in , , , ,

Κιτρινίλες και Πουρί σε Τουαλέτες και Μπανιέρες: Πως να το Καθαρίσετε

Κιτρινίλες και Πουρί σε Τουαλέτες και Μπανιέρες: Πως να το Καθαρίσετε
Κιτρινίλες και Πουρί σε Τουαλέτες και Μπανιέρες: Πως να το Καθαρίσετε

Οι πορτοκαλί λεκέδες στην μπανιέρα ή στην τουαλέτα είναι πραγματικά δυσάρεστοι, ειδικά όταν προσπαθείτε να έχετε πάντα ένα καθαρό και άψογο μπάνιο. Αυτός ο τύπος λεκέδων προκαλείται από τρεις διαφορετικούς παράγοντες: συσσώρευση σιδήρου και μαγνησίου που υπάρχουν στο νερό, μούχλα ή άλλα βακτήρια. Τα χημικά χρησιμοποιούνται γενικά για την αφαίρεση λεκέδων, ωστόσο, αν και είναι αποτελεσματικά, είναι τοξικά και επιβλαβή για την υγεία. Το Μυστικό των Ξενοδοχείων για να Διατηρείται το Μπάνιο Καθαρό για Περισσότερες από 72 Ώρες

Πως να Καθαρίσετε Πορτοκαλί Λεκέδες από Τουαλέτες και Μπανιέρες

Κιτρινίλες και Πουρί σε Τουαλέτες και Μπανιέρες: Πως να το Καθαρίσετε

Εάν το νερό του σπιτιού σας περιέχει υψηλά επίπεδα σιδήρου ή μαγνησίου, τελικά θα αναμειχθούν με το σαπούνι, θα οξειδωθούν όταν έρθουν σε επαφή με τον αέρα και θα σχηματίσουν πορτοκαλί λεκέδες.

Άλλη αίτια είναι η ροζ μούχλα, η οποία στην πραγματικότητα δεν είναι μύκητας αλλά ένα βακτήριο που υπάρχει στο νερό και που καταλήγει να κατακάθεται στις επιφάνειες του μπάνιου.

Αν θέλετε να απαλλαγείτε από τους λεκέδες από πορτοκάλι χωρίς να χρησιμοποιήσετε χημικά, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα από τα παρακάτω κόλπα.

Δείτε ακόμη Επικίνδυνη Μούχλα στο Μπάνιο: Πώς να την Αποτρέψετε Και Να Προστατέψετε Την Υγεία Σας

Κιτρινίλες και Πουρί σε Τουαλέτες και Μπανιέρες: Πως να το Καθαρίσετε: Χυμός λεμονιού και νερό

Μια απλή και ασφαλής εναλλακτική λύση για τη χλωρίνη μπορεί να γίνει ανακατεύοντας χυμό λεμονιού με ζεστό νερό. Στύψτε τα λεμόνια σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε σε πορτοκαλί λεκέδες, φροντίζοντας να τους καλύψετε.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αφήστε το χυμό λεμονιού να δράσει για 10 λεπτά, στη συνέχεια τρίψτε καλά με ένα σφουγγάρι ή οδοντόβουρτσα και ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό. Επαναλάβετε εάν χρειάζεται.

Κιτρινίλες και Πουρί σε Τουαλέτες και Μπανιέρες: Πως να το Καθαρίσετε: Μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι

Όταν αυτά τα δύο συστατικά αναμειγνύονται, δημιουργούν μια χημική αντίδραση που είναι επίσης ένα από τα πιο αποτελεσματικά προϊόντα για τον καθαρισμό, την απολύμανση και την απολίπανση επιφανειών.

Αναμείξτε δύο μέρη λευκό ξύδι με ένα μέρος νερό και ρίξτε τα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και μετά ψεκάστε πάνω σε πορτοκαλί λεκέδες.

Περιμένετε περίπου 15 λεπτά, στη συνέχεια πασπαλίστε με μαγειρική σόδα και περιμένετε να τελειώσει η χημική αντίδραση. Αφήστε να δράσει για τουλάχιστον μία ώρα πριν τρίψετε με ένα σφουγγάρι και ξεπλύνετε. Εάν είναι απαραίτητο, επαναλάβετε περισσότερες από μία φορές.

Πώς να αποτρέψετε τις πορτοκαλί κηλίδες

Μην ξεχνάτε να στεγνώνετε τις επιφάνειες του ντους ή της μπανιέρας αμέσως μετά τη χρήση. Τα βακτήρια ευδοκιμούν σε υγρά περιβάλλοντα.

Υπάρχουν φίλτρα στην αγορά που μπορούν να μπλοκάρουν το μεγαλύτερο μέρος του σιδήρου και του μαγνησίου που υπάρχουν στο νερό. Τοποθετώντας το στο σπίτι μπορείτε να αποτρέψετε τη δημιουργία ενοχλητικών πορτοκαλί λεκέδων.

πηγή φωτογραφίας

Δείτε επίσης Με 2 Υλικά: Φτιάξε το Δικό σου Τζελ Καθαρισμού Μπάνιου με Ξύδι και θα γυαλίσει Βρύσες, Πόρτες Ντους, Τοίχους και κάθετες επιφάνειες

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Μάσκες Λαχανικών για Λαμπερό Πρόσωπο

Μάσκες Λαχανικών για Λαμπερό Πρόσωπο

Μόδα Χειμώνας 2023:10 Εναλλακτικές Λύσεις για Μπλε Τζιν Ώστε να Ανανεώσετε την Γκαρνταρόμπα σας

Μόδα Χειμώνας 2023:10 Εναλλακτικές Λύσεις για Μπλε Τζιν Ώστε να Ανανεώσετε την Γκαρνταρόμπα σας