Πώς να Φυτέψετε Δαμασκηνιά σε Γλάστρα

Η φύτευση μιας δαμασκηνιάς είναι πολύ πιο εύκολη από όσο νομίζετε. Το καλό είναι ότι δεν θα χρειαστείτε πολύ χώρο, εφόσον μια πολύ μεγάλη γλάστρα αρκεί. Υπολογίζεται ότι μετά από 3 χρόνια, μια δαμασκηνιά θα είναι ήδη αρκετά ώριμη για να δώσει τους πρώτους καρπούς της. Αλλά μόλις συμβεί, δεν θα σταματήσει και κάθε συγκομιδή θα είναι ακόμα πιο γενναιόδωρη. Φυτεύω ένα Δέντρο Κανέλας

Πώς να Φυτέψετε Δαμασκηνιά σε Γλάστρα

Πώς να φυτέψετε δαμασκηνιά σε γλάστρα

Η καλλιέργεια δαμασκηνιάς από έναν σπόρο είναι πολύ πιο εύκολη από ό,τι νομίζετε. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα, ώστε η ανάπτυξή της να είναι επιτυχημένη:

Πάρτε έναν ποιοτικό σπόρο

  • Πρώτα απ’ όλα, είναι απαραίτητο να επιλέξετε έναν καλό σπόρο. Πρέπει να είναι ποιοτικός και ο καλύτερος τρόπος για να επιβεβαιώσουμε ένα νόστιμο φρούτο, είναι να το δοκιμάσουμε.
  • Δοκιμάσετε μερικά δαμάσκηνα και μόλις βρείτε ένα που σας αρέσει πολύ, κρατήστε το κουκούτσι. Τα δαμάσκηνα πρέπει να είναι βιολογικά, αφού πολλές φορές αυτά που αγοράζουμε προέρχονται από φυτά που έχουν υποστεί επεξεργασία με χημικά για ανάπτυξη.
  • Αφήστε το κουκούτσι να στεγνώσει σε μέρος όπου δέχεται ηλιακό φως και αέρα για περίπου 3 ημέρες. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι πολύ πιο εύκολο να αφαιρέσετε τον σπόρο που βρίσκεται μέσα του.
  • Μετά από αυτές τις μέρες, ανοίξτε το κουκούτσι με τη βοήθεια ενός σφυριού πολύ απαλά για να μην χαλάσει ο σπόρος. Αν σπάσει, δεν θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για φύτεμα.

Δείτε ακόμη Πώς να Καλλιεργήσετε Εύκολα Ανανάδες σε Γλάστρες στο Σπίτι

Related Post

Βλάστηση του σπόρου

  • Γεμίστε ένα ποτήρι με νερό και ρίξτε τον σπόρο. Αν επιπλέει δεν κάνει για φύτευση. Αλλά αν βυθίζεται, είναι ο ιδανικός σπόρος. Αφήστε τον στο νερό για 24 ώρες.
  • Μετά βάλτε λίγο οργανικό υπόστρωμα σε ένα μικρό δοχείο, βρέξτε το και τοποθετήστε τον σπόρο. Καλύψτε τον με μια λεπτή στρώση υποστρώματος, βάλτε το δοχείο σε μια πλαστική σακούλα και κλείστε το καλά για να μην μπει αέρας.
  • Τοποθετήστε το δοχείο στο κάτω μέρος του ψυγείου που παραμένει σκοτεινό και που δεν θα δέχεται το άμεσο κρύο. Ένας σπόρος δαμάσκηνου θα χρειαστεί περίπου 4 εβδομάδες για να βλαστήσει, επομένως πρέπει να είσαστε υπομονετικοί.
  • Η τοποθέτηση του σπόρου στο ψυγείο είναι το κλειδί, θα διευκολύνει πολύ τη διαδικασία βλάστησης.

Φυτέψτε τον σπόρο

  • Μετά το χρόνο βλάστησης, θα παρατηρήσετε ότι ο σπόρος έχει φυτρώσει λευκές ρίζες. Επιλέξτε μια γλάστρα που πρέπει να είναι φαρδιά και είναι σημαντικό να στραγγίζει πολύ καλά το νερό.
  • Γεμίστε τα 3/4 της γλάστρας με οργανικό υπόστρωμα, αν είναι δυνατόν αναμεμειγμένο με χούμο γαιοσκώληκα. Κάντε μια τρύπα με το δάχτυλο και τοποθετήστε προσεκτικά τον σπόρο που έχει φυτρώσει. Καλύψτε τον με ένα λεπτό στρώμα υποστρώματος.
  • Για να αναπτυχθεί ο σπόρος τοποθετήστε τον σε ένα μέρος όπου δέχεται άμεσο ηλιακό φως αλλά δεν δέχεται ισχυρούς ανέμους.

πηγή φωτογραφίας

Δείτε επίσης Πώς Να Καλλιεργήσεις Ένα Δέντρο Καφέ (Καφεόδεντρο) Σε γλάστρα στο Σπίτι – Μια πολύ ανταποδοτική Εμπειρία Που θα σε Ανταμείψει

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

Παρβοϊός του Σκύλου: Τι είναι, συμπτώματα και πώς αντιμετωπίζεται

Ο Παρβοϊός του σκύλου (CPV) ή αλλιώς παρβοϊωση του σκύλου είναι ιογενής μεταδοτική ασθένεια και… Read More

17 Μαΐου, 2024

Ρένος Χαραλαμπίδης: Που επένδυσε τα χρήματα του – «Δεν είμαι ευφυής επιχειρηματίας..φοβόμουν πάντα τη φτώχεια»

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης είναι ένας πολύ αγαπημένος ηθοποιός και ένας άνθρωπος που κρατάει χαμηλό προφίλ,… Read More

17 Μαΐου, 2024

Φελλός: Η φυσική «σπιτική συνταγή» που θα κάνει το αμάξι να μοσχοβολάει και να μην ξανά θολώσουν τα τζάμια

Μια «σπιτική συνταγή» με πολλαπλά οφέλη μπορεί να δώσει τη λύση και στο εσωτερικό ενός… Read More

16 Μαΐου, 2024

6 Χρήσιμα Κόλπα και χρήσεις με Προφυλακτικά

Οι περισσότεροι έχουν ένα πακέτο προφυλακτικών στο σπίτι, αλλά αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν… Read More

16 Μαΐου, 2024

Τι σημαίνει “βυσσοδομώ”

Στο παρακάτω άρθρο θα μάθετε τι σημαίνει η λέξη "βυσσοδομώ". Τι σημαίνει Το ρήμα βυσσοδομώ… Read More

16 Μαΐου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα