Έχετε ποτέ αναρωτηθήκατε τι είναι αυτή η παράξενη λευκή ίνα που συνδέεται με τον κρόκο του αυγού σας; Φαίνεται λίγο δυσδιάκριτη, επιπλέει και μερικές φορές κρύβεται ακόμη και κάτω από τον κρόκο. Λοιπόν, τι είναι στην πραγματικότητα; Πώς να Αποφύγετε τη Σαλμονέλα Οταν Μαγειρεύετε Αυγά: Να τι Κάνετε Λάθος
Λέγεται χαλάζα και υπάρχουν δύο από αυτά σε κάθε πλευρά του κρόκου. Λειτουργούν ως άγκυρα για να παραμείνει ο κρόκος στο κέντρο των ασπράδιων αυγών. Μπορεί να φαίνονται κάπως παράξενα αλλά είναι απολύτως ασφαλή για κατανάλωση.
Είναι εύκολο να εντοπιστούν όταν σπάσετε για πρώτη φορά το αυγό από το τσόφλι του. Αλλά το καλύτερο είναι ότι είναι ένας εξαιρετικός δείκτης του πόσο φρέσκο είναι το αυγό, όσο πιο αισθητά είναι με γυμνό μάτι, τόσο πιο φρέσκο είναι. Εάν το αυγό είναι μπαγιάτικο, οι ίνες θα έχουν ξεθωριάσει και τελικά θα εξαφανιστούν.
πηγή φωτογραφίας
Δείτε επίσης Ο Εύκολος Τρόπος να Καταλάβετε αν τα Αυγά σας Προέρχονται από Άρρωστη Κότα