in , , , ,

Πώς να Καλλιεργήσετε Εύκολα Ανανάδες σε Γλάστρες στο Σπίτι

Πώς να Καλλιεργήσετε Εύκολα Ανανάδες σε Γλάστρες στο Σπίτι
Πώς να Καλλιεργήσετε Εύκολα Ανανάδες σε Γλάστρες στο Σπίτι

Εάν αγαπάτε τα τροπικά φρούτα και θέλετε να δοκιμάσετε κάτι μοναδικό και συναρπαστικό, γιατί να μην καλλιεργήσετε τους δικούς σας ανανάδες στην άνεση του σπιτιού σας; Ενώ οι ανανάδες συνδέονται συνήθως με ζεστά, τροπικά κλίματα, με τη σωστή φροντίδα και λίγη υπομονή, μπορείτε να καλλιεργήσετε με επιτυχία αυτά τα νόστιμα φρούτα σε γλάστρες. Πώς να Καλλιεργήσετε Λεμονιές από Φύλλα Λεμονιάς

Πώς να Καλλιεργήσετε Εύκολα Ανανάδες σε Γλάστρες στο Σπίτι

Επιλέγοντας τη σωστή ποικιλία ανανά

Όταν πρόκειται για την καλλιέργεια ανανά σε γλάστρες, είναι σημαντικό να επιλέξετε μια ποικιλία που είναι κατάλληλη για κηπουρική σε δοχεία. Αναζητήστε ποικιλίες νάνου ή μικρού ανανά, όπως το «Raspberry Smooth Cayenne» ή το «Golden Sweet», που είναι ειδικά για καλλιέργεια σε μικρότερους χώρους.

Ξεκινώντας με μια κορυφή ανανά

Για να ξεκινήσετε ην καλλιέργεια ανανά, θα χρειαστείτε μια κορυφή. Αυτή είναι το φυλλώδες επάνω μέρος ενός ανανά που μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε από έναν που αγοράσατε από κατάστημα. Επιλέξτε έναν ανανά με υγιή φύλλα και σφιχτή κορυφή. Στρίψτε την κορυφή πιάνοντας σταθερά τη βάση και γυρνώντας την απαλά μέχρι να ξεκολλήσει.

Προετοιμασία της γλάστρας και του χώματος

Επιλέξτε μια μεγάλη γλάστρα με οπές για να εξασφαλίσετε τη σωστή αποστράγγιση του νερού. Οι ανανάδες προτιμούν χώμα που στραγγίζει καλά. Γι’ αυτό χρησιμοποιήστε ένα μείγμα χώματος γλάστρας και περλίτη ή άμμου για να προωθήσετε την καλή αποστράγγιση. Γεμίστε τη γλάστρα περίπου κατά τα δύο τρίτα με το μείγμα, αφήνοντας αρκετό χώρο για να φυτευτεί η κορυφή του ανανά.

Δείτε ακόμη Αυτά είναι τα 9 Μυρωδικά που Μπορείτε να Καλλιεργήσετε σε Γυάλινα Βάζα και να έχετε φρέσκα κάθε μέρα στην κουζίνα

Φύτευση της κορυφής του ανανά

Αφαιρέστε τα κάτω φύλλα από την κορυφή του ανανά, αφήνοντας ένα μικρό σύμπλεγμα φύλλων στην κορυφή ανέπαφο. Αυτό θα είναι το μέρος που θα αναπτυχθεί σε νέο φυτό ανανά. Εισαγάγετε το κομμένο άκρο της κορυφής στο χώμα. Βεβαιωθείτε ότι έχει τοποθετηθεί καλά και τα υπόλοιπα φύλλα είναι πάνω από το επίπεδο του χώματος. Πιέστε απαλά το χώμα γύρω από τη βάση της κορυφής για να την κρατήσετε στη θέση του.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Φροντίδα του φυτού ανανά

Τοποθετήστε τη γλάστρα σε ένα ηλιόλουστο σημείο όπου το φυτό ανανά μπορεί να δεχτεί τουλάχιστον 6-8 ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα. Οι ανανάδες ευδοκιμούν σε ζεστές θερμοκρασίες, επομένως διατηρήστε ένα εύρος θερμοκρασίας μεταξύ 21-29°C. Ποτίστε καλά το φυτό μετά τη φύτευση και διατηρήστε το χώμα ομοιόμορφα νοτισμένο, αλλά όχι βρεγμένο. Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών.

Λιπαίνετε το φυτό ανανά κάθε λίγους μήνες χρησιμοποιώντας ένα ισορροπημένο λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης ειδικά σχεδιασμένο για καρποφόρα φυτά. Ακολουθήστε τις οδηγίες του για την εφαρμογή. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα υγρό λίπασμα φυκιών για την παροχή πρόσθετων θρεπτικών συστατικών για την προώθηση της υγιούς ανάπτυξης.

Καθώς το φυτό ανανά μεγαλώνει, θα παράγει νέα φύλλα από το κέντρο, δημιουργώντας ένα σχήμα ροζέτας. Να είστε υπομονετικοί, καθώς χρειάζεται χρόνος για να ωριμάσει το φυτό και τελικά να δώσει καρπούς. Μπορεί να χρειαστούν από 18 μήνες έως 2 χρόνια για να καρποφορήσει το φυτό ανανά, αλλά η αναμονή θα αξίζει τον κόπο.

Συγκομιδή ανανά

Μόλις το φυτό ανανά ωριμάσει, θα παρατηρήσετε μια αλλαγή στο χρώμα και το άρωμα, που δείχνει ότι ο καρπός είναι ώριμος. Ο ανανάς πρέπει να έχει χρυσοκίτρινο χρώμα και γλυκό άρωμα. Στρίψτε απαλά τον καρπό από το φυτό ή χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να τον κόψετε κοντά στη βάση. Αφήστε τον ανανά να ωριμάσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου πριν απολαύσετε τη ζουμερή γεύση.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Καλλιέργεια Ντοματιάς από Φέτες Ντομάτας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Αυτά Είναι τα Πράγματα που ΔΕν Πρέπει να Καθαρίζετε Ποτέ με Χαρτί Κουζίνας!

Αυτά Είναι τα Πράγματα που ΔΕν Πρέπει να Καθαρίζετε Ποτέ με Χαρτί Κουζίνας!

Μην Σπαταλάτε Χρήματα για Πεντικιούρ: Με 2 Υλικά από την Κουζίνα τα Πόδια σας θα Φαίνονται Εκπληκτικά!

Μην Σπαταλάτε Χρήματα για Πεντικιούρ: Με 2 Υλικά από την Κουζίνα τα Πόδια σας θα Φαίνονται Εκπληκτικά!