in , ,

9 Μύθοι για την Περιποίηση του Προσώπου Ώστε να Εξοικονομήσετε Χρήματα

9 Μύθοι για την Περιποίηση του Προσώπου Ώστε να Εξοικονομήσετε Χρήματα
9 Μύθοι για την Περιποίηση του Προσώπου Ώστε να Εξοικονομήσετε Χρήματα

Η φροντίδα του προσωπου δεν είναι μόνο ματαιοδοξία. Είναι μια ζωτική πτυχή της συνολικής υγείας. Ωστόσο, η περιποίησης της επιδερμίδας μπορεί μερικές φορές να μοιάζει με μια ακριβή περιπέτεια. Δεν χρειάζεστε πάντα τα πιο ακριβά προϊόντα για αποτελεσματική περιποίηση του δέρματος του προσώπου. Εξάλλου, η καλή περιποίηση του δέρματος δεν χρειάζεται να κοστίσει μια περιουσία! 11 Μύθοι που μας Εμποδίζουν να Εχουμε Μακριά και Υγιή Μαλλιά

Μύθος: Όσο υψηλότερο είναι το SPF του αντηλιακού τόσο το καλύτερο.

© asamiruria / Reddit, © fntastk / Reddit

Όσον αφορά το αντηλιακό, η αναζήτηση υψηλότερου αντηλιακού παράγοντα προστασίας (SPF) δεν είναι πάντα πολύ καλύτερη από έναν χαμηλότερο. Οι ειδικοί προτείνουν συνήθως τη χρήση τουλάχιστον SPF 30, καθώς εμποδίζει το 97% της ακτινοβολίας UVB. Εάν σκοπεύετε να περάσετε εκτεταμένο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, ειδικά κατά τις ώρες αιχμής του ήλιου (10 π.μ. έως 2 μ.μ.), ίσως αξίζει να επιλέξετε υψηλότερο δείκτη για πρόσθετη προστασία πέρα από δύο έως τρεις ώρες. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, το επιπλέον κόστος ενός υψηλότερου SPF μπορεί να μην δικαιολογείται.

Για αναφορά, το SPF 15 μπλοκάρει περίπου το 93% της ακτινοβολίας, το SPF 30 σταματά το 97% και το SPF 50 μπορεί να σας προστατεύσει από το 98%. Δεδομένου ότι κανένα αντηλιακό δεν μπορεί να προσφέρει 100% προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία, η διαφορά μεταξύ της χρήσης αντηλιακού SPF 30 και SPF 50 δεν είναι σημαντική. Επομένως, μην αισθάνεστε αναγκασμένοι να επιλέξετε τον υψηλότερο διαθέσιμο δείκτη προστασίας.

Μύθος: Το αντιβακτηριακό σαπούνι είναι το καλύτερο για να διατηρείτε το δέρμα καθαρό.

© Natallia Ploskaya / Shutterstock.com

Έχετε ακούσει ποτέ για αντισηπτικό ή αντιμικροβιακό σαπούνι; Λοιπόν, αυτό είναι το ίδιο με το αντιβακτηριακό σαπούνι! Είναι σαν το κανονικό σαπούνι, αλλά με μερικές επιπλέον χημικές ουσίες για την καταπολέμηση των βακτηρίων και την αποφυγή λοιμώξεων. Τώρα, αυτά τα αντιβακτηριακά σαπούνια μπορεί να έχουν ένα ειδικό συστατικό που ονομάζεται triclosan ή triclocarban, που δεν βρίσκεται στο απλό σαπούνι. Αυτό το συστατικό λειτουργεί για να διώξει τα βακτήρια.

Όμως, αυτά τα σαπούνια μπορεί επίσης να είναι λίγο σκληρά για το δέρμα σας. Μπορεί να εξαφανίσουν όχι μόνο τα κακά, αλλά και τα καλά βακτήρια στο δέρμα. Επιπλέον, αυτές οι προστιθέμενες χημικές ουσίες μπορούν να αφαιρέσουν τα φυσικά έλαια του δέρματος, αφήνοντάς το ξηρό και κάπως ερεθισμένο. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι ότι η χρήση αντιβακτηριακού σαπουνιού μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε εξαιρετικά καθαροί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραλείπετε το τακτικό πλύσιμο.

Μύθος: Όσο πιο ακριβό τόσο το καλύτερο

© TanyaKim / Shutterstock.com

Ακριβώς επειδή κάτι κοστίζει δεν το κάνει αυτόματα καλύτερο ή πιο αποτελεσματικό από μια φθηνότερη εναλλακτική. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα πιο ακριβά προϊόντα δεν είναι πάντα αυτά με την πιο επιστημονική υποστήριξη, ακόμα κι αν διαθέτουν «σπάνια» συστατικά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Έτσι, όταν πρόκειται για ενυδατικές κρέμες, το χάσμα μεταξύ μιας οικονομικής και μιας πιο ακριβής επιλογής θα μπορούσε να συνοψιστεί σε μερικά πράγματα: πώς διατίθεται στην αγορά, η φανταχτερή συσκευασία και ίσως κάποια ειδικά συστατικά αποκλειστικά για την ακριβή μάρκα.

Μύθος: Τα φυσικά, βοτανικά προϊόντα περιποίησης είναι καλύτερα για το δέρμα.

© dirt_rat_de*l_boy / Reddit

Εάν προτιμάτε τη βιολογική περιποίηση του δέρματος, αυτό σημαίνει ότι το προϊόν σας θα πρέπει να είναι γεμάτο με φυτικά προϊόντα που έχουν καλλιεργηθεί και επεξεργαστεί βιολογικά. Σκεφτείτε τα εκχυλίσματα φυτών, τα έλαια, τα βούτυρα και τα αιθέρια έλαια – τα καλά πράγματα κατευθείαν από τη φύση. Προσέξτε την οργανική σφραγίδα. Αν υπάρχει, σημαίνει ότι τουλάχιστον το 95% των συστατικών είναι βιολογικά.

Ωστόσο, ορισμένα προϊόντα που επισημαίνονται ως “φυσικά” μπορεί να εξακολουθούν να έχουν συστατικά που δεν είναι εξαιρετικά. Πάρτε το σκουαλάνιο, για παράδειγμα, μια ενυδατική ουσία που μερικές φορές προέρχεται από καρχαρίες, συμβάλλοντας στο κυνήγι καρχαριών.

Επιπλέον, ακόμη και τα βιολογικά καλλυντικά μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες. Ορισμένα βοτανικά αιθέρια έλαια, όπως το περγαμόντο για το άρωμα εσπεριδοειδών του, μπορούν να κάνουν το δέρμα εξαιρετικά ευαίσθητο στον ήλιο, προκαλώντας δυνητικά δυσάρεστα εγκαύματα. Τώρα, οι αλλεργίες είναι ένα πράγμα και μερικοί συνηθισμένοι ένοχοι είναι το χαμομήλι, η λεβάντα, η σόγια και το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού. Αλλά πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτά τα προϊόντα χωρίς κανένα πρόβλημα. Είναι ανησυχητικό μόνο εάν τυχαίνει να είστε ευαίσθητοι ή αλλεργικοί σε αυτά τα συγκεκριμένα συστατικά. Έτσι, ελέγχετε πάντα αυτές τις ετικέτες!

Δείτε ακόμη 16 Συμβουλές Μακιγιάζ που Αποδείχθηκαν Μύθοι

Μύθος: Τα κοκκώδη απολεπιστικά είναι βλαβερά για το δέρμα.

© queenwavvvy / Reddit

Αποδεικνύεται ότι η χρήση απολεπιστικών με καρυδότσουφλα και κουκούτσια βερίκοκου μπορεί πραγματικά να βλάψει το δέρμα σας. Όμως η αλήθεια είναι ότι η κοκκώδης απολέπιση μπορεί να είναι άψογη αν την κάνετε σωστά.

Μύθος: Η χρήση του ίδιου συστατικού περιποίησης με την πάροδο του χρόνου μπορεί να προκαλέσει στο δέρμα ανοσία στα οφέλη του.

© dshapwee / Reddit

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το δέρμα δεν αναπτύσσει ανοσία σε προϊόντα περιποίησης δέρματος με την πάροδο του χρόνου. Ενώ μπορεί να γίνει ανεκτικό σε συγκεκριμένα συστατικά χωρίς αρνητικές επιπτώσεις, δεν υπάρχει άμεση διαδικασία ώστε να αποκτήσει ανοσία στα οφέλη των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας.

Εάν αισθάνεστε ότι τα προϊόντα σας δεν λειτουργούν αποτελεσματικά, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε τον αισθητικό ή τον δερματολόγο σας για να καταλάβετε τι συμβαίνει και να κάνετε τις αλλαγές προσεκτικά. Έτσι, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως το δέρμα σας συνηθίσει πολύ στα αγαπημένα σας προϊόντα και ξοδέψτε περισσότερα χρήματα για να αγοράσετε νέα.

Μύθος: Οι πόροι μπορεί να γίνουν μικρότεροι.

brightside

Οι πόροι τους δέρματος καθορίζονται κυρίως από τα γονίδιά σας, όπως το ύψος ή το χρώμα του δέρματος, των μαλλιών και των ματιών σας. Είναι όλα στο DNA σας και δυστυχώς, δεν υπάρχει μαγικό κόλπο για να μικρύνετε τους μεγάλους πόρους.

Υπάρχουν συμβουλές για το «πώς να συρρικνώσετε τους πόρους», αλλά οι περισσότερες από αυτές είναι απλώς μύθοι. Αν και δεν μπορείτε να μικρύνετε τους πόρους σας ως δια μαγείας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα που δίνουν στο δέρμα σας λίγη επιπλέον φροντίδα και ενισχύουν τη συνολική του υγεία. Όταν οι πόροι σας είναι φραγμένοι με βρωμιά, λάδια και βακτήρια, μπορεί να φαίνονται μεγαλύτεροι από το συνηθισμένο. Και μην ξεχνάτε, η βλάβη από τον ήλιο μπορεί επίσης να παίξει ρόλο, κάνοντας τους πόρους να φαίνονται μεγαλύτεροι, ανακατεμένος με το κολλαγόνο, την ελαστίνη και την υγρασία που κρατούν το δέρμα σας σφριγηλό και χαρούμενο.

Μύθος: Οι κρέμες μπορούν να θεραπεύσουν τους μαύρους κύκλους στα μάτια.

brightside

Ο κόσμος της ομορφιάς είναι γεμάτος κρέμες και ορούς που υπόσχονται να κάνουν τη μαγεία τους πάνω τους. Και ναι, αυτά τα προϊόντα μπορούν να βοηθήσουν λίγο, αλλά το να βασίζεστε αποκλειστικά σε κρέμες μπορεί να μην σας δώσει τα μακροχρόνια αποτελέσματα που ονειρεύεστε. Οι μαύροι κύκλοι συνήθως προέρχονται από ένα σύνολο αιτιών όπως η γενετική, οι συνήθειες του τρόπου ζωής και το περιβάλλον.

Για να αντιμετωπιστεί πραγματικά το ζήτημα, είναι να ακολουθήσετε μια ολιστική προσέγγιση. Αυτό σημαίνει να κάνετε κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής, να μπείτε σε μια καλή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας και, αν χρειαστεί, να εξερευνήσετε κάποιες ιατρικές θεραπείες.

Μύθος: Οι οροί μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνοι τους.

© STEKLO / SHutterstock.com

Οι οροί είναι σαν τους υπερήρωες της περιποίησης της επιδερμίδας — γεμάτοι με ισχυρά συστατικά όπως αντιοξειδωτικά και υγραντικά που κάνουν θαύματα για το δέρμα σας.

Αλλά παρόλο που είναι υπέροχοι, μην ξεχνάτε την πιστή σας ενυδατική κρέμα – ειδικά αν ο ορός σας μοιάζει περισσότερο με λοσιόν. Η ενυδάτωση είναι μεγάλη υπόθεση στην περιποίηση του δέρματος, επειδή προστατεύει ολόκληρο το σώμα σας! Οι ενυδατικές κρέμες είναι σαν τα βοηθητικά που βοηθούν στην προστασία του δέρματός σας από τα στοιχεία του περιβάλλοντος, διατηρώντας το λαμπερό και ενυδατωμένο.

Σίγουρα, ορισμένοι οροί έχουν ενυδατικά υλικά όπως το υαλουρονικό οξύ, αλλά εδώ είναι το κόλπο – σφραγίστε την υγρασία απλώνοντας μια ενυδατική κρέμα πάνω από τον ορό σας. Είναι σαν να δίνεις στο δέρμα σου διπλή δόση περιποίησης.

Δείτε επίσης Επικίνδυνα καλλυντικά: Δες πως μπορείς να ελέγξεις τα δικά σου!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

λάθη με το απορρυπαντικό ρούχων,συμβουλές,χρήσιμα,ρούχα,

3 Πράγματα που ΔΕΝ Πρέπει Ποτέ να Κάνετε με το Απορρυπαντικό Ρούχων

γρίπη,συμβουλές υγείας,υγεία,καθαρισμός,συμβουλές καθαρισμού,

Υπόθεση Γρίπη: 9 Πράγματα που Πρέπει να Καθαρίσετε Μετά από Γρίπη