in , , ,

Κάνει Θαύματα: Πώς να Χρησιμοποιήσετε τα Άλατα Epsom σε Φυτά Εσωτερικού Χώρου

Κάνει Θαύματα: Πώς να Χρησιμοποιήσετε τα Άλατα Epsom σε Φυτά Εσωτερικού Χώρου
Κάνει Θαύματα: Πώς να Χρησιμοποιήσετε τα Άλατα Epsom σε Φυτά Εσωτερικού Χώρου

Τα άλατα Epsom μπορεί να βοηθήσουν τα φυτά εσωτερικού χώρου με διάφορους τρόπους, από το να τα διατηρήσουν πράσινα και πλούσια μέχρι την προώθηση της ανθοφορίας! 7 Χρήσιμες Συμβουλές για να Καθαρίσετε Φυτά Εσωτερικού Χώρου

Προωθούν την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών

shutterstock/Jeerayut Rianwed

Τα άλατα Epsom είναι πολύ χρήσιμα για τα φυτά εσωτερικού χώρου καθώς ενισχύουν την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών. Αυτό βοηθά το φυτό να απορροφήσει περισσότερα από το καλλιεργητικό μέσο, με αποτέλεσμα καλύτερη ανάπτυξη και πράσινα φύλλα.

Αναμείξτε 1 κουταλιά της σούπας σε 4 λίτρα νερό και χρησιμοποιήστε το σε φυτά μία φορά στις 3-4 εβδομάδες. Μπορείτε επίσης να ψεκάσετε το διάλυμα στο φύλλωμα για να μεγιστοποιήσετε την απορρόφηση. Φυτά όπως ο πόθος και το φιλόδενδρο ωφελούνται περισσότερο από αυτό.

Βοηθά στην ελαχιστοποίηση του σοκ από τη μεταφυτευση

Τα άλατα Epsom είναι χρήσιμα για την ελαχιστοποίηση του σοκ από τη μεταφύτευση. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας άλατα Epsom σε 4 λίτρα νερό και ποτίστε τα φυτά μετά. Θα εξαλείψει επίσης τις πιθανότητες μαρασμού και αποχρωματισμού των φύλλων.

Διατηρήστε τις φτέρες πράσινες

Shutterstock/NataliiaChubakova

Η έλλειψη μαγνησίου και θείου κάνει τις φτέρες να κιτρινίζουν. Μπορείτε να το αποφύγετε με τα άλατα Epsom για να βοηθήσετε τις φτέρες με την παραγωγή χλωροφύλλης, την υγιή ανάπτυξη και την αντοχή σε ασθένειες και παράσιτα.

Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας άλατα Epsom σε 4 λίτρα νερό και ψεκάστε μία φορά το μήνα στο φύλλωμα όταν οι φτέρες σας αναπτύσσονται ενεργά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αποτρέπουν το κατσάρωμα των φύλλων

Η ανεπάρκεια μαγνησίου επηρεάζει περισσότερο τα κατώτερα φύλλα προκαλώντας μεσοφλεβική χλώρωση (οι φλέβες των φύλλων παραμένουν πράσινες ενώ οι περιοχές μεταξύ τους κιτρινίζουν). Τα παλαιότερα φύλλα χάνουν το πράσινο χρώμα τους εκτός από τις φλέβες. Η μεσοφλεβική χλώρωση μπορεί να οδηγήσει σε νέκρωση (θάνατος ιστού) των προσβεβλημένων περιοχών.

Τα φύλλα επίσης κατσαρώνουν προς τα πάνω ή προς τα μέσα λόγω έλλειψης θείου. Για να καταπολεμήσετε αυτά τα προβλήματα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ψεκάσετε τα φύλλα με ένα διάλυμα αλάτων Epsom αραιωμένο με νερό.

Εξαλείφουν το κιτρίνισμα των φύλλων

balconygardenweb

Η εξαιρετικά διαλυτή φύση των αλάτων Epsom αντιμετωπίζει την έλλειψη θείου στα φυτά, εξαλείφοντας το κιτρίνισμα των φύλλων.

Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας άλατα Epsom σε 4 λίτρα νερό και ψεκάστε το στο φύλλωμα ή ποτίστε το φυτό μία φορά στις 3-4 εβδομάδες για να κάνετε τα φύλλα και πάλι υγιή.

Δείτε ακόμη Φυτά Εσωτερικού Χώρου: 9 Δημοφιλείς Τεχνικές Πολλαπλασιασμού Φυτών Εσωτερικού Χώρου

Κάνουν το φύλλωμα πιο πράσινο

το μαγνήσιο βοηθά στην ενεργοποίηση συγκεκριμένων ενζύμων και η έλλειψή του μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια υγιούς πράσινου χρώματος και το φυτό να κιτρινίζει ανάμεσα στις φλέβες προς το κέντρο του φύλλου.

Το μαγνήσιο κάνει το φύλλωμα πυκνό και πιο πράσινο ενισχύοντας την παραγωγή χλωροφύλλης, η οποία προσθέτει στον πλούτο και τα χρώματα των φύλλων. Ο ψεκασμός των φύλλων με διάλυμα αλάτων Epsom και νερού (1 κουταλιά της σούπας σε 4 λίτρα νερό) θα τα διατηρήσει πλούσια και γεμάτα χρώμα.

Σκοτώνουν τα παράσιτα

balconygardenweb

Τα άλατα Epsom προκαλεί αφυδάτωση σε γυμνοσάλιαγκες, σαλιγκάρια και άλλα ζωύφια και τα εξαλείφουν γρήγορα. Πασπαλίστε τα απευθείας στα παράσιτα όταν τα εντοπίσετε. Μπορείτε επίσης να στρώσετε άλατα Epsom γύρω από γλάστρες για να τα κρατήσετε μακριά.

Προωθούν την ανθοφορία

Μπορείτε να προωθήσετε την ανθοφορία σε πανσέδες, αφρικανικές βιολέτες, κρίνο της ειρήνης, αζαλέες, πετούνιες, τριαντάφυλλα και ανυπόμονες προσθέτοντας 1 κουταλιά της σούπας άλατα Epsom σε ένα 4 λίτρα νερό. Ψεκάστε το απευθείας στο φύλλωμα μία φορά κάθε 15-20 ημέρες. Μπορείτε επίσης να ποτίζετε τα φυτά με αυτό το διάλυμα μία φορά στις 3-5 εβδομάδες.

Διατηρούν τα φυτά χόστα υγιή και πράσινα

balconygardenweb

Το μαγνήσιο στο άλατα Epsom παίζει ζωτικό ρόλο στην κατακράτηση νερού και στη δημιουργία χλωροφύλλης, τα οποία παίζουν ενεργό ρόλο στη διαδικασία της φωτοσύνθεσης.

Αναμείξτε 2 κουταλιές της σούπας άλατα Epsom σε 4 λίτρα νερό και ψεκάστε μια φορά το μήνα στο φύλλωμα για να κάνετε τα φυτά χόστα πλούσια και πράσινα.

Χρησιμοποιήστε το για την καλλιέργεια φυτών στο νερό

Η καλλιέργεια φυτών όπως βότανα και φυτά εσωτερικού χώρου σε νερό είναι αρκετά δημοφιλής και η προσθήκη μιας πρέζας άλατα Epsom μία ή δύο φορές το μήνα θα τα βοηθήσει να απορροφήσουν τα θρεπτικά συστατικά και να διατηρηθούν φρέσκα και υγιή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

πηγή /φώτο

Δείτε επίσης 9 Σημάδια ότι τα Φυτά Εσωτερικού Χώρου Χρειάζονται Περισσότερο Ηλιακό Φως

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Πώς να Δέσω Γραβάτα:7 Τρόποι για να κάνετε διάφορους κόμπους

Πώς να Δέσω Γραβάτα:7 Τρόποι για να κάνετε διάφορους κόμπους

Ντύνεσαι Νυφούλα; 34 Ιδέες Γαμήλιων Νυχιών του 2023 για τη Μέλλουσα Νύφη

Ντύνεσαι Νυφούλα; 34 Ιδέες Γαμήλιων Νυχιών του 2023 για τη Μέλλουσα Νύφη