in , , , , ,

Υπόθεση Γρίπη: 9 Πράγματα που Πρέπει να Καθαρίσετε Μετά από Γρίπη

γρίπη,συμβουλές υγείας,υγεία,καθαρισμός,συμβουλές καθαρισμού,
γρίπη,συμβουλές υγείας,υγεία,καθαρισμός,συμβουλές καθαρισμού,

Το να κολλήσετε γρίπη δεν είναι καθόλου διασκεδαστικό. Σε οικογένειες με παιδιά, μπορεί να είναι ιδιαίτερα κουραστικό. Πρώτα, το ένα παιδί, μετά το επόμενο και πριν το καταλάβετε έχετε και εσείς. Η μόνη λύση είναι να το ξεπεράσετε και να αφιερώσετε το χρόνο σας να βελτιωθεί, διαφορετικά θα αρρωστήσετε ξανά σε ελάχιστο χρόνο. Στη συνέχεια, θα πρέπει να καθαρίσετε αυτά τα εννέα πράγματα αφού έχει περάσει η επιδημία γρίπης στο σπίτι σας. Τι να Φάτε όταν Έχετε Γρίπη Σύμφωνα με τους Γιατρούς

9 Πράγματα που Πρέπει να Καθαρίσετε Μετά από Γρίπη

Τηλεχειριστήριο

Μόλις κολλήσετε τη γρίπη, μπορείτε να κάνετε κάτι περισσότερο από το να ξαπλώσετε, να κοιμηθείτε και ίσως να παρακολουθήσετε τηλεόραση, αν είστε τυχεροί. Εφόσον αγγίζετε πολύ το τηλεχειριστήριο όταν είστε άρρωστοι, είναι καλή ιδέα να το απολυμάνετε όταν είστε ξανά υγιείς. Ο ιός της γρίπης μπορεί να επιβιώσει για 24 ώρες σε αυτού του είδους τις επιφάνειες! Πριν το καταλάβετε, ένα από τα μέλη της οικογένειάς σας έχει μολυνθεί επίσης. Μπορείτε να καθαρίσετε εύκολα το τηλεχειριστήριο με ένα υγρό απολυμαντικό μαντηλάκι.

Τηλέφωνο

Ακριβώς όπως το τηλεχειριστήριο, αγγίζουμε τα τηλέφωνά μας πολύ συχνά. Όταν είστε άρρωστοι, δεν θέλετε να χάσετε την επαφή με τον έξω κόσμο, έτσι συχνά περνάτε πολύ χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Απολυμάνετε το τηλέφωνό σας κάθε μέρα με ένα υγρό απολυμαντικό μαντηλάκι και αφήστε την υπόλοιπη οικογένειά σας να κάνει το ίδιο όταν κάποιος είναι άρρωστος.

Κλινοσκεπάσματα

Ο ιός της γρίπης δεν μπορεί να επιβιώσει για πολύ καιρό σε μαλακές επιφάνειες, αλλά όταν ο σύντροφός σας είναι άρρωστος ή όταν το άρρωστο παιδί σας έχει κοιμηθεί στο κρεβάτι σας, είναι συνετό να αλλάξετε τα κλινοσκεπάσματα για να μην αρρωστήσετε επίσης. Όταν το κύμα της γρίπης έχει σχεδόν τελειώσει, είναι επίσης ώρα να αλλάξετε τα κλινοσκεπάσματα. Φροντίστε να πλένετε τα σεντόνια σε υψηλή θερμοκρασία.

Κουβέρτες

Φυσικά, είναι πολύ ανακουφιστικό να μπαίνετε κάτω από μια κουβέρτα όταν είστε άρρωστοι. Αλλά, όπως και με τα κλινοσκεπάσματα σας, μπορεί να μεταδώσετε τη γρίπη σε κάποιον άλλο. Εάν το ύφασμα μπορεί να το αντέξει, θα πρέπει να πλύνετε την κουβέρτα σε όσο το δυνατόν υψηλότερη θερμοκρασία. Είναι η κουβέρτα κατασκευασμένη από μαλλί ή άλλο είδος ευαίσθητου υλικού; Βάλτε την κουβέρτα σε μια πλαστική σακούλα και κλείστε την εντελώς. Ο ιός θα πεθάνει μέσα σε 24 έως 48 ώρες.

Δείτε ακόμη Πώς να Καθαρίσετε τα Ιγμόρεια σας σε Μόλις 20 Δευτερόλεπτα

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Λούτρινα ζωάκια

Στο άρρωστο παιδί σας πιθανότατα δεν θα αρέσει, αλλά το λούτρινο ζωάκι του θα πρέπει να πλυθεί όταν αρχίσει να βελτιώνεται ή βάλτε το σε μια σφραγισμένη πλαστική σακούλα για λίγες μέρες για να σκοτώσετε τον ιό.

Οδοντόβουρτσα

Βουρτσίζετε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα, επομένως η οδοντόβουρτσά σας είναι σίγουρα μια τεράστια πηγή βακτηρίων. Όταν έχετε γρίπη, αυτό γίνεται ακόμα χειρότερο. Βεβαιωθείτε ότι η οδοντόβουρτσα του άρρωστου ατόμου δεν είναι στο ίδιο κύπελλο με τις οδοντόβουρτσες άλλων ανθρώπων και αντικαταστήστε την αμέσως μόλις το κύμα της γρίπης περάσει ξανά.

Μπάνιο

Φροντίστε να καθαρίζετε το μπάνιο. Η τουαλέτα, ειδικά, είναι πηγή βακτηρίων και ιών. Αδειάστε όλους τους κάδους απορριμμάτων που πιθανώς έχουν χαρτομάντιλα ή άλλα μολυσμένα αντικείμενα και απολυμάνετε την τουαλέτα και το ντους. Μην ξεχνάτε τις βρύσες και τα χερούλια των πορτών.

Κουζίνα

Πρέπει ούτως ή άλλως να καθαρίζετε την κουζίνα σας τακτικά, αλλά εάν η γρίπη έχει φτάσει στο σπίτι σας, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα πανιά πιάτων και τις πετσέτες τσαγιού και να τα αντικαθιστάτε κάθε μέρα. Απολυμάνετε επίσης τους πάγκους, τις πόρτες και τα χερούλια.

Τα χέρια σας

Ναι, πλένετε τα χέρια σας μετά από κάθε επίσκεψη στην τουαλέτα (σωστά;!), αλλά αν έχετε γρίπη ή έχουν οι άνθρωποι γύρω σας, είναι έξυπνο να πλένετε τα χέρια σας λίγο πιο συχνά. Μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τον κίνδυνο μόλυνσης κάνοντας αυτό. Χρησιμοποιήστε αντιβακτηριακό σαπούνι και πλένετε τα χέρια σας κάθε φορά που αγγίζετε ένα άρρωστο μέλος της οικογένειας.

πηγή φωτογραφίας

Δείτε επίσης ΓΡΙΠΗ: Ποιες είναι οι επικίνδυνες μέρες μετάδοσης και χρειάζονται ΠΡΟΣΟΧΗ

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

9 Μύθοι για την Περιποίηση του Προσώπου Ώστε να Εξοικονομήσετε Χρήματα

9 Μύθοι για την Περιποίηση του Προσώπου Ώστε να Εξοικονομήσετε Χρήματα

30 Ακαταμάχητα Κοντά Χριστουγεννιάτικα Νύχια Τέλεια για την Εορταστική Σεζόν

30 Ακαταμάχητα Κοντά Χριστουγεννιάτικα Νύχια Τέλεια για την Εορταστική Σεζόν