in ,

Η Ψύξη Μπορεί να Αλλάξει την Υφή και τη Γεύση Αυτών των 34 Τροφίμων

συμβουλές για τρόφιμα,χρήσιμα,τρόφιμα και ψυγείο,
Η Ψύξη Μπορεί να Αλλάξει την Υφή και τη Γεύση Αυτών των 34 Τροφίμων!

Μερικές φορές, πιστεύουμε ότι ορισμένα τρόφιμα μπαίνουν στο ψυγείο γιατί εκεί τα βάζουν οι περισσότεροι. Μπορεί, ωστόσο, να χαλάσει την ποιότητα ορισμένων τροφίμων. Διακοπή Ρεύματος: Πόσο Κρατάνε Τα Τρόφιμα Στο Ψυγείο. Πότε Τα Πετάς Και Πότε Τα Κρατάς

Πράγματι, η ψύξη μπορεί να αναστείλει σημαντικά την ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων σε πολλούς τύπους παρασκευασμένων και μαγειρεμένων τροφίμων. Συνιστάται γενικά να ψύχετε τα τρόφιμα σε θερμοκρασία μεταξύ 1 ° C και 3 ° C. Αν και η ψύξη μπορεί να μειώσει τη φθορά πολλών ειδών τροφίμων, δεν συνιστάται για όλα τα βρώσιμα τρόφιμα στην κουζίνα.

Η ψύξη βοηθά στη διατήρηση πολλών ειδών τροφίμων, δεν συνιστάται για όλα τα τρόφιμα στην κουζίνα. Οι χαμηλές θερμοκρασίες του ψυγείου μπορούν να αλλάξουν την υφή και τη γεύση πολλών τροφίμων, και μερικές φορές ακόμη και τη θρεπτική τους αξία. Εδώ είναι 34 τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να βάζετε στο ψυγείο.

Καφές

Η Ψύξη Μπορεί να Αλλάξει την Υφή και τη Γεύση Αυτών των 34 Τροφίμων!

Αν τοποθετηθεί στο ψυγείο, ο καφές θα απορροφήσει όλες τις μυρωδιές από όλα τα άλλα τρόφιμα. Φυλάξτε τον στο ντουλάπι.

Βασιλικός

Ο βασιλικός είναι πολύ ευαίσθητος στις χαμηλές θερμοκρασίες. Τείνει να απελευθερώνει αιθυλένιο, το οποίο κάνει τα άλλα φρούτα να ωριμάζουν πιο εύκολα, ενώ όλα αυτά αλλοιώνουν τα δικά του φύλλα.

Μελιτζάνα

Οι χαμηλές θερμοκρασίες (κάτω από 10°C) μπορούν να βλάψουν την υφή και να επηρεάσουν τη γεύση της μελιτζάνας. Πρέπει να διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου και μακριά από άλλα φρούτα και λαχανικά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αβοκάντο

Αν θέλετε τα αβοκάντο σας να ωριμάσουν για να τα φάτε, θα πρέπει να τα αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου, σε μια καφέ χάρτινη σακούλα που την αφήνετε ανοιχτή. Κρατήστε τα εκτός ψυγείου, εκτός εάν δεν θέλετε να τα φάτε σύντομα, αλλά σε αυτήν την περίπτωση, απλώς μην αγοράσετε κανένα.

Κρεμμύδια

Η τοποθέτηση κρεμμυδιών στο ψυγείο θα κάνει όλα τα άλλα τρόφιμά σας να απορροφήσουν τη μυρωδιά και τη γεύση τους. Είναι καλύτερο να τα φυλάτε στο ντουλάπι ή ακόμα καλύτερα, σε κρύο δωμάτιο αν έχετε.

Ντομάτες

Δεν έχουν όλες οι ντομάτες ίδια γεύση. Και αυτό μπορεί να οφείλεται στην ψύξη. Το κρύο από το ψυγείο τις κάνει να χάνουν τη γεύση τους. Για αρωματικές ντομάτες, είναι καλύτερο να τις διατηρείτε σε θερμοκρασία δωματίου, κοντά στο έδαφος και μακριά από τον ήλιο. Ξοδέψατε χρήματα για ένα ποιοτικό προϊόν, τελικά, άρα θέλετε να έχει όσο το δυνατόν καλύτερη γεύση!

Ξύδι

Το καλό με το ξύδι είναι ότι αυτοσυντηρείται. Στην πραγματικότητα, είναι πρακτικά αιώνιο. Μετά από μια μακρά περίοδο αποθήκευσης, το λευκό ξύδι δεν θα αλλάξει. Γιατί λοιπόν να πιάνει χώρο στο ψυγείο; Μεταφέρετέ το στο ντουλάπι.

Σκόρδο

Πρέπει να διατηρείται σε δροσερό και ξηρό μέρος. Αποφύγετε την τοποθέτησή τους σε πλαστική σακούλα ή σε σκεύη Tupperware. Αυτό θα κάνει το σκόρδο να σαπίσει και να φυτρώσει γρήγορα. Κρατήστε τα στο κρύο δωμάτιο, δίπλα στα κρεμμύδια σας.

Φυστικοβούτυρο

Το φυστικοβούτυρο διαρκεί για πάντα, οπότε αφήστε το στο ντουλάπι σας. Είναι ακόμα καλύτερο να το τοποθετήσετε ανάποδα για να διατηρήσει τη φρεσκάδα του, διαφορετικά το λάδι μπορεί να ανέβει στην κορυφή μετά από λίγο.

Ελαιόλαδο

Το ψυγείο δεν είναι χώρος για ελαιόλαδο. Θα πρέπει να το αφήσετε στο ντουλάπι σας. Διαφορετικά, θα πάρει μια υφή σαν βούτυρο.

Πατάτες

Οι πατάτες πρέπει να φυλάσσονται σε δροσερό και αεριζόμενο μέρος. Μην τις βάζετε στο ψυγείο. Θα πρέπει να κάνουν παρέα με τα κρεμμύδια και το σκόρδο.

Τουρσιά

Οι άνθρωποι τείνουν να ψύχουν τα τουρσιά, παρόλο που δεν είναι απαραίτητο. Το όλο θέμα των τουρσιών είναι ότι συντηρείται εύκολα. Κρατήστε τα στο ντουλάπι, εκτός αν σας αρέσει να τρώτε τα δικά σας κρύα.

Ντόνατς

Τα ντόνατς μπορεί να γίνουν άνοστα και ακόμη και μουλιασμένα αν διατηρηθούν στο ψυγείο. Θα παραμείνουν πιο φρέσκα αν διατηρηθούν σε θερμοκρασία δωματίου. Μάλιστα, πρέπει να τρώγονται την ημέρα που αγοράζονται.

Μουστάρδα

Όπως το κέτσαπ, υπάρχει οξύ στη μουστάρδα που δρα ως φυσικό συντηρητικό. Η μουστάρδα μπορεί να συντηρηθεί για ένα μήνα στο ντουλάπι.

Κονσέρβα τόνου

Ένα κλειστό κουτάκι τόνου πρέπει να φυλάσσεται στο ντουλάπι. Όχι μόνο έχει καλύτερη γεύση σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά το κρύο μπορεί να του δώσει μια μεταλλική επίγευση.

Μελάσα

Η μελάσα δεν χρειάζεται να διατηρείται στο ψυγείο. Μπορεί να διατηρηθεί στο ντουλάπι για χρόνια και ακόμα να τρώγεται χωρίς κανένα πρόβλημα. Επίσης, δεν θέλετε να είναι κρύα και σκληρή.

Μπανάνες

Όπως όλα τα εξωτικά φρούτα, έτσι και οι μπανάνες δεν είναι συνηθισμένες σε ψυχρά περιβάλλοντα. Είναι λογικό να τις διατηρείτε σε θερμοκρασία δωματίου. Επιπλέον, αποφύγετε την υπερβολική έκθεσή τους στο φως της ημέρας.

Δείτε ακόμη Αλλαντίαση: Τι είναι η σπάνια νόσος – Τι Τρόφιμα Πρέπει Να Αποφευγετε – Εξαιρετικά Επικίνδυνα Τα Σπιτικά Κονσερβοποιημένα

Σοκολάτα

Έτσι, οι άνθρωποι απολαμβάνουν την πρόσθετη τραγανή γεύση της κρύας σοκολάτας. Να ξέρετε ωστόσο ότι αυτή η πρακτική θα κάνει να χάσει λίγη από τη γεύση της.

Αγγούρια

Τα αγγούρια στο ψυγείο μπορούν να μαραθούν και να χάσουν λίγη από τη γεύση του με την πάροδο του χρόνου. Είναι καλύτερα να τα αφήσετε στον πάγκο της κουζίνας και ίσως να τα βάλετε στο ψυγείο λίγα λεπτά πριν τα φάτε, αν σας αρέσει να τα τρώτε κρύα.

Δημητριακά

Τα περισσότερα δημητριακά θα αλλάξουν υφή και θα γίνουν μαλακά αν διατηρηθούν στο ψυγείο. Παρόλο που θα εξακολουθούν να είναι βρώσιμα, θα είναι λιγότερο τραγανά.

Κολοκύθες

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να θέλουν να κρατήσουν μικρές και μεσαίου μεγέθους κολοκύθες στο ψυγείο για να τις συντηρήσουν. Ωστόσο, οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν εύκολα να τις καταστρέψουν. Πρέπει να διατηρούνται σε ξηρό και δροσερό -αλλά όχι κρύο- μέρος.

Μήλα

Τα μήλα απελευθερώνουν αιθυλένιο που κάνει τα λαχανικά καθώς και άλλα φρούτα να ωριμάζουν πρόωρα. Εάν σκοπεύετε να τα φάτε σε μια εβδομάδα ή λιγότερο, είναι καλύτερο να τα διατηρήσετε σε θερμοκρασία δωματίου. Διαφορετικά, το ψυγείο θα σας βοηθήσει να τα διατηρήσετε περισσότερο. Απλώς κρατήστε τα μακριά από τα άλλα προϊόντα σας.

Μπαχαρικά

Τα περισσότερα αλεσμένα μπαχαρικά μπορούν να διατηρηθούν για πολλά χρόνια στο ντουλάπι. Όχι μόνο δεν υπάρχει πλεονέκτημα στην αποθήκευση μπαχαρικών σε πιο κρύα θερμοκρασία, αλλά μπορεί επίσης να χάσουν λίγη από τη γεύση τους.

Αχλάδια

Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να τρώνε τα φρούτα τους κρύα. Ωστόσο, τα αχλάδια που αποθηκεύονται σε χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να χάσουν την τραγανή υφή τους. Για να μην μαλακώσουν, κρατήστε τα στον πάγκο της κουζίνας.

Καυτερές πιπεριές

Το να έχετε τις καυτερές πιπεριές στο ψυγείο για να διατηρήσετε και να βελτιώσετε τη γεύση τους είναι μύθος. Στην πραγματικότητα είναι κακή ιδέα καθώς το κρύο μπορεί να μειώσει την τραγανή υφή αυτών των λαχανικών. Αντίθετα, κρατήστε τα σε μια χάρτινη σακούλα για να διατηρηθούν στεγνές.

Σάλτσα σόγιας

Διατηρήστε τη σάλτσα σόγιας σε δροσερό, ξηρό μέρος, μακριά από τις ακτίνες του ήλιου. Αλλά όχι τόσο κρύο όσο το ψυγείο, εκτός αν δεν σας πειράζει να θυσιάσετε λίγη επιπλέον γεύση.

Αλεύρι

Το αλεύρι δεν θα καταστραφεί από τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά απλά δεν είναι απαραίτητο να το διατηρήσετε στο ψυγείο. Είναι καλύτερο να διατηρείτε όλα τα είδη αλευριού σε ένα αεροστεγές δοχείο.

Ψωμί

Το ψωμί γενικά, αλλά ειδικά το φρέσκο ψωμί, μπαγιατεύει πιο γρήγορα όταν το βάζετε στο ψυγείο. Αφήστε το στην αρχική του συσκευασία και το φυλάξτε το σε ψωμοθήκη ή στο ντουλάπι.

Μέλι

Το κρύο θα κάνει το μέλι σας να κρυσταλλώσει, κάτι που δεν είναι πρακτικό και δυσάρεστο. Επιπλέον, διατηρείται τέλεια σε θερμοκρασία δωματίου. Απλώς βεβαιωθείτε ότι το βάζο έχει κλείσει σωστά.

Εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή προτιμούν τη θερμοκρασία δωματίου, επομένως μην τα αφήνετε στο ψυγείο. Απλώς κρατήστε τα μακριά από το άμεσο ηλιακό φως και δώστε τους λίγο χώρο αναπνοής μεταξύ τους για βέλτιστη διατήρηση.

Καρπούζια και πεπόνια

Θα πρέπει να διατηρείτε τα καρπουζιά και τα πεπόνια, σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να τα κόψετε σε φέτες. Μόλις κόψετε ένα, κρατήστε το στο ψυγείο.

Αποξηραμένα φρούτα

Μην σπάτε τα δόντια σας σε κρύα σκληρά αποξηραμένα φρούτα. Κρατήστε τα στο ντουλάπι. Θα διαρκέσουν εξίσου, αλλά θα παραμείνουν απαλά και γευστικά.

Μερέντα

Το ίδιο με το φυστικοβούτυρο. Απλώς αφήστε την στο ντουλάπι ή ακόμα και στον πάγκο, μακριά από το φως του ήλιου, για ένα νόστιμο, κρεμώδες πρωινό.

Δυσμός

Πρέπει να διατηρείται σε αεροστεγές δοχείο και κατά προτίμηση στο σκοτάδι για να διατηρηθεί περισσότερο. Δεν χρειάζεται κρύα θερμοκρασία γιατί θα μουχλιάσει πρόωρα.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Αυτά Είναι Τα 18 Τρόφιμα Που Μπορείς Να Βάλεις Στην Κατάψυξη Για να Γλυτώσεις Χρήματα Από Την Αποφυγή Αλλοίωση Τους Αλλά και Χρόνο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

9 Πράγματα που οι Διακοσμητές Προσθέτουν στο Σπίτι Αυτό το Φθινόπωρο 2023

9 Πράγματα που οι Διακοσμητές Προσθέτουν στο Σπίτι Αυτό το Φθινόπωρο 2023

Τι Αποκαλύπτει η Μυρωδιά του Σώματός σας για την Υγεία σας

Τι Αποκαλύπτει η Μυρωδιά του Σώματός σας για την Υγεία σας