Εάν αγοράζετε λαχανικά από την λαϊκή αγορά πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στην αποθήκευση τους. Τα λαχανικά είναι διαφορετικά μεταξύ τους, επομένως δεν αποθηκεύονται όλα με τον ίδιο τρόπο. Για παράδειγμα, μερικά πρέπει να τοποθετούνται αμέσως στο ψυγείο, ενώ άλλα πρέπει να διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου. Υπάρχουν κάποια λαχανικά που μπορούν να καταψυχθούν και άλλα που καλό είναι να αποφεύγονται. Ποια Είναι τα 5 Λαχανικά που Πρέπει Πάντα να Μαγειρέψετε πριν τα Φάτε
Πώς να αποθηκεύετε τα λαχανικά
Κάθε λαχανικό έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, επομένως οι μέθοδοι συντήρησης είναι διαφορετικές. Εάν αποφασίσετε να αποθηκεύσετε τα λαχανικά σε θερμοκρασία δωματίου, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν πρέπει σίγουρα να είναι πολύ ζεστή ή πολύ υγρή. Η αποθήκευση εξαρτάται από το είδος των λαχανικών που αγοράζετε. Για παράδειγμα, αν είναι πολύ ευπαθή, συνιστάται να τα βάλετε αμέσως στο ψυγείο και να τα καταναλώσετε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αποθηκεύστε τα στα κατάλληλα συρτάρια του ψυγείου για να μην αλλοιωθούν τα χαρακτηριστικά τους.
Δείτε ακόμη Για να μην Πετάς Τροφή και Χρήματα: 10 Κόλπα για να Διατηρήσετε Φρούτα και Λαχανικά Φρέσκα για Μήνες
Εάν αγοράζετε φρέσκα λαχανικά που δεν θέλετε να φάτε αμέσως, μπορείτε να τα καταψύξετε. Οι χαμηλές θερμοκρασίες της κατάψυξης βοηθούν να σταματήσει η διαδικασία αλλοίωσης και να διατηρηθούν αναλλοίωτα για περισσότερο. Σε αυτή την περίπτωση όμως πρέπει να είστε προσεκτικοί γιατί δεν μπορούν να καταψυχθούν όλα τα λαχανικά.
Αυτά είναι τα λαχανικά που μπορείτε να καταψύξετε και αυτά που δεν πρέπει
Εάν αγοράζετε πολλά λαχανικά ή ίσως τα μαζεύετε από τον κήπο σας, μπορείτε απλά να τα καταψύξετε για να διαρκέσουν περισσότερο. Για βέλτιστη κατάψυξη, θα πρέπει να κόψετε όλα τα χόρτα και τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια, να τα χωρίσετε σε μερίδες και να τα τοποθετήσετε στην κατάψυξη. Το να χωρίζετε τα λαχανικά σε μερίδες είναι μια πολύ βολική και πρακτική διαδικασία που θα σας εξυπηρετήσει κατά την απόψυξη.
Όμως, δεν μπορεί να καταψυχθεί κάθε λαχανικό. Παραδείγματα που δεν πρέπει ποτέ να βάζετε στην κατάψυξη περιλαμβάνουν μαρούλι, λάχανο, αγγούρια, ντομάτες, αγκινάρες Ιερουσαλήμ και ραπανάκια.
Αυτά τα λαχανικά, τα οποία είναι πολύ πλούσια σε νερό, δεν αξίζουν να καταψύχονται. Βάζοντάς τα στην κατάψυξη κινδυνεύετε να αλλοιώσετε τις οργανοληπτικές τους ιδιότητες. Για παράδειγμα, αν προσπαθήσετε να παγώσετε το μαρούλι, θα διαπιστώσετε ότι μόλις αποψυχθεί, χάνει εντελώς την αρχική του υφή.
Σε κάθε περίπτωση, είναι καλύτερο να φυλάσσετε τα λαχανικά σας στο ψυγείο σε δροσερό μέρος, ειδικά αν πρέπει να λείπετε από το σπίτι για λίγες μέρες.
πηγή φωτογραφίας
Δείτε επίσης 6 Λαχανικά που Έχουν Μεγαλύτερη Θρεπτική Αξία Μετά το Μαγείρεμα