Όταν μαγειρεύετε, το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να πάρει φωτιά το τηγάνι σας. Δυστυχώς, οι πυρκαγιές από λάδι συμβαίνουν μερικές φορές και παρόλο που είναι τρομακτικό, είναι σημαντικό να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας. Γνωρίζοντας τι πρέπει να κάνετε μπορεί να σας εξοικονομήσει πολύτιμο χρόνο. Ευτυχώς, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να τη σβήσετε με ένα προϊόν που έχετε στην κουζίνα: μαγειρική σόδα! Ξεπλύνετε με Μαγειρική Σόδα το 90% των Τοξικών Φυτοφαρμάκων από Φρούτα και Λαχανικά
Πασπαλίστε τις φλόγες στο τηγάνι σας με τη μαγειρική σόδα και στη συνέχεια καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι. Καλύπτοντας το τηγάνι θα βεβαιωθείτε ότι οι φλόγες μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο το οξυγόνο μέσα στο τηγάνι. Η μαγειρική σόδα απελευθερώνει διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο κάνει τη φωτιά να σβήσει πιο γρήγορα.
Περιμένετε μέχρι να κρυώσει τελείως το τηγάνι πριν βγάλετε το καπάκι. Εάν βγάλετε το καπάκι πολύ νωρίς και το λάδι είναι ακόμα καυτό, η φλόγα μπορεί να αναφλεγεί ξανά. Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι δεν πρέπει ποτέ να προσπαθήσετε να σβήσετε τη φωτιά από λαδί με νερό. Προκαλεί μια αντίδραση που θα έχει ως αποτέλεσμα η φωτιά να γίνει πολύ μεγαλύτερη, και αυτό δεν είναι αυτό που θέλετε.
πηγή φωτογραφίας
Δείτε επίσης 13 Καθημερινά Πράγματα που Μπορούν να Προκαλέσουν Φωτιά αν Δεν Προσέξετε Αρκετά