in , , , ,

10 Συμβουλές για να Κάνετε την Κουζίνα σας να Φαίνεται πιο Ευρύχωρη

10 Συμβουλές για να Κάνετε την Κουζίνα σας να Φαίνεται πιο Ευρύχωρη
10 Συμβουλές για να Κάνετε την Κουζίνα σας να Φαίνεται πιο Ευρύχωρη

Στο Διαδίκτυο, μπορείτε να βρείτε πολλές συμβουλές για το πώς να κάνετε την κουζίνα σας πιο ευρύχωρη. Αλλά οι περισσότερες από αυτές περιλαμβάνουν δαπανηρές εργασίες ανακαίνισης, όπως αντικατάσταση του δαπέδου, κατεδάφιση τοίχων, αγορά νέων συσκευών και άλλα δαπανηρά πράγματα. Μπορείτε να κάνετε την κουζίνα σας οπτικά μεγαλύτερη χωρίς να επενδύσετε πολλά χρήματα με απλούς τρόπους. 9 Αποχρώσεις που Πρέπει να Χρησιμοποιήσετε στην Κουζίνα σας Φέτος Σύμφωνα με τους Διακοσμητές

Τοποθετήστε διακοσμητικά αντικείμενα πάνω από τα ντουλάπια.

© 148 Straith Street Staunton, VA 24401 / Flickr, © CC BY 2.0

Οι κάθετες γραμμές σε τοίχους ή έπιπλα βοηθούν στο να φαίνεται πιο ευρύχωρο το δωμάτιο. Αλλά αν δεν έχετε τα χρήματα (ή την επιθυμία) να αντικαταστήσετε ή να βάψετε έπιπλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό κόλπο. Τοποθετώντας καλάθια, μπουκάλια, όμορφα σερβίτσια πάνω από τα ντουλάπια, θα τραβήξετε την προσοχή στο πάνω μέρος του δωματίου και θα πετύχετε το ίδιο αποτέλεσμα. Το κύριο πράγμα είναι ότι αυτές οι διακοσμήσεις πρέπει να ταιριάζουν με το στυλ της κουζίνας σας.

Κρεμάστε έναν καθρέφτη.

© t!m / Flickr, © CC BY-SA 2.0

Οι αντανακλαστικές επιφάνειες κάνουν ένα δωμάτιο πιο ευρύχωρο. Χρησιμοποιούμε συχνά αυτό το κόλπο στην κρεβατοκάμαρα ή στο σαλόνι, αλλά όχι τόσο συχνά στην κουζίνα. Μπορείτε να καλύψετε την πλάτη της κουζίνας με ανακλαστική μεμβράνη, αλλά είναι πιο εύκολο να κρεμάσετε έναν καθρέφτη σε έναν από τους τοίχους. Το κύριο πράγμα είναι να τον τοποθετήσετε μακριά από την κουζίνα και τον νεροχύτη.

Αντικαταστήστε τις καρέκλες με σκαμπό.

© Alan Levine / Flickr

Τα μάτια μας σταματούν αυτόματα σε οποιεσδήποτε κάθετες επιφάνειες. Εάν γύρω από το τραπέζι τοποθετηθούν σκούρες καρέκλες με ψηλή πλάτη, το δωμάτιο φαίνεται αμέσως μικρότερο. Για να απαλλαγείτε από αυτή την αίσθηση, μπορείτε να αντικαταστήσετε τις καρέκλες με σκαμπό χωρίς πλάτη ή καρέκλες με διάφανη πλαστική πλάτη.

Φρεσκάρετε τα πλακάκια σας.

© gardener41 / Flickr, © CC BY-SA 2.0

Οριζόντιες γραμμές σε απαλά ανοιχτά χρώματα διευρύνουν οπτικά το χώρο. Δεν χρειάζεται να απαλλαγείτε από παλιά σκούρα πλακάκια και να τα αντικαταστήσετε με νέα για να επιτύχετε αυτό το αποτέλεσμα. Μπορείτε απλά να τα βάψετε.

Τα εποξειδικά, το σμάλτο και τα ειδικά αδιάβροχα χρώματα λειτουργούν καλύτερα για πλακάκια. Αξίζει να λάβετε υπόψη το γεγονός ότι πρέπει να προετοιμάσετε πλακάκια για βάψιμο και ότι το χρώμα μπορεί να σπάσει με την πάροδο του χρόνου. Αλλά αυτό είναι ακόμα πιο εύκολο και φθηνότερο από την αντικατάσταση παλαιών πλακιδίων με νέα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βάψτε την κουζίνα σας στα σωστά χρώματα.

© Pavel Ševela / Wikimedia Commons, © CC BY-SA 3.0

Εάν ολόκληρη η κουζίνα είναι βαμμένη με τον ίδιο χρωματικό συνδυασμό (κατά προτίμηση ανοιχτόχρωμο) θα φαίνεται μεγαλύτερη. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να αποφύγετε φωτεινά ή με αντίθεση έπιπλα . Και αν δεν είστε έτοιμοι να αγοράσετε νέα έπιπλα, μπορείτε απλά να ξαναβάψετε τα παλιά.

Παρεμπιπτόντως, η ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου και ψηλοτάβανου μπορεί να δημιουργηθεί βάφοντας έπιπλα σε 2 αποχρώσεις. Χρησιμοποιήστε ένα πιο σκούρο χρώμα στις μονάδες βάσης και ένα πιο ανοιχτό στα επάνω ντουλάπια.

Δείτε ακόμη 10 Πράγματα που ΔΕΝ Πρέπει να Έχετε στην Κουζίνα Σύμφωνα με τους Διακοσμητές

Επιλέξτε τους κατάλληλους πίνακες και χαλιά.

© Bruce Turner / Flickr, © CC BY 2.0

Το πρόβλημα των χαμηλών οροφών μπορεί να λυθεί με κάθετες γραμμές. Και δεν χρειάζεται να καλύψετε τους τοίχους με ριγέ ταπετσαρία, απλώς τοποθετήστε μερικά διακοσμητικά στοιχεία, όπως φωτογραφίες, πίνακες ζωγραφικής, κουρτίνες, που δημιουργούν μια παρόμοια ψευδαίσθηση. Το ίδιο κόλπο μπορεί να γίνει και στο πάτωμα τοποθετώντας ριγέ χαλιά πάνω του.

Τα φώτα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην οροφή.

© Granite Charlotte Countertops / Flickr, © CC BY 2.0

Ο φωτισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μεγεθύνετε ή να μειώσετε οπτικά το μέγεθος της κουζίνας σας. Στην ιδανική περίπτωση, τα φώτα θα πρέπει να βρίσκονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στην οροφή, διαφορετικά θα «διαιρέσουν» τον χώρο και θα τον υπερφορτώσουν. Γι’ αυτό θα πρέπει να απαλλαγείτε από τα τεράστια αμπαζούρ και τους πολυελαίους.

Παρεμπιπτόντως, δεν υπάρχει λόγος να περιοριστείτε σε μία πηγή φωτός. Όσο περισσότερα διαφορετικά φώτα υπάρχουν στην κουζίνα, τόσο το καλύτερο.

Επιλέξτε ανοιχτά ράφια.

© Paul Schultz / Flickr, © CC BY 2.0

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να αντικαταστήσετε μερικά από τα ντουλάπια με ανοιχτά ράφια για να μεγεθύνετε οπτικά την κουζίνα. Αλλά για αρχή, μπορείτε να επιλέξετε μια λιγότερο ριζοσπαστική επιλογή και απλώς να αφαιρέσετε τις πόρτες από τα ντουλάπια. Εάν δεν σας αρέσει το αποτέλεσμα, μπορείτε πάντα να τοποθετήσετε τις πόρτες στη θέση τους.

Δυστυχώς, καμία από τις επιλογές δεν θα λειτουργήσει για γεμάτα ντουλάπια. Η αίσθηση ελεύθερου χώρου εμφανίζεται μόνο όταν υπάρχουν ελάχιστα πράγματα στα ράφια.

brightside

Για να φαίνεται μεγαλύτερη η κουζίνα, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα μεγάλα και φωτεινά χερούλια στις πόρτες και τα συρτάρια με μικρά και ουδέτερου χρώματος. Ή απαλλαγείτε από αυτά εντελώς τοποθετώντας ειδικά μαγνητικά μάνδαλα.

Απαλλαγείτε από τις βαριές κουρτίνες.

© Brent Eckley / Flickr, © CC BY 2.0

Το φυσικό φως κάνει κάθε δωμάτιο να φαίνεται πιο ευρύχωρο. Και παρόλο που είναι αδύνατο να μεγαλώσετε το παράθυρο, μπορείτε να αφαιρέσετε τυχόν εμπόδια που εμποδίζουν το φως του ήλιου να εισέλθει. Βγάλτε τις κουρτίνες ή εάν δεν είναι μια επιλογή για εσάς, κρεμάστε διαφανείς ή ανοιχτόχρωμες περσίδες που θα επιτρέπουν στο φως να περάσει, αλλά θα σας βοηθήσουν να μην φαίνεστε.

Δείτε επίσης 5 Πράγματα στην Ανακαίνιση Κουζίνας για τα Οποία Δεν Πρέπει να Σπαταλάτε Χρήματα Σύμφωνα με τους Διακοσμητές

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

σήματα χεριών,συμβουλές έκτακτης ανάγκης,χρήσιμα,περίεργα,

8 Σημαντικά Σήματα Χεριών που Πρέπει να Γνωρίζει ο Καθένας μας

Πράσινη κουκκίδα στο κινητό: Η ένδειξη στο κινητό που σου δείχνει ότι το κινητό σου σε ακούει χωρίς να το ξέρεις - Μην το αγνοείς

Πράσινη κουκκίδα στο κινητό: Η ένδειξη στο κινητό που σου δείχνει ότι το κινητό σου σε ακούει χωρίς να το ξέρεις – Μην το αγνοείς