in , , , ,

Ποτέ μην Κρατάτε τα Ούρα σας για Πολύ Ώρα. Να τι Συμβαίνει στο Σώμα σας

Ποτέ μην Κρατάτε τα Ούρα σας για Πολύ Ώρα. Να τι Συμβαίνει στο Σώμα σας
Ποτέ μην Κρατάτε τα Ούρα σας για Πολύ Ώρα. Να τι Συμβαίνει στο Σώμα σας

Όλοι κρατούν τα ούρα τους κάθε τόσο. Και αυτό είναι εντάξει! Απλώς μην το κάνετε πολύ συχνά, διαφορετικά θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποια σοβαρά προβλήματα υγείας. 3 Πράγματα που Αποδυναμώνουν τα Οστά σας Καθώς Μεγαλώνετε

Anetlanda/Getty iStock

Είναι πολύ σημαντικό να ουρείτε συχνά. Τα νεφρά σας φιλτράρουν το υπερβολικό νερό και τα απόβλητα από το αίμα σας και αυτά τα ούρα χρειάζονται κάπου για να πάνε: την ουροδόχο κύστη σας.

Κανονικά, θα χωρέσει άνετα 1-2 φλιτζάνια. Ωστόσο, εάν συνηθίζετε να κρατάτε την ούρα σας για μεγάλα χρονικά διαστήματα, μπορείτε πραγματικά να τεντώσετε την ουροδόχο κύστη σας για να κρατάτε εύκολα ακόμα περισσότερα.

wildpixel/Getty iStock

Για παράδειγμα, μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι νοσοκόμες που δεν ουρούσαν συχνά όλη την ημέρα λόγω περιορισμών στη δουλειά είχαν σχεδόν διπλάσια χωρητικότητα της κανονικής κύστης! Και ήταν εντελώς καλά.

Δείτε ακόμη Γιατί Δεν Πρέπει ποτέ να Πίνετε Νερό Όρθιοι – Πώς επηρεάζεται το σώμα

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα κρατήσετε αν μπορείτε να τα αποβάλετε. Επειδή η κύστη σας μπορεί να μην είναι το μόνο πράγμα που θα τεντωθεί.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μπορείτε επίσης να τεντώσετε τους εξωτερικούς σφιγκτήρες σας. Αυτοί είναι σημαντικοί μύες που συνδέονται με το εξωτερικό της ουροδόχου κύστης σας και ελέγχουν την ούρηση. Αν χαλαρώσουν μπορεί να χάσετε τον έλεγχο.

Αυτό είναι σπάνιο και συνήθως χρειάζονται δεκαετίες αν κρατάτε τα ουρά σας για να φτάσετε σε αυτό το σημείο, αλλά μόλις συμβεί, μπορεί να οδηγήσει σε ορισμένες άβολες ή ακόμα και επικίνδυνες καταστάσεις.

Για παράδειγμα, με λιγότερο έλεγχο, κινδυνεύετε να παρουσιάσετε διαρροή ούρων όταν η ουροδόχος κύστη σας είναι γεμάτη και να μην την αδειάσετε εντελώς. Αυτό όχι μόνο μπορεί να αυξήσει την ανάγκη σας να ουρείτε πιο συχνά, καθώς η ουροδόχος κύστη σας γεμίζει πιο γρήγορα, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μια σοβαρή διαταραχή που ονομάζεται κατακράτηση ούρων, όπου καταλήγετε με πάρα πολλά ούρα στην ουροδόχο κύστη σας για πάρα πολύ καιρό.

Και δεδομένου ότι η κύστη σας είναι βασικά μια ζεστή, υγρή σακούλα απορριμμάτων σώματος, είναι το τέλειο έδαφος αναπαραγωγής για επιβλαβή βακτήρια που θα προκαλέσουν κάθε είδους ζημιά.

Ακόμη χειρότερα, αν είστε πραγματικά άτυχοι και κρατάτε πάρα πολλά ούρα, μπορεί να επιστρέψουν στα νεφρά σας. Κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε νεφρική ανεπάρκεια και τελικά θάνατο.

Τα καλά νέα είναι ότι είναι πιο πιθανό να χάσετε τον έλεγχο των μυών σας και να κατουρήσετε πριν η κύστη σας φτάσει σε αυτό το σημείο. Αλλά γιατί να μην μειώσετε τον κίνδυνο και να πηγαίνετε καλύτερα στην τουαλέτα όταν πρέπει να ουρήσετε;

Δείτε επίσης Διώξε το “Άσθμα” Και Την Υγρασία Από Το Σπίτι

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

αφαίρεση γρατσουνιών οθόνης τηλεφώνου,αφαίρεση γρατσουνιών με οδοντόκρεμα,κόλπα,χρήσιμα,

Πως να Αφαιρέσετε τις Γρατσουνιές στην Οθόνη του Τηλεφώνου σας με Οδοντόκρεμα

Πως να Καθαρίσετε Περιττώματα Πουλιών από το Αυτοκίνητο Χωρίς να Αφήσετε Γρατσουνιές

Πως να Καθαρίσετε Περιττώματα Πουλιών από το Αυτοκίνητο Χωρίς να Αφήσετε Γρατσουνιές