in , , ,

8 Συμβουλές Ομορφιάς που Κατέληξαν να Είναι Μύθοι

8 Συμβουλές Ομορφιάς που Κατέληξαν να Είναι Μύθοι
8 Συμβουλές Ομορφιάς που Κατέληξαν να Είναι Μύθοι

Όλοι έχουμε διαβάσει ή ακούσει για συμβουλές ομορφιάς που φαίνεται να έχουν αποτέλεσμα αλλά τελικά αποδεικνύονται μύθοι. 9 Μύθοι για την Περιποίηση του Προσώπου Ώστε να Εξοικονομήσετε Χρήματα

Το τακτικό κούρεμα των μαλλιών διεγείρει την ανάπτυξή τους.

© kaleido-dp / Pixabay, © jackmac34 / Pixabay

Ενώ το να κόβετε τα μαλλιά σας από καιρό σε καιρό μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε την ψαλίδα και το σπάσιμο, δεν είναι αλήθεια ότι θα τα κάνει να μεγαλώσουν πιο γρήγορα. Θα σας βοηθήσει να έχετε πιο υγιή, πιο λαμπερά και δυνατά μαλλιά, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η ανάπτυξη των μαλλιών ξεκινά από τις ρίζες, επομένως δεν είναι μια διαδικασία που μπορεί να επιταχυνθεί με αυτήν την πρακτική.

Το να φοράτε μακιγιάζ κάθε μέρα είναι κακό για το δέρμα σας.

© elliemakeupartist / TikTok, © elliemakeupartist / TikTok

Όπως με όλα τα άλλα, το σημαντικό εδώ δεν είναι η συχνότητα, αλλά η σωστή χρήση. Το καθημερινό μακιγιάζ δεν είναι κακό για το δέρμα, αρκεί να καθαρίζεται σωστά μετά. Φροντίστε να επιλέξετε ποιοτικά προϊόντα που δεν φράζουν τους πόρους και να τα αφαιρείτε εντελώς πριν πάτε για ύπνο.

Η ακμή προκαλείται από βρωμιά.

© izzierodgers / Instagram, © dualipa / Instagram

Αυτός είναι ένας μύθος που πολλοί πιστεύουν, αλλά η ακμή δεν προκαλείται από βρωμιά. Αντίθετα, οφείλεται κυρίως σε συνδυασμό ορμονικών και γενετικών παραγόντων. Στην πραγματικότητα, το πολύ συχνό ή πολύ έντονο πλύσιμο του προσώπου σας μπορεί ακόμη και να επιδεινώσει την ακμή λόγω ερεθισμού του δέρματος.

Τα φυσικά προϊόντα είναι πάντα καλύτερα.

© Bru-nO / Pixabay, © kerdkanno / Pixabay

Τα λεγόμενα φυσικά προϊόντα δεν είναι αποδεδειγμένα καλύτερα για το δέρμα. Δεν είναι όλα ασφαλή ή αποτελεσματικά, πολλά φυσικά συστατικά μπορεί να είναι ερεθιστικά ή αλλεργιογόνα και μερικά μπορεί ακόμη και να είναι τοξικά. Είναι σημαντικό να ερευνήσετε και να διαβάσετε προσεκτικά τις ετικέτες πριν εφαρμόσετε οποιοδήποτε προϊόν στο δέρμα σας.

Δείτε ακόμη 11 Μύθοι που μας Εμποδίζουν να Εχουμε Μακριά και Υγιή Μαλλιά

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Η ηλιοθεραπεία 15 λεπτά την ημέρα είναι υγιεινή.

© kevin turcios / Unsplash, © Melanie Andersen / Unsplash

Κατανοούμε ότι η ηλιοθεραπεία —πάντα με την κατάλληλη προστασία— είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να λάβουμε τη βιταμίνη D στο σώμα μας. Ωστόσο, το μαύρισμα δεν είναι υγιεινό, καθώς μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνιες βλάβες από τον ήλιο και να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης δερματικών παθήσεων. Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να λάβουμε τη δόση της βιταμίνης D, όπως η κατανάλωση ορισμένων τροφών.

Οι αντιρυτιδικές κρέμες μπορούν να αντιστρέψουν τα σημάδια της γήρανσης.

© Alexandra Tran / Unsplash, © bethennyfrankel / Instagram, © janjf93 / Pixabay

Δεν υπάρχει μαγική κρέμα που να μπορεί να αναστρέψει εντελώς τα σημάδια της γήρανσης. Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι οι περισσότερες αντιρυτιδικές κρέμες παρέχουν μόνο προσωρινή ενυδάτωση και δεν έχουν αποδειχθεί ότι έχουν μακροχρόνια δράση.

Τα νύχια πρέπει να «αναπνέουν» από καιρό σε καιρό.

© Bryony Elena / Unsplash

Για κάποιο λόγο, πιστεύουμε ότι τα νύχια μας πρέπει να αναπνέουν ανάμεσα στα μανικιούρ. Δεν είναι αλήθεια, καθως είναι ένα μέρος του σώματος που δεν έχει την ικανότητα να αναπνέει. Ωστόσο, το να τα αφήνετε να ξεκουραστούν βοηθά στην αποφυγή της συσσώρευσης μυκήτων ή βακτηρίων.

Θα πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό.

© OpenClipart-Vectors / Pixabay, © OpenClipart-Vectors / Pixabay

Το πλύσιμο του προσώπου σας με ζεστό νερό μπορεί να αυξήσει το επίπεδο ευαισθησίας του δέρματος και να το ξηράνει, με αποτέλεσμα να χάσει ορισμένα απαραίτητα φυσικά έλαια. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε χλιαρό νερό και ένα ήπιο καθαριστικό για να αποφύγετε την καταστροφή της επιδερμίδας.

πηγή

Δείτε επίσης Οι Δερματολόγοι Μοιράζονται τους Χειρότερους Μύθους στην Περιποίηση της Επιδερμίδας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

γήινη διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού,διακόσμηση,

62 Σύγχρονες Ιδέες Γήινης Διακόσμησης Σπιτιού

Οι Διακοσμητές Αποκαλύπτουν 12 Τάσεις Διακόσμησης που θα Είναι Δημοφιλείς Φέτος

Οι Διακοσμητές Αποκαλύπτουν 12 Τάσεις Διακόσμησης που θα Είναι Δημοφιλείς Φέτος