Συνταγή για μπατζίνα,εξαιρετική, πανεύκολη και πάρα πολύ νόστιμη. Ιδανικό σνακ για να πάρουν τα παιδιά σνακ για το σχολείο αλλά και όλη οικογένεια για το γραφείο και για το σπίτι.
Υλικά για την σπιτική Μπατζίνα:
- 700γρ. κολοκυθάκια
- 4 αυγά
- 180γρ. γάλα
- 90γρ. ελαιόλαδο
- 420γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 350γρ. αλεύρι γοχ
- 1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Πιπέρι και αλάτι αν χρειάζεται
Εκτέλεση:
Τρίβετε τα κολοκυθάκια στο χοντρό του τρίφτη, τα αλατίζετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν τα υγρά τους.
Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε το γάλα και το λάδι και τα ανακατεύετε καλά.
Με μια πετσέτα στίβετε καλά το κολοκύθι και το προσθέτετε στο μπωλ και ανακατεύετε. Προσθέτετε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το δυόσμο, το πιπέρι και αλάτι αν θέλετε (εξαρτάται από την φέτα) και ανακατεύετε καλά.
Αναμιγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτετε στο μίγμα. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε τη θρυμματισμένη φέτα.
Λαδώνετε καλά ένα ταψί, (εγώ έβαλα στρογγυλό με 35εκ διάμετρο), μπορείτε και μικρότερο και ορθογώνιο ή τετράγωνο.
Απλώνετε το μίγμα και ισιώνετε την επιφάνεια. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Καλή επιτυχία
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ και την Γωγώ Σαμίου