Εάν είστε άτομο που δεν σπαταλά πόρους και είναι δελεαστικό να γεμίσετε τον ηλεκτρικό βραστήρα μία φορά και να συνεχίσετε να βράζετε το ίδιο νερό ξανά και ξανά μέχρι να αδειάσει. Λοιπόν, καλύτερα να επιλέξετε αντί αυτού να βράσετε φρέσκο νερό όσο χρειάζεστε για ένα μόνο φλιτζάνι τσάι. Μα γιατί? Είναι απλά νερό. Το βράσιμο το καθαρίζει άλλωστε. Οπότε μια δεύτερη βράση θα το κάνει ακόμα πιο αποστειρωμένο, σωστά; Όχι, στην πραγματικότητα ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Γιατί Δεν Πρέπει ποτέ να Πίνετε Νερό Όρθιοι – Πώς επηρεάζεται το σώμα
Με την πρώτη ματιά, βλέπετε μικρές φυσαλίδες και ατμό, αλλά κάτι άλλο συμβαίνει σε χημικό επίπεδο. Βράζοντας το νερό πολλές φορές αλλάζει η περιεκτικότητα σε οξυγόνο και αρχίζουν να συσσωρεύονται επικίνδυνες ουσίες.
Μπορεί κανείς να νιώσει τη διαφορά στη γεύση όταν φτιάχνει τσάι: η γεύση του νερού θα είναι αρκετά διαφορετική από το τσάι με νερό που έβρασε ξανά.
Δείτε ακόμη Παγωμένο Νερό: 13 Κρυφοί Κίνδυνοι από την Κατανάλωση Κρύου Νερού
Το βραστό νερό είναι σίγουρα ένας πολύ καλός τρόπος για να σκοτώσετε τα βακτήρια αλλά όταν βράζετε νερό ξανά και ξανά, επικίνδυνα αέρια και τοξικές ουσίες όπως το αρσενικό το νιτρικό και το φθόριο μπορεί να σχηματιστούν ως αποτέλεσμα της αλλαγής της χημικής δομής. Πολλές μελέτες έχουν δείξει τη σύνδεση μεταξύ του φθορίου και της βλαβερής επίδρασης που έχει στο νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο.
Έτσι, μετά από όλα αυτά, δεν πίνετε μόνο νερό και τα μέταλλα που είναι πραγματικά καλά για εσάς, όπως το ασβέστιο, μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα όπως πέτρες στα νεφρά.
Γι’ αυτό δεν πρέπει να βράζετε νερό δύο φορές. Φυσικά η ζημιά προκαλείται όταν το νερό καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες.
Μια μικρή ποσότητα είναι απίθανο να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, αλλά καλύτερα να ρίξετε το υπόλοιπο νερό του βραστήρα στα φυτά σας – δεν είναι καθόλου επιβλαβές για αυτά.
Πρέπει λοιπόν οπωσδήποτε να είστε προσεκτικοί και να γνωρίζετε τις συνέπειες όταν βράζετε τακτικά το ίδιο νερό.
πηγή φωτογραφίας
Δείτε επίσης Επαναχρησιμοποιούμενο Μπουκάλι Νερού: Μπορεί Να σας Αρρωστήσει;