in , , , , ,

Πλαντάγκο το Μείζον: 9 Λόγοι για να μην Το Ξεριζώσετε – Ισχυρό Φαρμακευτικό Βότανο

πλαντάγκο το μείζον,φαρμακευτικό βότανο,για τον κήπο,υγεία,χρήσιμα,
πλαντάγκο το μείζον,φαρμακευτικό βότανο,για τον κήπο,υγεία,χρήσιμα,

Γνωρίζατε ότι ένα από τα καλύτερα θεραπευτικά βότανα στον πλανήτη μπορεί να φυτρώνει στην αυλή σας αυτή τη στιγμή; Ονομάζεται πλαντάγκο το μείζον ή πλατύφυλλο πλατάνι. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι είναι ζιζάνιο, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα φυσικό θαύμα, καθώς έχει την ικανότητα να θεραπεύει ένα ευρύ φάσμα παθήσεων. Αν Δείτε Αυτό το «Θαυματουργό» Ζιζάνιο στον Κήπο σας, Μην το Ξεριζώσετε, Φάτε το

Μπορείτε απλά να μαζέψετε μερικά φρέσκα φύλλα από τον κήπο σας, να τα πλύνετε καλά και να τα χρησιμοποιήσετε σε σαλάτες, τσάγια ή καταπλάσματα. Δείτε παρακάτω τα εκπληκτικά οφέλη αυτού του υπέροχου φυτού.

Πλαντάγκο το Μείζον – Για τον κήπο

Έλεγχος ζιζανίων

Μπορεί να φαίνεται σαν εισβολέας στον κήπο σας, αλλά κρυφά είναι ένας ελεγκτής ζιζανίων. Οι βαθιές ρίζες του διαλύουν το συμπιεσμένο έδαφος, διευκολύνοντας την ανάπτυξη άλλων φυτών.

9 Λόγοι για να μην Ξεριζώσετε το Πλαντάγκο το Μείζον – Ισχυρό Φαρμακευτικό Βότανο

Πλαντάγκο το Μείζον – Φυσικό υλικό εδαφοκάλυψης

Αυτά τα πλατιά φύλλα κάνουν φανταστικό υλικό εδαφοκάλυψης. Απλώς κόψτε τα, απλώστε τα στον κήπο σας και παρακολουθήστε καθώς διατηρούν το χώμα υγρό και δροσερό. Σκεφτείτε τα ως την εκδοχή της φύσης για μια ζεστή κουβέρτα για τα φυτά σας.

Πλαντάγκο το Μείζον – Πάροχος τροφής μελισσών

Οι μέλισσες αγαπούν τα μικροσκοπικά, δυσδιάκριτα λουλούδια του και διευκολύνει την επικονίαση στον κήπο σας.

Προστασία εδάφους

Έχει την πολύ εκπληκτική ικανότητα να απορροφά και να συσσωρεύει θρεπτικά συστατικά από βαθιά στο έδαφος. Όταν ψιλοκόβετε και ρίχνετε αυτά τα φύλλα, ουσιαστικά ανακυκλώνετε τα θρεπτικά συστατικά αμέσως πίσω στον κήπο σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Για την υγεία

Θεραπεία της φαγούρας

Έχετε φαγούρα από τσίμπημα κουνουπιού που σας τρελαίνει; Κατευθυνθείτε στον κήπο σας, συνθλίψτε μερικά φύλλα πλαντάγκο, χτυπήστε τα και αφήστε τις φυσικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες να ηρεμήσουν τη φαγούρα.

Φυσικός επίδεσμος

Τα φύλλα πλαντάγκο έχουν φυσικές αντιβακτηριακές ιδιότητες. Τυλίξτε το ένα πάνω από ένα μικρό κομμάτι ή ξύσιμο και θα έχετε έναν βιολογικό επίδεσμο.

Τσάι για πέψη

Εάν η κοιλιά σας δεν είναι χαρούμενη, το τσάι από πλαντάγκο μπορεί να σας βοηθήσει. Θα καταπραΰνει στομαχικές διαταραχές και ακόμη και να βοηθήσει με τη διάρροια.

Ανακούφιση βήχα

Το πλαντάγκο μπορεί να βοηθήσει όταν αντιμετωπίζετε έναν δυσάρεστο βήχα. Οι φυσικές του ιδιότητες καταστολής του βήχα μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση.

Αποτοξίνωση

Νιώθετε ότι χρειάζεστε αποτοξίνωση; Το πλαντάγκο μπορεί να βοηθήσει στην αποβολή των τοξινών από το σώμα σας. Αυτό το φυτό παρέχει έναν μίνι καθαρισμό, οπότε δεν χρειάζεται να αγωνίζεστε με περίεργες δίαιτες.

Δείτε ακόμη Αυτό το Βότανο θα σας Βοηθήσει να Κόψετε το Κάπνισμα

Συγκομιδή φύλλων πλαντάγκο

Προσδιορίστε τα ώριμα φύλλα

Αναζητήστε πλατύφυλλα φύλλα πλαντάγκο που είναι ώριμα και απαλλαγμένα από φθορές ή ασθένειες. Τα ώριμα φύλλα είναι συνήθως μεγαλύτερα και έχουν πιο πλούσιο πράσινο χρώμα.

Χρησιμοποιήστε καθαρά χέρια ή εργαλεία

Πριν τη συγκομιδή, βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας ή τα εργαλεία κήπου είναι καθαρά για να αποφύγετε τη μόλυνση. Μπορείτε να φοράτε γάντια αν προτιμάτε.

Κόψιμο με το χέρι

  • Αφαιρέστε απαλά τα ώριμα φύλλα από το φυτό χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας. Κρατήστε τη βάση του φύλλου κοντά στο κοτσάνι και τραβήξτε το μακριά.
  • Προσέξτε να μην αφαιρέσετε όλα τα φύλλα από ένα μόνο φυτό. Αφήστε πίσω μερικά φύλλα για να εξασφαλίσετε ότι το φυτό θα συνεχίσει να ευδοκιμεί.

Κόψιμο με εργαλεία

  • Χρησιμοποιήστε καθαρό ψαλίδι ή ψαλίδα κήπου για να κόψετε τα ώριμα φύλλα. Κόψτε τα κοντά στο κοτσάνι.
  • Είναι απαραίτητο να απολυμάνετε τα εργαλεία πριν και μετά τη χρήση για να αποτρέψετε την εξάπλωση πιθανών ασθενειών.

Μάζεμα φύλλων

Τοποθετήστε τα φύλλα σε ένα καθαρό δοχείο, όπως ένα καλάθι ή ένα μπολ. Αποφύγετε τον υπερβολικό συνωστισμό των φύλλων, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει μαρασμό.

Ξέβγαλμα (προαιρετικό)

Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τα φύλλα αμέσως, μπορείτε να τα ξεπλύνετε απαλά κάτω από δροσερό, τρεχούμενο νερό για να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά ή έντομα. Στεγνώστε τα με μια καθαρή πετσέτα.

Αποθηκεύστε ή χρησιμοποιήστε αμέσως

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φύλλα αμέσως σε διάφορες συνταγές ή φυτικά παρασκευάσματα. Εάν δεν τα χρησιμοποιείτε αμέσως, φυλάξτε τα στο ψυγείο σε ένα δοχείο που αναπνέει με μια υγρή χαρτοπετσέτα για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα. Εναλλακτικά, μπορείτε να ξηράνετε τα φύλλα για μελλοντική χρήση απλώνοντάς τα σε μια καθαρή, στεγνή επιφάνεια και αφήνοντάς τα στον αέρα.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Εκουιζέτο: Ένα Θαυματουργό Βότανο που Θεωρείται Λανθασμένα «Ζιζάνιο»

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Ο Λόγος που τα Μπλουζάκια σας Εχουν Πάντα Αυτές τις Μικροσκοπικές Τρύπες στο Κάτω Μέρος

Ο Λόγος που τα Μπλουζάκια σας Εχουν Πάντα Αυτές τις Μικροσκοπικές Τρύπες στο Κάτω Μέρος

Συνταγή για Μπατζίνα: Το πιο υγιεινό σνακ που θα λατρέψουν τα παιδιά για το σχολείο και οι μεγάλοι για το γραφείο

Συνταγή για Μπατζίνα: Το πιο υγιεινό σνακ που θα λατρέψουν τα παιδιά για το σχολείο και οι μεγάλοι για το γραφείο