Κάθε βιβλίο μαγειρικής λέει το ίδιο πράγμα: προθερμάνετε το φούρνο πριν βάλετε οτιδήποτε μέσα. Και κάθε φορά, υπακούτε. Η θεωρία υποστηρίζει ότι η προθέρμανση του φούρνου γίνεται για να διασφαλιστεί ότι κάθε μέρος του φούρνου έχει ίδια θερμοκρασία. Πρέπει όμως πραγματικά να προθερμάνετε τον φούρνο σας ή είναι απλώς ένας μύθος; Σοκ στο ρεύμα: 5 Συσκευές που Καταναλώνουν Ρεύμα Ακόμα και Απενεργοποιημένες
Ιστορία
Η ιδέα της προθέρμανσης του φούρνου χρονολογείται από την εποχή που εφευρέθηκε ο φούρνος. Τότε το μόνο που είχαν ήταν φούρνο με ξύλα ή κάρβουνο. Αυτοί οι τύποι φούρνων απαιτούσαν πραγματική φωτιά για να λειτουργήσουν και δεν έριχνα πόρτα. Αυτού του είδους οι φούρνοι χρειάζονταν λίγο χρόνο για να ομοιόμορφα. Από εκεί προήλθε η «προθέρμανση του φούρνου». Αλλά είναι αυτό ακόμα επίκαιρο στην εποχή μας;
Δείτε ακόμη Ζεστό σπίτι φθηνά και αποτελεσματικά: Οι πιο οικονομικοί τρόποι θέρμανσης – Τα συν και τα πλην του καθενός
Σημερινοί φούρνοι
Σήμερα οι ηλεκτρικοί φούρνοι θερμαίνονται πολύ πιο γρήγορα. Αυτό σημαίνει ότι η προθέρμανση συνήθως δεν είναι απαραίτητη. Το μόνο που κάνετε είναι να εξοικονομήσετε περίπου πέντε λεπτά χρόνου ψησίματος που βασικά πληρώνετε με τον λογαριασμό ρεύματος. Είναι σπατάλη ενέργειας.
Επειδή οι φούρνοι στις σημερινές κουζίνες έχουν όλοι πόρτες, χρειάζεται επίσης πολύς χρόνος για να κρυώσει ένας φούρνος. Μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα κλείνοντας τον φούρνο πριν τελειώσει το μαγείρεμα του φαγητού σας. Ο φούρνος σας θα είναι ακόμα ζεστός και ο λογαριασμός ενέργειας θα είναι χαμηλότερος.
πηγή φωτογραφίας / Image by Freepik