in , , , ,

Χριστουγεννιάτικη Φασίνα: Πλήρης οδηγός για να λάμπει το σπίτι σου στις γιορτές

Χριστουγεννιάτικη Φασίνα: Πλήρης οδηγός για να λάμπει το σπίτι σου στις γιορτές
Χριστουγεννιάτικη Φασίνα: Πλήρης οδηγός για να λάμπει το σπίτι σου στις γιορτές

Πλησιάζουν οι μέρες που θα είσαι απασχολημένος με την αγορά δώρων για φίλους και συγγενείς. Το μυαλό σας πετάει στην Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και στο στόλισμα του σπιτιού και του μπαλκονιού. Μπορεί τα Χριστούγεννα να σκέφτεσαι όλα τα παραπάνω αλλά ανάμεσα σε αυτά πρέπει να σκεφτείς και το καθάρισμα που πρεπει να κάνεις εν όψει Χριστουγέννων και στολίσματος.

Είτε σου αρέσει είτε όχι πρέπει να βεβαιωθείς ότι το σπίτι σου θα είναι καθαρό και αστραφτερό για να υποδεχτείς και να φιλοξενήσεις τους φίλους σου και τους συγγενείς σου αυτές τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές.

Έλα το ξέρω είναι γενικά γνωστό οτι το καθάρισμα σε περιόδο εορτών μπορεί να σε διαλύσει αλλά παρακάτω ακολουθούν μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές καθαρισμού για την περιόδο τον γιορτών για να τα κάνετε όλα πιο εύκολα αλλά και για να μετριάσετε το άγχος σας.

Κάνε μια αυτοψία μέσα στο σπίτι:

Πρωτού ξεκινήσετε κάντε μια βόλτα μέσα στο σπίτι και σημειώστε τι πρέπει να γίνει σε κάθε χώρο του σπιτιού. Αυτό θα κάνει την εργασία σας πιο εύκολη και πιο γρήγορη. Δεν θα χάνεις χρόνο να μαντεύεις τι να κάνεις αφού ήδη θα ξέρεις από πριν. Μην καθαρίσεις τα πάντα σε μια μέρα. Σπάσε το πρόγραμμα κάθε μέρα. Έχοντας φτιάξει λίστα ο καθαρισμός θα είναι πιο οργανωμένος και πιο αποτελεσματικός.

Ξεκαθαρίστε πράγματα και ανακυκλώστε ή πετάξτε

Πριν ξεκινήσετε να βάζετε τα πράγματα στη θέση τους σκεφτείτε τι δεν χρειάζεστε και ανακυκλώστε, χαρίστε ή πετάξτε. Μπορεί να μην είναι η ιδανική στιγμή να το κάνετε αυτό αλλά έτσι θα κερδίσετε επιπλέον χώρο για την Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση αλλά και θα αποφύγετε να μεταφέρετε από εδώ και από εκεί άχρηστα για εσάς αντικείμενα.

Καθαρίστε τα χαλιά σας

Ένα βρώμικο χαλί κάνει όλο το σπίτι να φαίνεται βρώμικο. Καθάρισε σχολαστικά τα χαλιά σου, βάλε σκούπα και αν έχεις χρόνο πέρασε τα με κάποιο καθαριστικό για να φρεσκαριστούν.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Καθαρίστε και απολυμάνετε όλες τις επιφάνειες

Οι πάγκοι και τα επιπλα τραβούν την προσοχή των καλεσμένων. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει πάντα να λάμπουν. Βαθύ καθαρισμό κάντε μια μέρα πριν. Φυσικά δεν ξεχνάμε για θέματα υγιεινής πάντα να καθαρίζουμε τους πάγκους της κουζίνας μετά από μαγείρεμα γιατί μένουν πίσω μικρόβια και βακτήρια.

Ξεσκονίστε τα έπιπλα

Ξεσκονίστε καλά όλα τα έπιπλα και τις καρέκλες με ένα υγρό πανάκι με καθαριστικό γενικής χρήσης ή με νερό και ξύδι. Φυσικά μην ξεχάσετε να γυαλίσετε την τραπεζαρία σας.

Καθαρίστε τα μάτια της κουζίνας, τον φούρνο και το ψυγείο

Πριν ξεκινήσετε τα Χριστουγεννιάτικα μαγειρέματα πρέπει ο φούρνος σας και τα μάτια της κουζίνας να είναι καθαρά. Μπορείτε να τα καθαρίσετε με φυσικά καθαριστικά που θα φτιάξετε μόνοι σας και που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Τώρα όσον αφορά το ψυγείο ξεκινήστε πετώντας ληγμένα τρόφιμα, μαραμένα φρούτα και λαχανικά και φυσικά αποφάγια που έχουν ξεχαστεί μέσα σε τάπερ. Με ένα βρεγμένο πανάκι με ξύδι περάστε τα ραφάκια για να είναι καθαρά και χωρίς μικρόβια. Διάβασε επίσης: Πώς να καθαρίσετε σε Βάθος το ΨΥΓΕΙΟ. Από το Α ως το Ω!

Καθάρισε την τουαλέτα

Και φυσικά δεν μπορούσε να λείπει το καθάρισμα της τουαλέτας. Το μπάνιο είναι από τα δωμάτια που στις γιορτές χρησιμοποιούνται πιο πολύ. Καθαρίστε την λεκάνη σχολαστικά. Καθαρίστε τα άλατα ποτ κάθονται στις επιφάνειες και απολυμάνετε πάγκους. Τέλος ένα καλό σφουγγάρισμα θα αφήσει το μπάνιο γυαλί.

Image by cookie_studio on Freepik

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Βρώμικες και λιγδιασμένες πετσέτες κουζίνας: Ο τρόπος για να καθαρίσουν και να λάμπουν - Η ζάχαρη θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους

Βρώμικες και λιγδιασμένες πετσέτες κουζίνας: Ο τρόπος για να καθαρίσουν και να λάμπουν – Η ζάχαρη θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους

Γιατί οι Πολλοί Ανθρωποι Δεν Χρησιμοποιούν Πλέον Πανωσέντονα στα Κρεβάτια

Γιατί οι Πολλοί Ανθρωποι Δεν Χρησιμοποιούν Πλέον Πανωσέντονα στα Κρεβάτια