in ,

Πώς η Διαφορά Ηλικίας Επηρεάζει την Επιτυχία του Γάμου Σύμφωνα με τους Ειδικούς

Πώς η Διαφορά Ηλικίας Επηρεάζει την Επιτυχία του Γάμου Σύμφωνα με τους Ειδικούς
Πώς η Διαφορά Ηλικίας Επηρεάζει την Επιτυχία του Γάμου Σύμφωνα με τους Ειδικούς

Η αγάπη δεν νοιάζεται για το πόσο χρονών είστε και τι κάνει έναν γάμο ευτυχισμένο μπορεί να εξαρτάται από πολλά πράγματα. Μερικές γυναίκες μπορεί να αισθάνονται πιο ευτυχισμένες όταν παντρεύονται κάποιον που είχε περισσότερες εμπειρίες ζωής. Αυτοί οι σύντροφοι συχνά φέρνουν συναισθηματική ωριμότητα και μια αίσθηση ηρεμίας στη σχέση, κάτι που μπορεί να κάνει τα πράγματα πιο σταθερά και να βοηθήσει στην επικοινωνία. 7 Λόγοι για τους Οποίους η Οικειότητα των Ζευγαριών στο Γάμο Εξασθενεί με την Πάροδο του Χρόνου

Αλλά η ηλικία είναι μόνο ένα μέρος αυτού που κάνει έναν γάμο να λειτουργεί. Αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι τι θέλετε και τι νιώθετε και οι δύο. Για ορισμένες γυναίκες, το να παντρευτούν έναν ηλικιωμένο άνδρα μπορεί να κάνει τον γάμο τους πιο χαρούμενο και ικανοποιητικό, αλλά δεν υπάρχει μια ενιαία απάντηση. Κάθε σχέση είναι ξεχωριστή και διαμορφώνεται από τους ανθρώπους σε αυτήν και από αυτά που μοιράζονται.

Η εκπληκτική αλήθεια για τις σχέσεις με διαφορά ηλικίας.

© blakelively / Instagram

Οι ψυχολόγοι διεξήγαγαν μια μελέτη για να διερευνήσουν αν η μεγάλη διαφορά ηλικίας στις σχέσεις θεωρείται συχνά πρόβλημα και ότι οι γυναίκες που βγαίνουν με πολύ μεγαλύτερους άνδρες μπορεί να έχουν προβλήματα που σχετίζονται με τη σχέση τους με τους πατέρες τους.

Στη μελέτη τους, εξέτασαν γυναίκες που ήταν με συντρόφους τουλάχιστον δέκα χρόνια μεγαλύτερους. Αυτό που βρήκαν αμφισβητεί τα συνηθισμένα στερεότυπα. Δεν βρήκαν ισχυρά στοιχεία που να υποστηρίζουν την ιδέα ότι οι γυναίκες επιλέγουν πολύ μεγαλύτερους άντρες λόγω «προβλημάτων με τον μπαμπά». Επιπλέον, ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες σε σχέσεις με διαφορά ηλικίας είχαν στυλ προσκόλλησης παρόμοια με εκείνα σε σχέσεις με συντρόφους παρόμοιας ηλικίας.

Οι ερευνητές είχαν προβλέψει ότι οι γυναίκες σε σχέσεις με διαφορά ηλικίας θα είχαν ως επί το πλείστον ασφαλείς προσκολλήσεις, καθώς πιστεύεται ότι είναι επωφελές για τις γυναίκες να αναζητούν μεγαλύτερους συντρόφους από εξελικτική προοπτική. Περίμεναν επίσης σημαντική διαφορά στα στυλ προσκόλλησης μεταξύ των γυναικών σε σχέση ηλικίας και παρόμοιας ηλικίας. Ωστόσο, τα ευρήματά τους δεν έδειξαν αξιοσημείωτη διαφορά στα στυλ προσκόλλησης μεταξύ των δύο ομάδων.

Τα ζευγάρια με διαφορά ηλικίας συχνά λένε ότι είναι ευτυχισμένα μαζί.

© catherinezetajones / Instagram

Πολλοί άνθρωποι τείνουν να πιστεύουν ότι τα ζευγάρια με σημαντικές διαφορές ηλικίας πρέπει να αντιμετωπίζουν ζητήματα σχέσεων. Αλλά οι μελέτες είναι εδώ για να ξεκαθαρίσουν τα δεδομένα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Παραδόξως, τα ζευγάρια με διαφορά ηλικίας αναφέρουν συχνά εξαιρετικά υψηλά επίπεδα ικανοποίησης από τη σχέση. Και δεν είναι μόνο αυτό – φαίνεται να έχουν μια επιπλέον δόση εμπιστοσύνης και δέσμευσης και είναι λιγότερο πιθανό να ζηλέψουν σε σύγκριση με ζευγάρια με παρόμοια ηλικία. Στην πραγματικότητα, μελέτες έδειξαν ακόμη και ότι οι γυναίκες-ηλικιωμένοι σύντροφοι ήταν οι πιο ευτυχισμένοι και πιο αφοσιωμένοι στις σχέσεις τους.

Δείτε ακόμη Η Επιστήμη Εξηγεί Γιατί Ορισμένες Ηλικιακές Διαφορές Δεν Λειτουργούν στις Σχέσεις και Άλλες Ναι

Οι γυναίκες μπορεί να αισθάνονται πιο ασφαλείς με τους μεγαλύτερους συντρόφους.

© hilarieburton / Instagram

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας, ορισμένες γυναίκες έλκονταν από άνδρες με καθιερωμένη θέση και πόρους, ιδιότητες που συχνά συνδέονται με άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας. Από την άλλη πλευρά, οι άνδρες συνήθως βρίσκουν τις νεότερες γυναίκες ελκυστικές λόγω της συσχέτισης της νεότητας με τη γονιμότητα.

Αυτή η εξελικτική προοπτική ρίχνει φως στο γιατί, κατά μέσο όρο, οι γυναίκες επιλέγουν συχνά ελαφρώς μεγαλύτερους συντρόφους και γιατί οι άνδρες, καθώς μεγαλώνουν, τείνουν να τείνουν περισσότερο προς ελαφρώς νεότερους συντρόφους. Με την πάροδο του χρόνου, το χάσμα ηλικίας στις σχέσεις συχνά διευρύνεται. Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι οι προσωπικές προτιμήσεις μπορεί να διαφέρουν σημαντικά και δεν πρέπει να υπεραπλοποιούνται.

Οι σχέσεις με διαφορά ηλικίας μπορεί να είναι πιο αρμονικές για μερικούς ανθρώπους.

© jeffgoldblum / Instagram

Η σχέση με έναν μεγαλύτερο σύντροφο μπορεί να έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει τη σύνδεσή σας και να φέρει στο προσκήνιο τη συναισθηματική ωριμότητα. Συχνά χρησιμεύουν ως πηγή άνεσης και έμπνευσης, ειδικά κατά τη διάρκεια δύσκολων στιγμών, καθώς η εμπειρία τους τους έχει διδάξει να παραμείνουν συνετοί. Επιπλέον, το να είσαι με κάποιον που έχει συσσωρεύσει πλούτο σοφίας με τα χρόνια μπορεί να ενισχύσει τη συνολική εκπλήρωση της σχέσης σου.

Όταν και οι δύο μοιράζεστε τις μοναδικές προοπτικές σας και συνδυάζετε τις διαφορετικές γενιές σας, μπορεί να οδηγήσει σε συναρπαστικές συζητήσεις και αμοιβαία ανάπτυξη, προς όφελος και των δύο εμπλεκόμενων εταίρων. Αλλά είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι οι προσωπικές εμπειρίες διαφέρουν πολύ και η δυναμική κάθε σχέσης φέρει τη δική της ιδιαίτερη, συναισθηματική ιστορία.

Το να βρείτε την αδελφή ψυχή σας είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Όταν συμβαίνει αυτή η εκπληκτική σύνδεση, η ηλικία δεν έχει πραγματικά σημασία. Είτε το ξεχωριστό σας άτομο είναι πολύ μεγαλύτερο είτε πολύ νεότερο, δεν χρειάζεται να επηρεάσει το πόσο δυνατή είναι η σχέση σας. Η αληθινή αγάπη ξεπερνά τις διαφορές ηλικίας και η γνήσια ευτυχία δεν έχει όρια.

Δείτε επίσης Πέντε καθημερινά σημάδια που δείχνουν ότι έχεις ξεμείνει μόνος (ακόμα κι αν δεν το έχεις συνειδητοποιήσει)

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

53 Έξυπνες Ιδέες Διακόσμησης Στενής Κουζίνας

53 Έξυπνες Ιδέες Διακόσμησης Στενής Κουζίνας

καθρέφτης πάνω από τζάκι,διακόσμηση τζακιού,συμβουλές διακόσμησης τζακιού,

12 Συμβουλές Διακόσμησης για Καθρέφτη Πάνω από το Τζάκι