Το ξεφλούδισμα μιας πατάτας μπορεί να είναι μια κουραστική εργασία, αλλά με τη σωστή τεχνική, μπορεί να γίνει ευκολότερο και πιο γρήγορο. Μια μέθοδος ξεφλουδίσματος πατάτας που δεν απαιτεί ειδικά εργαλεία είναι η χρήση μόνο νερού. Το Απολυτό Κόλπο Μαγειρικής Για να μην Βρωμάει το Κουνουπίδι
Διαδικασία
- Γεμίστε ένα μπολ ή νεροχύτη με ζεστό νερό και μουλιάστε τις πατάτες για 10-15 λεπτά.
- Αφαιρέστε τις πατάτες από το νερό και τρίψτε απαλά τη φλούδα με τα δάχτυλά σας. Θα πρέπει να αρχίσει να χαλαρώνει και να ξεκολλάει εύκολα.
- Εάν υπάρχουν επίμονες περιοχές που δεν ξεκολλούν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα λαχανικών για να τα τρίψετε απαλά.
- Επαναλάβετε τη διαδικασία από την άλλη πλευρά της πατάτας, μέχρι να αφαιρεθεί όλη η φλούδα.
- Ξεπλύνετε τις πατάτες με δροσερό νερό για να αφαιρέσετε τυχόν περίσσεια αμύλου ή κομμάτια φλούδας.
Μουλιάζοντας τις πατάτες σε ζεστό νερό, βοηθάτε να μαλακώσετε το δέρμα, διευκολύνοντας το ξεφλούδισμα. Αυτή η μέθοδος είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για πατάτες που έχουν πιο σκληρή φλούδα ή που ξεφλουδίζονται δύσκολα με αποφλοιωτή λαχανικών.
πηγή φωτογραφίας
Δείτε επίσης Γιατί ΔΕΝ Πρέπει ΠΟΤΕ να Τυλίγετε το Τυρί σε Μεμβράνη Τροφίμων
Ακολούθησε το Toftiaxa.gr στο facebook
Ακολουθήσε το Toftiaxa.gr στο Google News
Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!