in ,

Η Επιστήμη Εξηγεί Γιατί Ορισμένες Ηλικιακές Διαφορές Δεν Λειτουργούν στις Σχέσεις και Άλλες Ναι

σχέσεις με διαφορά ηλικίας,περίεργα,χρήσιμα,
Η Επιστήμη Εξηγεί Γιατί Ορισμένες Ηλικιακές Διαφορές Δεν Λειτουργούν στις Σχέσεις και Άλλες Ναι

Υπάρχει πολύ προκατάληψη το έχετε σχέση με κάποιον 10+ χρόνια μεγαλύτερο ή νεότερο από εσάς και πολλοί θεωρούν ότι η σχέση δεν θα λειτουργήσει. Ωστόσο, η επιστήμη λέει το αντίθετο: Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, τα ζευγάρια με σημαντική διαφορά ηλικίας έχουν ισχυρότερη εμπιστοσύνη και δέσμευση μεταξύ τους και είναι λιγότερο πιθανό να νιώθουν ζήλια σε σύγκριση με ζευγάρια που έχουν παρόμοια ηλικία. Δείτε παρακάτω ποιες ηλικιακές διαφορές είναι πιο πιθανό να έχουν αίσια κατάληξη και ποιες μπορεί να είναι πιο δύσκολες. Τα Μάτια σας Μπορούν να Αποκαλύψουν Πόσο θα Ζήσετε Σύμφωνα με Νέα Μελέτη

Η ιδανική διαφορά ηλικίας είναι 1 έως 3 χρόνια

ANGELA WEISS/AFP/East News, Chris Pizzello/Invision/East News

Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, τα ζευγάρια που έχουν μόνο 3 χρόνια διαφορά ηλικίας έχουν περισσότερες πιθανότητες για μια επιτυχημένη σχέση και μεγαλύτερα επίπεδα ικανοποίησης στη σχέση τους. Αυτό οφείλεται σε διάφορους λόγους, όπως το να έχετε κοινές αναμνήσεις από την παιδική ηλικία. Αυτό μπορεί να είναι σημαντικό για να δημιουργήσετε μια αίσθηση εγγύτητας, καθώς ίσως και οι δύο μεγαλώσατε με τις ίδιες τηλεοπτικές εκπομπές και μουσική, για παράδειγμα.

Αυτές οι σχέσεις είναι επίσης πιο επιτυχημένες επειδή έχουμε ορισμένα ορόσημα και προσδοκίες καθώς μεγαλώνουμε. Εν τω μεταξύ, το να έχετε σχέση κάποιον με μεγάλη διαφορά ηλικίας μπορεί να σημαίνει ότι η σχέση θα καταρρεύσει γρηγορότερα τα πρώτα 6 έως 10 χρόνια. Και τα ζευγάρια με διαφορά ηλικίας 4 έως 6 ετών είδαν μόνο μια μικρή μείωση στην ικανοποίηση από τη σχέση.

Το μειονέκτημα του να έχετε σχέση με κάποιον με μεγάλη διαφορά ηλικίας

Έρευνες σχετικά με ζευγάρια με μεγάλη διαφορά ηλικίας δείχνουν ότι μετά από μερικά χρόνια το διαζύγιο είναι πιο πιθανό από ό,τι αν είστε με κάποιον κοντά στην ηλικία σας. Η μελέτη δείχνει ότι ο νεότερος της σχέσης γίνεται πρώτα πιο δυστυχισμένος και ξεκινά το διαζύγιο. Οι λόγοι για να αποτύχει η σχέση είναι εμπόδια όπως το να μην έχετε κοινές αξίες ή αναμνήσεις και απλά να θέλετε διαφορετικά πράγματα στη ζωή.

Ένα άλλο μεγάλο εμπόδιο μπορεί να είναι το χάσμα εξουσίας, όπου ένα μεγαλύτερο άτομο με έναν πολύ νεότερο σύντροφο τείνει να θέλει να έχει τον έλεγχο. Αυτό οδηγεί τελικά στο να αισθάνεται ο νεότερος ελεγχόμενος και ο μεγαλύτερος να επιβαρύνεται με ευθύνη.

Δείτε ακόμη Οι Επιστήμονες Αποκαλύπτουν πώς να Ελέγξετε τα Όνειρά σας και να Μειώσετε το Στρες και το Άγχος

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Όταν λειτουργούν τα μεγάλα ηλικιακά κενά

Υπάρχουν πολλά θετικά στο να έχετε σχέση με κάποιον διαφορετικής ηλικίας, συμπεριλαμβανομένου του να αποκτήσετε μια νέα και μοναδική άποψη για τη ζωή. Εάν βγαίνετε ραντεβού με κάποιον μεγαλύτερο, τότε είναι πιο πιθανό να τακτοποιηθείτε, ενώ ένας νεότερος σύντροφος μπορεί να προσφέρει καλύτερη συναισθηματική, σωματική και οικονομική υποστήριξη.

Για να λειτουργήσει αυτή η σχέση, θα πρέπει να είστε ευέλικτοι και να συμβιβάζεστε για να καλύπτετε ο ένας τις ανάγκες του άλλου. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί μπορεί και οι δύο να θέλετε διαφορετικά πράγματα στη ζωή. Μπορεί να θέλετε οικονομική σταθερότητα και εκείνοι να θέλουν παιδιά. Επομένως, η σαφής επικοινωνία είναι ζωτικής σημασίας για να βεβαιωθείτε ότι μοιράζεστε τις ίδιες αξίες και για να επιλύσετε νωρίς τυχόν ζητήματα που σχετίζονται με την ηλικία.

Η ηλικία δεν είναι ο μόνος παράγοντας για μια ευτυχισμένη σχέση.

© milliebobbybrown / Instagram, Evan Agostini/Invision/East News

Φυσικά, υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που είναι σημαντικά για μια υγιή και επιτυχημένη σχέση. Στην πραγματικότητα, παράγοντες όπως η οικονομική ασφάλεια, η απόκτηση παιδιών και η υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη συνδέονται με ισχυρές ακμάζουσες σχέσεις. Το χάσμα ηλικίας είναι μόνο ένα συστατικό για μια ευτυχισμένη σχέση, οπότε μην το αφήσετε να σας κρατήσει πίσω στην αγάπη.

Η Catherine Zeta-Jones και ο Michael Douglas αποδεικνύουν ότι μερικές φορές δεν υπάρχει τέλεια διαφορά ηλικίας όσον αφορά την αγάπη. Εκείνη είναι 53 ετών και εκείνος 78 ετών και ο ερωτάς τους καίει ακόμα πιο δυνατός από ποτέ.

πηγή

Δείτε επίσης Γιατί το Ίδιο Φαγητό Μπορεί να Είναι Νόστιμο για Κάποιους και Όχι για Κάποιους Άλλους. Αυτός είναι ο Λόγος που δεν μας Αρέσουν οι Ίδιες Γεύσεις

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

σκανδιναβική διακόσμηση,συμβουλές διακόσμησης,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης,διακόσμηση,

10 Συμβουλές Διακόσμησης για να Φέρετε τη Διαχρονική Σκανδιναβική Κομψότητα στο Σπίτι σας

ΦΕΡΙΤΙΝΗ: ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ «ΑΔΕΙΕΣ» ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΣΙΔΗΡΟΥ