Εκτός από την υπέροχη γεύση τους, οι γαρίδες μαγειρεύονται εξαιρετικά γρήγορα. Είναι, λοιπόν, τέλειο φαγητό για να φέρετε μια νότα εξωτικών γεύσεων στα εβδομαδιαία γεύματά σου. Αλλά γρήγορο δεν σημαίνει εύκολο. Είτε τις προτιμάτε σε κοκτέιλ είτε σε μορφή stir-fry, μην τρώτε ποτέ ξανά παραψημένες ή κακοψημένες γαρίδες χάρη σε αυτές τις 8 αλάνθαστες μεθόδους μαγειρέματος. Γιατί το Ρύζι στα Εστιατόρια Εχει Τόσο Καλύτερη Γεύση από ότι στο Σπίτι
Επιλέξτε προσεκτικά τις γαρίδες σας
Για ένα επιτυχημένο γεύμα όλα ξεκινούν από το ιχθυοπωλείο. Εάν η άφιξη των γαρίδων είναι πολύ πρόσφατη, αγοράστε τις φρέσκες. Διαφορετικά, επιλέξτε την κατεψυγμένη εκδοχή τους καθώς έχουν πολύ μικρή περίοδο αποθήκευσης. Επίσης, φροντίστε να ξεπαγώσετε καλά τις γαρίδες σας πριν τις μαγειρέψετε. Τέλος, φρέσκιες ή κατεψυγμένες, πρέπει να τις μουλιάζετε σε ένα μπολ με αλατισμένο νερό για περίπου μία ώρα.
Βραστές
Το μυστικό για να μαγειρέψετε τέλεια τις γαρίδες στο νερό είναι να μην τις παραβράσετε. Η ιδανική θερμοκρασία για το νερό μαγειρέματος είναι περίπου 80 βαθμούς. Θυμηθείτε να ξεπλύνετε τις γαρίδες με κρύο νερό αφού τις στραγγίσετε για να σταματήσει το μαγείρεμα.
Σοταρισμένες
Γαρίδες και αυτός ο τρόπος παρασκευής είναι ιδανικός για πολυάσχολες βραδιές. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απαλλαγείτε από τα κελύφη, να προσθέσετε μερικά καρυκεύματα και λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και να είστε σε επιφυλακή. Θα είναι έτοιμες σε λίγα μόνο λεπτά, όταν έχουν γίνει αδιαφανείς.
Στη σχάρα
Το ψήσιμο στη σχάρα είναι μια από τις πιο νόστιμες μεθόδους μαγειρέματος γαρίδας. Είναι όμως και ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να τις παραψήσετε. Βάλτε τις λαδωμένες και καρυκευμένες γαρίδες σας σε μια ζεστή σχάρα και αφαιρέστε τις μόλις δεν είναι πλέον διάφανες και το δέρμα τους γίνει ροζ.
Δείτε ακόμη Ποια Είναι τα 5 Λαχανικά που Πρέπει Πάντα να Μαγειρέψετε πριν τα Φάτε
Ψητές
Για τέλειες ψητές γαρίδες, καθώς και για ένα νόστιμο γεύμα έτοιμο σε χρόνο μηδέν, βάλτε τες στο φούρνο! Τοποθετήστε τις μαγειρεμένες και καρυκευμένες γαρίδες σας σε ένα λαδωμένο ταψί. Στη συνέχεια ψήστε τις στους 200 βαθμούς για 6 με 8 λεπτά.
Σούπα
Είτε ετοιμάζετε το γεύμα σας στο μάτι της κουζίνας είτε στο πολυμάγειρα, απλά ακολουθήστε τη συνταγή σας, προσθέστε τις γαρίδες στο μείγμα περίπου 30 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος και σιγοβράστε.
Πανέ
Αφού βουτήξετε τις γαρίδες σας στο μείγμα της φρυγανιάς, τις βάζετε σε βραστό λάδι μερικές φορές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Σεβίτσε
Αφού ανακατέψετε πολύ φρέσκες γαρίδες, βάλτε τις για 1 λεπτό σε βραστό νερό και μεταφέρετέ τις αμέσως σε παγωμένο νερό να κρυώσουν. Στη συνέχεια, στραγγίξτε, κόψτε και αφήστε τις να μαριναριστούν σε χυμό λάιμ, λεμόνι ή πορτοκάλι για 2 ώρες. Στη συνέχεια, προσθέστε τα άλλα υλικά και περιμένετε για άλλες 2 ώρες πριν γευτείτε το φρέσκο γεύμα σας.
πηγή φωτογραφιών
Δείτε επίσης Γιατί Πρέπει Πάντα να Ξεπλένετε τις Λωρίδες Μπέικον με Νερό πριν το Μαγείρεμα