in , , ,

8 Τρόποι για να Μαγειρεύετε Τέλεια τις Γαρίδες Κάθε Φορά

8 Τρόποι για να Μαγειρεύετε Τέλεια τις Γαρίδες Κάθε Φορά
8 Τρόποι για να Μαγειρεύετε Τέλεια τις Γαρίδες Κάθε Φορά

Εκτός από την υπέροχη γεύση τους, οι γαρίδες μαγειρεύονται εξαιρετικά γρήγορα. Είναι, λοιπόν, τέλειο φαγητό για να φέρετε μια νότα εξωτικών γεύσεων στα εβδομαδιαία γεύματά σου. Αλλά γρήγορο δεν σημαίνει εύκολο. Είτε τις προτιμάτε σε κοκτέιλ είτε σε μορφή stir-fry, μην τρώτε ποτέ ξανά παραψημένες ή κακοψημένες γαρίδες χάρη σε αυτές τις 8 αλάνθαστες μεθόδους μαγειρέματος. Γιατί το Ρύζι στα Εστιατόρια Εχει Τόσο Καλύτερη Γεύση από ότι στο Σπίτι

Επιλέξτε προσεκτικά τις γαρίδες σας

8 Τρόποι για να Μαγειρεύετε Τέλεια τις Γαρίδες Κάθε Φορά

Για ένα επιτυχημένο γεύμα όλα ξεκινούν από το ιχθυοπωλείο. Εάν η άφιξη των γαρίδων είναι πολύ πρόσφατη, αγοράστε τις φρέσκες. Διαφορετικά, επιλέξτε την κατεψυγμένη εκδοχή τους καθώς έχουν πολύ μικρή περίοδο αποθήκευσης. Επίσης, φροντίστε να ξεπαγώσετε καλά τις γαρίδες σας πριν τις μαγειρέψετε. Τέλος, φρέσκιες ή κατεψυγμένες, πρέπει να τις μουλιάζετε σε ένα μπολ με αλατισμένο νερό για περίπου μία ώρα.

Βραστές

Το μυστικό για να μαγειρέψετε τέλεια τις γαρίδες στο νερό είναι να μην τις παραβράσετε. Η ιδανική θερμοκρασία για το νερό μαγειρέματος είναι περίπου 80 βαθμούς. Θυμηθείτε να ξεπλύνετε τις γαρίδες με κρύο νερό αφού τις στραγγίσετε για να σταματήσει το μαγείρεμα.

Σοταρισμένες

Γαρίδες και αυτός ο τρόπος παρασκευής είναι ιδανικός για πολυάσχολες βραδιές. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απαλλαγείτε από τα κελύφη, να προσθέσετε μερικά καρυκεύματα και λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και να είστε σε επιφυλακή. Θα είναι έτοιμες σε λίγα μόνο λεπτά, όταν έχουν γίνει αδιαφανείς.

Στη σχάρα

Το ψήσιμο στη σχάρα είναι μια από τις πιο νόστιμες μεθόδους μαγειρέματος γαρίδας. Είναι όμως και ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να τις παραψήσετε. Βάλτε τις λαδωμένες και καρυκευμένες γαρίδες σας σε μια ζεστή σχάρα και αφαιρέστε τις μόλις δεν είναι πλέον διάφανες και το δέρμα τους γίνει ροζ.

Δείτε ακόμη Ποια Είναι τα 5 Λαχανικά που Πρέπει Πάντα να Μαγειρέψετε πριν τα Φάτε

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ψητές

Για τέλειες ψητές γαρίδες, καθώς και για ένα νόστιμο γεύμα έτοιμο σε χρόνο μηδέν, βάλτε τες στο φούρνο! Τοποθετήστε τις μαγειρεμένες και καρυκευμένες γαρίδες σας σε ένα λαδωμένο ταψί. Στη συνέχεια ψήστε τις στους 200 βαθμούς για 6 με 8 λεπτά.

Σούπα

Είτε ετοιμάζετε το γεύμα σας στο μάτι της κουζίνας είτε στο πολυμάγειρα, απλά ακολουθήστε τη συνταγή σας, προσθέστε τις γαρίδες στο μείγμα περίπου 30 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος και σιγοβράστε.

Πανέ

Αφού βουτήξετε τις γαρίδες σας στο μείγμα της φρυγανιάς, τις βάζετε σε βραστό λάδι μερικές φορές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Σεβίτσε

Αφού ανακατέψετε πολύ φρέσκες γαρίδες, βάλτε τις για 1 λεπτό σε βραστό νερό και μεταφέρετέ τις αμέσως σε παγωμένο νερό να κρυώσουν. Στη συνέχεια, στραγγίξτε, κόψτε και αφήστε τις να μαριναριστούν σε χυμό λάιμ, λεμόνι ή πορτοκάλι για 2 ώρες. Στη συνέχεια, προσθέστε τα άλλα υλικά και περιμένετε για άλλες 2 ώρες πριν γευτείτε το φρέσκο γεύμα σας.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Γιατί Πρέπει Πάντα να Ξεπλένετε τις Λωρίδες Μπέικον με Νερό πριν το Μαγείρεμα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

12 Κόλπα για Ξενοδοχεία που θα Αλλάξουν τον Τρόπο που Ταξιδεύετε

12 Κόλπα για Ξενοδοχεία που θα Αλλάξουν τον Τρόπο που Ταξιδεύετε

Μέθυσε... τα μαλλιά σου: Αν Θέλετε Απαλά, Μεταξένια και Λαμπερά Μαλλιά Λουστείτε με ένα Κουτάκι Μπύρας

Μέθυσε… τα μαλλιά σου: Αν Θέλετε Απαλά, Μεταξένια και Λαμπερά Μαλλιά Λουστείτε με ένα Κουτάκι Μπύρας