιαστεί για ανθοφόρα φυτά. Ακολουθήστε τις οδηγίες στη συσκευασία του λιπάσματος για τους ρυθμούς και τη συχνότητα εφαρμογής.

Κλάδεμα

instagram

Η βουκαμβίλια ανταποκρίνεται καλά στο κλάδεμα και τη διαμόρφωση. Κλαδέψτε το φυτό νωρίς την άνοιξη για να αφαιρέσετε τυχόν νεκρά ή κατεστραμμένα κλαδιά και να διαμορφώσετε το φυτό όπως επιθυμείτε. Το τακτικό κλάδεμα θα προωθήσει την πιο θαμνώδη ανάπτυξη και θα ενισχύσει την ανθοφορία.

Υποστήριξη

instagram

Εάν θέλετε η βουκαμβίλια σας να σκαρφαλώσει τοποθετήστε μια πέργκολα, κληματαριά ή άλλη δομή στήριξης για να προσκολληθεί το φυτό. Στερεώστε τα κλαδιά απαλά στη δομή στήριξης χρησιμοποιώντας σπάγκο κήπου.

Παράσιτα και ασθένειες

instagram

Προσέξτε τα κοινά παράσιτα όπως οι αφίδες, τα αλευροδοειδή και οι αλευρώδεις ψευδοκοκκίδες. Αντιμετωπίστε αμέσως τυχόν προσβολές με οργανικά εντομοκτόνα ή σαπουνόνερο. Η βουκαμβίλια είναι γενικά ανθεκτική στις ασθένειες αλλά μπορεί περιστασιακά να προσβληθεί από μυκητιάσεις. Εξασφαλίστε καλή κυκλοφορία αέρα γύρω από το φυτό και αποφύγετε το πότισμα από πάνω για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο ασθένειας.

Χειμερινή φροντίδα

instagram

Σε περιοχές με παγετό, η βουκαμβίλια απαιτεί προστασία κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Μετακινήστε την σε γλάστρα σε εσωτερικό χώρο ή καλύψτε με παγοκουβέρτες ή λινάτσα για να την προστατέψετε από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Δείτε επίσης Με Αυτό το Απλό Κόλπο Θα Καλλιεργήσετε Περισσότερα Παχύφυτα σε Χρόνο Μηδέν – Πολλαπλασιασμός Παχύφυτων

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.2 / 5. Αξιολογήσεις: 23

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Φίδι Στο Σπίτι ή Στην αυλή: Αυτό Πρέπει Να Κάνεις Για Να Μην Κινδυνεύσει Η Ζωή Σου Αλλά Ούτε Το Ερπετό

Φίδι Στο Σπίτι ή Στην αυλή: Αυτό Πρέπει Να Κάνεις Για Να Μην Κινδυνεύσει Η Ζωή Σου Αλλά Ούτε Το Ερπετό

Είσαι Επισκέπτης; Ποτέ Μην Πειράξεις Αυτά τα 10 Πράγματα

Είσαι Επισκέπτης; Ποτέ Μην Πειράξεις Αυτά τα 10 Πράγματα Σε Ξένο Σπίτι