in ,

Σανσεβιέριες, Ορχιδέες και Σπαθίφυλλα: Αποφύγετε Αυτά τα Μεγάλα Λάθη αν τα Έχετε

φροντίδα φυτών εσωτερικού χώρου,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα,
φροντίδα φυτών εσωτερικού χώρου,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα,

Οι σανσεβιέριες, οι ορχιδέες και τα σπαθίφυλλα είναι δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου, γνωστά για την ομορφιά και την ανθεκτικότητά τους. Ωστόσο, ακόμη και έμπειροι κηπουροί μπορεί μερικές φορές να κάνουν λάθη όταν πρόκειται για τη φροντίδα τους. Αυτά είναι τα χειρότερα λάθη που κάνουμε όλοι όταν φροντίζουμε σανσεβιέριες, ορχιδέες και σπαθίφυλλα και πώς να τα αποφύγουμε. 5 Φυτά Εσωτερικού Χώρου για την Πρόληψη της Μούχλας στο Μπάνιο και τους Τοίχους

Υπερπότισμα

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη είναι το υπερβολικό πότισμα αυτών των φυτών. Οι σανσεβιέριες, οι ορχιδέες και τα σπαθίφυλλα προτιμούν ελαφρώς ξηρές συνθήκες και είναι ευαίσθητα στη σήψη των ριζών εάν κάθονται σε βρεγμένο έδαφος. Βεβαιωθείτε ότι το χώμα στεγνώνει ανάμεσα στα ποτίσματα και ποτίστε μόνο όταν τα 2,5 εκατοστα στην κορυφή του χώματος είναι στεγνά.

Σανσεβιέριες, Ορχιδέες και Σπαθίφυλλα: Αποφύγετε Αυτά τα Μεγάλα Λάθη αν τα Έχετε

Λανθασμένα επίπεδα φωτός

Κάθε ένα από αυτά τα φυτά έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις φωτός. Η σανσεβιέρια ευδοκιμεί σε έντονο, έμμεσο φως, αλλά μπορεί να ανεχθεί συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Οι ορχιδέες χρειάζονται έντονο, έμμεσο φως, αλλά πρέπει να προστατεύονται από το άμεσο ηλιακό φως. Τα σπαθίφυλλα προτιμούν συνθήκες μέτριου έως χαμηλού φωτισμού. Η τοποθέτησή τους σε λάθος φως μπορεί να οδηγήσει σε καθυστερημένη ανάπτυξη ή εγκαύματα από τον ήλιο.

Έλλειψη αποστράγγισης

Η σωστή αποστράγγιση είναι ζωτικής σημασίας για αυτά τα φυτά. Χωρίς επαρκή αποστράγγιση, οι ρίζες μπορεί να βουλώσουν, οδηγώντας σε σήψη των ριζών. Βεβαιωθείτε ότι οι γλάστρες έχουν τρύπες αποστράγγισης και χρησιμοποιήστε χώμα που στραγγίζει καλά για να διαφύγει το υπερβολικό νερό.

Ανάγκες θερμοκρασίας

Η σανσεβιέρια, οι ορχιδέες και τα σπαθίφυλλα έχουν διαφορετικές προτιμήσεις θερμοκρασίας. Η σανσεβιέρια ευδοκιμεί σε θερμοκρασίες μεταξύ 15-29°C. Οι ορχιδέες προτιμούν θερμοκρασίες μεταξύ 18-27°C κατά τη διάρκεια της ημέρας και ελαφρώς χαμηλότερες θερμοκρασίες τη νύχτα. Τα σπαθίφυλλα τα πάνε καλά σε θερμοκρασίες γύρω στους 18-27°C. Αποφύγετε την έκθεση τους σε ακραίες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας.

Δείτε ακόμη Κάνει Θαύματα: Πώς να Χρησιμοποιήσετε τα Άλατα Epsom σε Φυτά Εσωτερικού Χώρου

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Παραμέληση των επιπέδων υγρασίας

Οι ορχιδέες απαιτούν υψηλότερα επίπεδα υγρασίας σε σύγκριση με τη σανσεβιέρια και σπαθίφυλλα. Σκεφτείτε να τοποθετήσετε ορχιδέες σε δίσκους γεμάτους με νερό και βότσαλα για να αυξήσετε την υγρασία. Κολλήστε τα φύλλα περιστασιακά για να παρέχουν υγρασία. Η σανσεβιέρια και σπαθίφυλλα μπορούν να ανεχθούν κανονικά επίπεδα υγρασίας στο σπίτι.

Λανθασμένη λίπανση

Η υπερβολική λίπανση ή η χρήση λάθος τύπου λιπάσματος μπορεί να βλάψει αυτά τα φυτά Η σανσεβιέρια και σπαθίφυλλα επωφελούνται από ένα ισορροπημένο λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης που εφαρμόζεται κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Οι ορχιδέες απαιτούν εξειδικευμένο λίπασμα ορχιδέας αραιωμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αποφύγετε την υπερβολική λίπανση, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε κάψιμο των ριζών ή καθυστερημένη ανάπτυξη.

Ακατάλληλη μεταφύτευση

Η μεταφύτευση είναι απαραίτητη όταν αυτά τα φυτά ξεπερνούν τις γλάστρες τους, αλλά θα πρέπει να γίνεται με προσοχή. Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα γλάστρας που στραγγίζει καλά, κατάλληλο για κάθε φυτό. Οι ορχιδέες απαιτούν εξειδικευμένο φλοιό ή βρύα ορχιδέας. Επαναφυτέψτε τη σανσεβιέρια και σπαθίφυλλα μόνο όταν είναι απαραίτητο, καθώς προτιμούν ελαφρώς γεμάτες ρίζες.

Παράσιτα και ασθένειες

Και τα τρία φυτά είναι ευαίσθητα σε κοινά παράσιτα όπως τα ακάρεα της αράχνης, οι αλευρώδεις και οι αφίδες. Επιθεωρείτε τακτικά τα φυτά για σημάδια προσβολής και λαμβάνετε άμεσα μέτρα εάν υπάρχουν παράσιτα. Επιπλέον, προσέξτε για ασθένειες όπως σήψη ριζών ή μυκητιασικές λοιμώξεις και αντιμετωπίστε τις αμέσως.

Αποφεύγοντας αυτά τα κοινά λάθη, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι οι σανσεβιέριες, οι ορχιδέες και τα σπαθίφυλλα ευδοκιμούν και παραμένουν υγιή. Θυμηθείτε να τους παρέχετε τις κατάλληλες συνθήκες φωτισμού, νερού, θερμοκρασίας και υγρασίας και να αντιμετωπίσετε άμεσα τυχόν προβλήματα. Με την κατάλληλη φροντίδα, αυτά τα φυτά θα σας ανταμείψουν με την ομορφιά τους και θα συμβάλουν σε ένα ζωντανό εσωτερικό περιβάλλον.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Τα Καλύτερα Φυτά Εσωτερικού Χώρου που Δεν Χρειάζονται Καλή Αποστράγγιση

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Ξεθωριασμένα Μαύρα Ρούχα: Χρησιμοποιήστε Καφέ για να τα Ξαναζωντανέψετε

Ξεθωριασμένα Μαύρα Ρούχα: Χρησιμοποιήστε Καφέ για να τα Ξαναζωντανέψετε

Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς... 5 Πράγματα που Θα Πρέπει να Μάθετε να Κρατάτε το Στόμα σας Κλειστό

Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς… 5 Πράγματα που Θα Πρέπει να Μάθετε να Κρατάτε το Στόμα σας Κλειστό