in , , ,

12 Πράγματα που Δεν Αξίζουν τα Χρήματα που Ξοδεύετε για Αυτά

12 Πράγματα που Δεν Αξίζουν τα Χρήματα που Ξοδεύετε για Αυτά
12 Πράγματα που Δεν Αξίζουν τα Χρήματα που Ξοδεύετε για Αυτά

Με τη βοήθεια της πολύχρωμης διαφήμισης, καταφέρνουν να μας πουλήσουν απολύτως άχρηστα πράγματα. Ψάχνουμε επιμελώς αυτά τα αντικείμενα στα ράφια του σούπερ μάρκετ, ξοδεύουμε πολλά χρήματα για αυτά, τα προτείνουμε στους φίλους και την οικογένειά μας και μετά απογοητευόμαστε όταν ανακαλύπτουμε ότι είναι εντελώς άχρηστα. Ή ότι λειτουργούν αρκετά καλά, αλλά είναι πολύ υπερτιμημένα. 13 ΑΧΡΗΣΤΑ Πράγματα που Πρέπει να Πετάξετε από την Τσάντα σας ΤΩΡΑ!

Γυναικεία αντιιδρωτικά

brightside

Οι διαφημίσεις που ισχυρίζονται ότι οι φόρμουλες των ανδρικών και γυναικείων αντιιδρωτικών διαφέρουν σημαντικά είναι παραπλανητικές. Στην πραγματικότητα, οι εταιρείες χρησιμοποιούν μόνο διαφορετικά αρώματα στην παρασκευή αυτών των προϊόντων, αλλά οι χημικές ενώσεις που εξουδετερώνουν τη μυρωδιά του ιδρώτα σε όλα τα αντιιδρωτικά είναι σχεδόν ίδιες. Δεν έχει νόημα να αγοράσετε ένα αντιιδρωτικό που έχει σχεδιαστεί ειδικά για γυναίκες.

Συμπληρώματα διατροφής

brightside

Πολλοί άνθρωποι λαμβάνουν συμπληρώματα διατροφής για να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα και να βελτιώσουν την υγεία τους. Αλλά στην πραγματικότητα, εάν ένα άτομο έχει μια υγιεινή διατροφή, δεν χρειάζεται επιπλέον συμπληρώματα.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, αυτά τα συμπληρώματα δεν είναι επιβλαβή, αλλά και τα οφέλη τους αμφισβητούνται αφού δεν μπορούν να αντικαταστήσουν μια υγιεινή διατροφή ούτως ή άλλως.

Ιονιστές καθαριστές αέρα

© Ben Baligad / Flickr, © CC BY 2.0 DEED

Οι ιονιστές καθαριστές αέρα που δεν είναι εξοπλισμένοι με φίλτρα δεν είναι μόνο αναποτελεσματικοί, αλλά μπορούν επίσης να είναι επικίνδυνοι για την υγεία σας. Αυτές οι συσκευές υποτίθεται ότι συλλαμβάνουν μικροσκοπικά σωματίδια με αρνητικά φορτισμένα ιόντα, αλλά απελευθερώνουν μικρές ποσότητες όζοντος που μπορεί να είναι επιβλαβές για την αναπνοή. Είναι καλύτερα να αγοράσετε απλώς έναν καθαριστή αέρα με αντικαταστάσιμα φίλτρα.

Καθαριστικά αποχέτευσης

brightside

Τα καθαριστικά αποχέτευσης έχουν σχεδιαστεί για να ξεφράζουν τις αποχετεύσεις αλλά στην πραγματικότητα κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Το υδροχλωρικό οξύ σε αυτά τα προϊόντα μπορεί να διαλύσει όχι μόνο το λίπος και τη βρωμιά, αλλά και τους ίδιους τους σωλήνες. Επιπλέον, μπορεί να καταστρέψει το σμάλτο και άλλα φινιρίσματα του μπάνιου.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Και εάν το φράξιμο προκαλείται από ένα πυκνό υλικό που έχει πέσει κατά λάθος στο αποχετευτικό σύστημα, αυτά τα καθαριστικά θα είναι εντελώς άχρηστα. Είναι καλύτερο να πάρετε μια βεντούζα και μια ατσαλίνα, τα οποία είναι πιο αποτελεσματικά.

Καθαριστικά οθόνης για ηλεκτρονικά

brightside

Αυτά τα καθαριστικά λειτουργούν καλά, αλλά είναι επίσης αρκετά δαπανηρά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε καθαρό νερό για να καθαρίσετε οθόνες. Ένα πανί μικροϊνών εμποτισμένο σε νερό καθαρίζει τις επιφάνειες τόσο αποτελεσματικά όσο ένα ειδικό προϊόν.

Υφαντά καλάθια πλυντηρίων

© Michael Coghlan / Flickr, © CC BY-SA 2.0 DEED, © Emily May / Flickr, © CC BY 2.0 DEED

Αυτά φαίνονται χαριτωμένα, αλλά δεν είναι πολύ βολικά στη χρήση. Εάν βάλετε πάρα πολλά ρούχα στο καλάθι, μπορεί να παραμορφωθούν. Είναι πιο λογικό να αγοράσετε ένα καλάθι από πυκνό ύφασμα που μπορεί να κλείσει όταν δεν χρησιμοποιείται.

Δείτε ακόμη Με Αυτή την Απλή Συμβουλή θα Εξοικονομήσετε Χρήματα στο Σούπερ Μάρκετ

Μεγάλα δοχεία με μπαχαρικά και καρυκεύματα

brightside

Η αγορά μπαχαρικών σε μεγάλα βάζα φαίνεται σαν μια εξαιρετική ιδέα αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα. Όμως τα μπαχαρικά έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής και σπάνια τα χρησιμοποιούμε σε μεγάλες ποσότητες. Έτσι, είναι πιθανό να αλλοιωθούν πριν τα τελειώσετε. Επομένως, είναι καλύτερο να αγοράζετε μπαχαρικά σε μικρά δοχεία.

Σνακ λαχανικών, κράκερ ρυζιού και άλλα «υγιεινά» υποκατάστατα τσιπ

© Kate Hopkins / Flickr, © CC BY 2.0 DEED

Όλα αυτά τα σνακ φαίνεται να είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για τα πατατάκια επειδή υποτίθεται ότι είναι υγιεινά. Στην πραγματικότητα, όμως περιέχουν διάφορα πρόσθετα και έλαια. Επιπλέον, έχουν πολλές θερμίδες και στερούνται θρεπτικών συστατικών.

Θερμοπροστατευτικά σαμπουάν

© freepik / Freepik

Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, η αγορά σαμπουάν και μαλακτικών με θερμική προστασία είναι σπατάλη χρημάτων. Δεν θα βλάψουν τα μαλλιά σας, αλλά υπάρχουν επίσης λίγα οφέλη. Είναι καλύτερα να αγοράσετε ένα σπρέι προστασίας από τη θερμότητα, το οποίο βοηθά πραγματικά να προστατεύσετε τις μπούκλες σας από τις επιπτώσεις των υψηλών θερμοκρασιών.

Η αγορά ενός ενυδατικού σαμπουάν μπορεί επίσης να είναι μια άσκοπη σπατάλη χρημάτων. Οι ουσίες που χρησιμοποιούνται σε αυτά τα προϊόντα βαραίνουν τις τρίχες, έτσι ώστε τα μαλλιά να γίνονται λιπαρά πιο γρήγορα. Έτσι, καταλήγετε να πρέπει να λούζεστε πιο συχνά.

Μάσκες προσώπου σε φύλλα

© freepik / Freepik

Οι μάσκες προσώπου σε φύλλα έχουν αποκτήσει πρωτοφανή δημοτικότητα. Μερικές γυναίκες σημειώνουν ότι το δέρμα φαίνεται πραγματικά καλύτερο μετά τη χρήση τους. Στην πραγματικότητα όμως το αποτέλεσμά τους είναι παροδικό, ενώ κοστίζουν πολύ. Ταυτόχρονα, έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με τις ενυδατικές κρέμες και τις λοσιόν, επομένως είναι οικονομικά παράλογο να ξοδέψετε πολλά χρήματα σε αυτές.

Ενυδατικές κρέμες

brightside

Η υπερβολική χρήση τους όχι μόνο δεν βοηθά, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί ακόμη και να βλάψει το δέρμα σας. Οι δερματολόγοι ισχυρίζονται ότι η πολύ συχνή χρήση ενυδατικών μπορεί να δυσκολέψει την απολέπιση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, να αλλάξει τη φυσική ισορροπία υγρασίας του δέρματος και να επιβραδύνει τη φυσική παραγωγή λιπιδίων και πρωτεϊνών. Εάν το δέρμα σας φαίνεται ξηρό, πρέπει να καταναλώνετε αρκετά υγρά.

Επιπλέον, δεν έχει νόημα να πληρώσετε περισσότερα για ενυδατικές κρέμες που περιέχουν βιταμίνες. Συνήθως, η ποσότητά τους είναι πολύ μικρή για να επηρεάσει με κάποιο τρόπο την κατάσταση του δέρματος. Αλλά ακόμα κι αν υπάρχουν πολλές στη σύνθεση, αυτό δεν είναι επίσης ένα πλεονέκτημα καθως τείνουν να αποσυντίθενται γρήγορα υπό την επίδραση του ηλιακού φωτός και του οξυγόνου.

Προϊόντα γυναικείας υγιεινής

brightside

Τα ευαίσθητα μέρη του σώματος μιας γυναίκας δεν χρειάζονται ειδικά καλλυντικά προϊόντα. Επιπλέον, τα τζελ με αρωματικά πρόσθετα μπορούν να σπάσουν το φυσικό φράγμα που προστατεύει τον οργανισμό από βακτήρια και λοιμώξεις και μπορεί επίσης να προκαλέσουν ερεθισμούς.

Είναι βέλτιστο να χρησιμοποιείτε καθαρό νερό για διαδικασίες υγιεινής. Ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαπούνι για ευαίσθητο δέρμα χωρίς πρόσθετα και αρώματα.

Δείτε επίσης 5 Πράγματα στην Ανακαίνιση Κουζίνας για τα Οποία Δεν Πρέπει να Σπαταλάτε Χρήματα Σύμφωνα με τους Διακοσμητές

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.5 / 5. Αξιολογήσεις: 17

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

60 "Αχτύπητα" χτενίσματα και κουρέματα για γυναίκες άνω των 40

60 “Αχτύπητα” χτενίσματα και κουρέματα για γυναίκες άνω των 40

Πάσχα 2024: 61 Κομψές Ιδέες Πασχαλινής Διακόσμησης Τραπεζιού

Πάσχα 2024: 61 Κομψές Ιδέες Πασχαλινής Διακόσμησης Τραπεζιού