in , , ,

Καμμένα μάτια κουζίνας: Έτσι θα τα καθαρίσεις με αυτό το σπιτικό απορρυπαντικό

Καμμένα μάτια κουζίνας: Έτσι θα τα καθαρίσεις με αυτό το σπιτικό απορρυπαντικό
Καμμένα μάτια κουζίνας: Έτσι θα τα καθαρίσεις με αυτό το σπιτικό απορρυπαντικό

Η ηλεκτρική κουζίνα και τα μάτια είναι από τις πιο βασικές ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι. Με την πάροδο του χρόνου και την συνεχόμενη χρήση τα μάτια της κουζίνας και ο φούρνος βρωμίζουν από λίπη, καμμένα φαγητά και είναι πολύ δύσκολο να καθαριστούν. Μια βρώμικη κουζίνα εκτός ότι αισθητικά είναι άσχημη είναι και επικίνδυνη γιατί συσσωρεύονται μικρόβια.

Αν αποφεύγεται τα σκληρά χημικά καθαριστικά και ουσίες τότε υπάρχει μια σπιτική λύση να φτιάξετε καθαριστικό που θα σας λύσει τα χέρια και θα κάνει την κουζίνα σας να αστράψει από καθαριότητα.

Σπιτικό καθαριστικό κουζίνας

Αυτό το φυσικό καθαριστικό φούρνου και κουζίνας μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας και είναι εξίσου αποτελεσματικό με τα σκληρά χημικά καθαριστικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Φούρνος μικροκυμάτων! Οι κίνδυνοι που πρέπει να γνωρίζετε

Υλικά:

  • 1/4 φλιτζάνι σαπούνι πιάτων: Επιλέξτε ένα σαπούνι πιάτων που είναι ήπιο αλλά αποτελεσματικό εννάντια στα λίπη και στους λεκέδες.
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού: Ο χυμός λεμονιού δίνει τη φυσική του οξύτητα στο μείγμα, παρέχοντας φρέσκο άρωμα και ενισχύοντας τη δύναμη καθαρισμού.
  • 1 φλιτζάνι ξύδι: Το ξύδι είναι ένα ευέλικτο και φιλικό προς το περιβάλλον καθαριστικό που βοηθά στη διάσπαση των σκληρών υπολειμμάτων και αφήνει μια λάμψη χωρίίς σημάδια.
  • 1 1/4 φλιτζάνι νερό: Το νερό λειτουργεί ως αραιωτικό για να εξασφαλίσει ότι το διάλυμα δεν είναι υπερβολικά συμπυκνωμένο.

Αφού συγκεντρώσετε όλα τα υλικά το επόμενο βήμα είναι πολύ απλό: Τοποθετήστε όλα τα συστατικά μέσα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ανακινήστε καλά για να αναμειχθούν τα υλικά.

Καθαρισμός φούρνου με αμμωνία! Ίσως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος!

Ψεκάστε γενναίες ποσότητες επάνω σε όλες τις επιφάνειες, στα μάτια, στον φούρνο και φυσικά στην πόρτα του φούρνου. Να επιμείνετε σε επιφάνειες που έχουν συσσωρευμένη βρωμιά.

Αφήστε το μείγμα να δράσει για 30 λεπτά έως 1 ώρα ειδικά σε πολύ δύσκολα σημεία. Με ένα υγρό πανί ή με σφουγγάρι καθαρίστε τα λίπη και τη βρωμιά που έχουν πλέον μαλακώσει. Αν κάποιες βρωμιές επιμένουν επαναλάβετε. Όταν η βρωμιά έχει διαλυθεί περάστε με ένα καθαρό πανί βρεγμένο με νερό για να φύγουν τα υπολλείματα του καθαριστικού.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Χρησιμοποιώντας αυτό το σπιτικό καθαριστικό φούρνου και ματιών όχι μόνο αποφεύγετε την δική σας έκθεση σε επιβλαβή χημικά αλλά συμβάλλετε επίσης σε μια πιο βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση καθαρισμού.

Μην ξεχνάτε να καθαριζετε συχνά τον φούρνο σας πριν συσσωρευτούν καμμένα φαγητά και λίπη γιατί είναι πολύ πιο δύσκολο να καθαριστούν. Με το φυσικό καθαριστικό πλέον μπορείτε να αποχαιρετήσετε τα σκληρά χημικά καθαριστικά και να υιοθετήσετε μια πιο πράσινη και υγεινή τακτική στον καθαρισμό.

Προθερμάνση Φούρνου: Χρειάζεται πραγματικά;

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 2.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Ντουλάπι πάνω από το ψυγείο: Πολλοί νομίζουν ότι είναι άχρηστο - Αυτές είναι οι χρήσεις του

Ντουλάπι πάνω από το ψυγείο: Πολλοί νομίζουν ότι είναι άχρηστο – Αυτές είναι οι χρήσεις του

Χριστούγεννα 2023: Φέρε Το Δάσος Μέσα Στο Σπίτι - 75 Ιδέες Δασικής Χριστουγεννιάτικης Διακόσμησης

Χριστούγεννα 2023: Φέρε Το Δάσος Μέσα Στο Σπίτι – 75 Ιδέες Δασικής Χριστουγεννιάτικης Διακόσμησης