Το ξαναζέσταμα φαγητών που περισσεύουν είναι ένας βολικός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρόνο και να μειώσετε τη σπατάλη αλλά εγκυμονεί κινδύνους για τη υγειά. 5 φαγητά που δεν χρειάζονται ποτέ πλύσιμο πριν μαγειρέψετε και 5 που πρέπει πάντα να πλένετε
Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι επιλέγουν να κρατούν τα περισσευούμενα φαγητά. Μερικοί από τους πιο συνηθισμένους λόγους περιλαμβάνουν:
Δείτε ακόμη 7 Φαγητά που Μπορείτε να Μαγειρεύετε σε Φριτέζα Αέρος και 7 που Δεν Πρέπει
Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα φαγητά που δεν πρέπει να ξαναζεσταθούν ή πρέπει να ξαναζεσταθούν με προσοχή, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν:
Τα λαχανικά είναι γενικά ασφαλή να ξαναζεσταθούν, αλλά το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι η ίδια ποιότητα ή υφή όπως όταν πρωτομαγειρεύτηκαν.
Το ξαναζέσταμα λαχανικών όπως το μπρόκολο, τα καρότα, τα πράσινα φασόλια ή το σπανάκι μπορεί να τα κάνει να χυλώσουν ή να χάσουν το λαμπερό τους χρώμα. Για να ξαναζεστάνετε τα λαχανικά, μπορείτε να τα κάνετε stir-fry, να τα σοτάρετε ή να τα ζεστάνετε γρήγορα στο φούρνο μικροκυμάτων, αλλά μην τα παραζεστάνετε γιατί μπορεί να προκληθεί απώλεια θρεπτικών συστατικών.
Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι εάν τα λαχανικά έχουν αναμειχθεί με άλλα συστατικά, όπως σε μια σούπα, τα άλλα συστατικά θα πρέπει επίσης να είναι ασφαλή για ξαναζέσταμα.
Επιπλέον, όταν ξαναζεσταίνετε λαχανικά, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι θερμαίνονται σε μια ασφαλή εσωτερική θερμοκρασία, η οποία είναι τουλάχιστον 74°C. Αυτό θα βοηθήσει να σκοτωθούν τυχόν βακτήρια που μπορεί να έχουν αναπτυχθεί ενώ ήταν αποθηκευμένα στο ψυγείο. Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο τροφίμων για να ελέγξετε την εσωτερική θερμοκρασία των λαχανικών σας.
Συνιστάται επίσης να καταναλώνετε τα περισσευούμενα φαγητά μέσα σε 3-4 ημέρες για βέλτιστη ασφάλεια και ποιότητα, μετά από αυτό θα πρέπει να πετιούνται.
πηγή φωτογραφίας
Δείτε επίσης Ταβέρνα το καλοκαίρι: Τα “επικίνδυνα φαγητά” – Τι πρέπει να προσέχουμε – Πως θα προφυλαχθούμε
Το να ζείτε σε ένα μικρό διαμέρισμα μπορεί να μοιάζει με σχεδιαστική πρόκληση, αλλά με… Read More
Ο Παρβοϊός του σκύλου (CPV) ή αλλιώς παρβοϊωση του σκύλου είναι ιογενής μεταδοτική ασθένεια και… Read More
Ο Ρένος Χαραλαμπίδης είναι ένας πολύ αγαπημένος ηθοποιός και ένας άνθρωπος που κρατάει χαμηλό προφίλ,… Read More
Μια «σπιτική συνταγή» με πολλαπλά οφέλη μπορεί να δώσει τη λύση και στο εσωτερικό ενός… Read More
Οι περισσότεροι έχουν ένα πακέτο προφυλακτικών στο σπίτι, αλλά αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν… Read More
Στο παρακάτω άρθρο θα μάθετε τι σημαίνει η λέξη "βυσσοδομώ". Τι σημαίνει Το ρήμα βυσσοδομώ… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα