in , , , ,

Εάν Υποφέρετε από Κρίσεις Πανικού, Δοκιμάστε Αυτές τις 6 Σπιτικές Θεραπείες

Εάν Υποφέρετε από Κρίσεις Πανικού, Δοκιμάστε Αυτές τις 6 Σπιτικές Θεραπείες
Εάν Υποφέρετε από Κρίσεις Πανικού, Δοκιμάστε Αυτές τις 6 Σπιτικές Θεραπείες

χετε βιώσει ξαφνικό άγχος, αίσθημα παλμών, εφίδρωση στις παλάμες, τρέμουλο, πόνο στο στήθος, ναυτία, ζάλη ή μούδιασμα και μυρμήγκιασμα; Εάν ναι, μπορεί να είχατε κρίση πανικού. Τα αίτια δεν είναι πλήρως κατανοητά, αλλά πράγματα όπως η γενετική ή ξαφνικές σημαντικές αλλαγές και στρες στη ζωή σας θα μπορούσαν να την προκαλέσουν. Τι Πρέπει να Κάνετε για να Μην Αρρωσταίνετε Όταν Αλλάζει η Εποχή

Εάν Υποφέρετε από Κρίσεις Πανικού, Δοκιμάστε Αυτές τις 6 Σπιτικές Θεραπείες

Μια κρίση πανικού μπορεί να είναι τρομακτική την πρώτη φορά αλλά μπορείτε να την διαχειριστείτε με αυτές τις 6 σπιτικές θεραπείες.

Αλλάξτε τον τρόπο που σκέφτεστε.

Μία από τις αιτίες των κρίσεων πανικού, είναι η εστίαση στα αρνητικά στη ζωή: τα πράγματα που δεν μπορείτε να ελέγξετε ή να αλλάξετε, αυτά που φοβάστε, αυτά που σας κατακλύζουν κ.λπ. Για να μειώσετε τον αριθμό των κρίσεων πανικού και να αποκτήσετε τον έλεγχο, πρέπει να εστιάσετε στην αλλαγή του τρόπου που σκέφτεστε.

Εστιάστε στα θετικά: τι μπορείτε να ελέγξετε, τι πηγαίνει καλά και τι μπορείτε να πετύχετε. Φτιάξτε μια λίστα με αυτά τα καλά πράγματα και σκεφτείτε τα όλη μέρα. Αλλάζοντας τις σκέψεις σας, αρχίζετε να κερδίζετε τον πόλεμο ενάντια στην κρίση πανικού.

Δείτε ακόμη Γιατί Δεν Πρέπει ποτέ να Πίνετε Νερό Όρθιοι – Πώς επηρεάζεται το σώμα

Συγκεντρωθείτε στην αναπνοή

Κάθε φορά που νιώθετε το άγχος να ξεκινά, αρχίστε να παίρνετε αργές, βαθιές αναπνοές και δώστε προσοχή στην αναπνοή σας. Όταν παίρνετε μια βαθιά αναπνοή, ο καρδιακός σας ρυθμός πέφτει και στέλνει ένα σήμα στον εγκέφαλό σας ότι όλα είναι εντάξει και δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ασκηθείτε τακτικά.

Βγείτε έξω και να ασκηθείτε για να μειώσετε το άγχος σας που μπορεί να προκαλεί τις κρίσεις πανικού. Η άσκηση φαίνεται επίσης να αυξάνει τα επίπεδα της ντοπαμίνης, της ορμόνης της «καλής αίσθησης», στον εγκέφαλο.

Ισορροπημένη διατροφή.

Ορισμένες τροφές μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του στρες και του άγχους και στην απελευθέρωση ντοπαμίνης και σεροτονίνης. Τα τρόφιμα στη λίστα περιλαμβάνουν πράσινα φυλλώδη λαχανικά, κάσιους, κρόκους αυγών, ψάρι, ξινολάχανο, τουρσιά, σπαράγγια, αβοκάντο και αμύγδαλα.

Αποφύγετε το αλκοόλ και την καφεΐνη

Η κατανάλωση τόσο του αλκοόλ όσο και της καφεΐνης μπορεί να επιδεινώσει τα υπάρχοντα συμπτώματα άγχους σας. Μειώστε τα ή αποφύγετε τα αν μπορείτε.

Αρωματοθεραπεία.

Η λεβάντα σε ένα διαχύτη φαίνεται να δείχνει κάποια επιτυχία στο να βοηθά τους ανθρώπους να χαλαρώσουν και να ηρεμήσουν. Εάν έχετε την τάση να έχετε αλλεργίες, μπορεί να θέλετε να το δοκιμάσετε πριν , αλλά μπορεί να διαπιστώσετε ότι ο νυχτερινός ψεκασμός στο μαξιλάρι σας θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε καλύτερα. Μπορείτε επίσης να την ψεκάσετε στον αέρα.

*Το παρόν άρθρο είναι καθαρά πληροφοριακού χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσεις τις συμβουλές του γιατρού σας.

πηγή φωτογραφίας

Δείτε επίσης Η Σωστή Στάση Ύπνου για να Αντιμετωπίσετε Διάφορα Προβλήματα Υγείας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Αναμείξτε Αυτά τα 2 Φθηνά Υλικά και Δεν θα Δείτε Ποτέ Σκόνη στο Σπίτι σας

Αναμείξτε Αυτά τα 2 Φθηνά Υλικά και Δεν θα Δείτε Ποτέ Σκόνη στο Σπίτι σας

Πώς να Διορθώσετε μια Ανοιχτή Διαρρύθμιση Σπιτιού Σύμφωνα με τους Διακοσμητές

Πώς να Διορθώσετε μια Ανοιχτή Διαρρύθμιση Σπιτιού Σύμφωνα με τους Διακοσμητές