in , , ,

Σνακ στο σχολείο: 5 Συμβουλές για κάθε μαμά που θα της λύσει τα χέρια

Σνακ στο σχολείο: 5 Συμβουλές για κάθε μαμά που θα της λύσει τα χέρια
Σνακ στο σχολείο: 5 Συμβουλές για κάθε μαμά που θα της λύσει τα χέρια

Το σνακ για το σχολείο ειδικά των πιο μικρών παιδιών μπορεί να σας γίνει πονοκέφαλος! Να είναι υγιεινό, αλλά να του αρέσει κιόλας! Να μπορεί να καταναλωθεί εύκολα, αλλά να το χορτάσει κιόλας! Κι άλλα τόσα τέτοια διλλήματα.

Δείτε μερικά tips γύρω από την προετοιμασία του ιδανικού lunchbox για το παιδί σας. Θα σας βοηθήσουν να γίνετε ο κυρίαρχος του παιχνιδιού!

Υγιεινές επιλογές

Συχνά το κολατσιό των μικρών μαθητών στερείται των βασικών θρεπτικών συστατικών. Η εύκολη λύση θα ήταν τα συσκευασμένα σνακ, που όμως περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λιπαρά. Μη πέσετε σε αυτήν την παγίδα, λοιπόν! Το ιδανικό σνακ για τον μαθητή ή τη μαθήτριά μας πρέπει να αποτελείται από ποικιλία φρούτων και λαχανικών, δημητριακών ολικής άλεσης και πρωτεϊνών, που θα το βοηθήσουν να είναι συγκεντρωμένο για το υπόλοιπο της σχολικής ημέρας. Η ζάχαρα θα χαρίσει ένα έντονο και γρήγορο πικ στην ενέργειά του, η οποία όμως σύντομα θα πέσει και θα αφήσει το παιδάκι άτονο. Επιλέξτε στικς καρότου ή αγγουριού, μπανάνα, μανταρίνια ή μπάρες δημητριακών και τόστ με ψωμί ολικής άλεσης!

Σνακ στο σχολείο: 5 tips για κάθε μαμά-0

Από βραδύς προετοιμασία


Είναι αργά, είχατε μία πάρα πολύ κουραστική ημέρα και το τελευταίο που θα θέλατε να κάνετε είναι να ασχοληθείτε με το κολατσιό των παιδιών σας! Έχετε δίκιο και δε σας αδικούμε! Όμως, αν προσπαθήσετε να το κάνετε σίγουρα θα συνηθίσετε και μετά θα γίνει παιχνιδάκι. Επίσης, θα εξοικονομήσετε πολύ περισσότερο χρόνο αν το ετοιμάσετε από το προηγούμενο βράδυ και ίσως κερδίσετε μερικά ακόμη λεπτά πρωινού ύπνου. Επίσης, θα αποφύγετε να καταφύγετε στην εύκολη και γρήγορη λύση, η οποία μπορεί να είναι ανθυγιεινή. Αν μάλιστα έχετε χώρο στο ψυγείο σας, μπορείτε να ετοιμάσετε το σνακ 2 ή και 3 ημερών, για να είστε ακόμη πιο χαλαροί!

Αφήστε το παιδί να σας βοηθήσει

Τα παιδιά λατρεύουν να είναι υπεύθυνα, γι αυτό δώστε τους την ευκαιρία να σας βοηθήσει στην προετοιμασία του κολατσιού του. Αφήστε το να διαλέξει από δύο ή και τρεις επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας. Αυτό θα του δώσει τη δυνατότητα να αποφασίσει μόνο του για το σνακ, που θα πάρει στο σχολείο, με αποτέλεσμα να γυρίσει στο σπίτι ικανοποιημένο και χορτάτο!

Σνακ στο σχολείο: 5 tips για κάθε μαμά-1

Ακολουθήστε συγκεκριμένο πλάνο

Των φρονίμων τα παιδιά μαγειρεύουν πριν πεινάσουν – στην κυριολεξία. Αντί να αναρωτιέστε κάθε μέρα τι σνακ θα πάρει μαζί του στο σχολείο το παιδάκι σας, τι θα λέγατε να ετοιμάσετε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα που θα έχετε πάντα κολλημένο στο ψυγείο και θα ακολουθείτε ευλαβικά;

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Και μία μικρή έκπληξη!

Τα παιδιά λατρεύουν τις εκπλήξεις. Ένα γραμματάκι από τη μαμά ή μία μικρη λιχουδιά θα τα κάνει πραγματικά ευτυχισμένα. Ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας ή ένα πιο υγιεινό μπισκότο θα ικανοποιήσει την επιθυμία του μικρού σας για κάτι γλυκό χωρίς υπερβολική ζάχαρη.

via ofarmakopoiosmou / φώτο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

λεκέδες σάλτσας στα ρούχα,καθαρισμός λεκέδων σάλτσας,ρούχα,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα,

Πως να Καθαρίσετε Λεκέδες Σάλτσας στα Ρούχα Χωρίς Πλυντήριο

ΠΑΚΟΕ: Σε ποιον κεντρικό σταθμό του Μετρό «εργαζόμενοι και επιβάτες αναπνέουν καρκίνο»

ΠΑΚΟΕ: Σε ποιον κεντρικό σταθμό του Μετρό «εργαζόμενοι και επιβάτες αναπνέουν καρκίνο»