Οι μυρωδιές από τηγανητά είναι συχνά επίμονες και μπορούν να παραμείνουν για αρκετό χρονικό διάστημα, ειδικά σε κουζίνες που δεν αερίζονται καλά. Η δάφνη περιέχει αιθέρια έλαια με αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην εξουδετέρωση των οσμών τηγανίλας. Γιατί Πρέπει να Βαζετε Πάντα Φύλλα Δάφνης στο Καλοριφέρ σας
Πρώτα από όλα μπορείτε να αποφύγετε ή να μειώσετε τον σχηματισμό άσχημων οσμών τοποθετώντας φύλλα δάφνης απευθείας στο καυτό λάδι. Με αυτόν τον τρόπο θα δώσουν στο φαγητό ένα λεπτό και μοναδικό άρωμα.
Για να εξαλείψετε τις άσχημες οσμές μετά το τηγάνισμα, προσθέστε μερικά φύλλα δάφνης σε μια κατσαρόλα με νερό και βράστε το για λίγα λεπτά. Το άρωμα που απελευθερώνεται από τα φύλλα κατά τη διάρκεια του βρασμού θα καλύψει τις οσμές του τηγανίσματος. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο από αυτό το αρωματικό φυτό για να εντείνετε το αποτέλεσμα.
Εάν οι μυρωδιές είναι ιδιαίτερα επίμονες, ανάψτε ένα φύλλο δάφνης και αφήστε το να καεί για λίγα λεπτά. Ο καπνός που απελευθερώνεται από τα φύλλα θα κάνει τις οσμές να εξαφανιστούν σε χρόνο μηδέν.
Για να εξαλείψετε τις μυρωδιές τηγανίλας που έχουν απορροφηθεί στις επιφάνειες της κουζίνας, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα σπιτικό απορρυπαντικό. Ρίξτε μερικά φύλλα δάφνης σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, προσθέστε νερό και αφήστε να εμποτιστεί για μερικές ημέρες. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το διάλυμα για να καθαρίσετε τις επιφάνειες.
πηγή φωτογραφιών
Δείτε επίσης Φύλλα Δάφνης στον Κουβά της Σφουγγαρίστρας: 5 Λόγοι για να αρχίσετε να τα χρησιμοποιείτε