in , , , ,

Βεντούζες: Η Επιστήμη Εξηγεί 5 Πράγματα που Συμβαίνουν στο Σώμα σας Όταν Τις Κάνετε

Βεντούζες: Η Επιστήμη Εξηγεί 5 Πράγματα που Συμβαίνουν στο Σώμα σας Όταν Τις Κάνετε
Βεντούζες: Η Επιστήμη Εξηγεί 5 Πράγματα που Συμβαίνουν στο Σώμα σας Όταν Τις Κάνετε

Όταν μάθετε για τα οφέλη από τις βεντούζες για τη βελτίωση της υγείας σας, θα αλλάξετε γνώμη για το ότι είναι μια παρωχημένη ιατρική πρακτική. Αντίθετα, ίσως αποφασίσετε να το δοκιμάσετε και μόνοι σας. Η πρακτική των βεντουζών φαίνεται τόσο αντίθετη για το πώς λειτουργεί η σύγχρονη ιατρική που δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι μπορεί να ωφελήσει την υγεία μας. Αλλά η σύγχρονη ιατρική έχει αποδείξει ότι αυτή η αρχαία πρακτική μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στη θεραπεία των αρρώστων. Τροφική Δηλητηρίαση από Ξαναζεσταμένα Φαγητά: Πως να Αποφύγετε

πηγή: timelesslife

5 αποδεδειγμένα οφέλη της θεραπείας με βεντούζες

Αυξάνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος

Σε μια ανασκόπηση μιας αρχαίας τεχνικής θεραπείας με βεντούζες που ονομάζεται Al-hijamah, η οποία είναι μια τεχνική υγρής βεντούζας, ερευνητές από την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία λένε ότι η θεραπεία «μπορεί να είναι μια πολλά υποσχόμενη θεραπεία για την αύξηση της ανοσίας του ανθρώπινου σώματος, ενισχύοντας τις φαρμακολογικές επιδράσεις των σύγχρονων φαρμάκων και καθαρίζοντας το αίμα από παθολογικές ουσίες που προκαλούν και σχετίζονται με την παθογένεση πολλών ασθενειών.» Η έρευνα έδειξε ότι η θεραπεία με βεντούζες βοήθησε στην αύξηση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος κατά 156% όταν προστέθηκε στη συμβατική φαρμακολογική θεραπεία. Χωρίς τη φαρμακευτική θεραπεία, η βεντούζα αύξησε την απόκριση των φυσικών φονικών κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος κατά 133%.

Δείτε ακόμη Επαναχρησιμοποιούμενο Μπουκάλι Νερού: Μπορεί Να σας Αρρωστήσει;

Μειώνει τον χρόνιο πόνο

Οι κοινές μελέτες Αιγύπτου και Σαουδικής Αραβίας διαπίστωσαν επίσης ότι η ένταση του χρόνιου πόνου που αναφέρθηκε από ασθενείς μειώθηκε μετά τη θεραπεία. Η ποσότητα του πόνου που αναφέρθηκε από ασθενείς που ζητούσαν βοήθεια μειώθηκε σχεδόν κατά 34% μετά από ένα μήνα θεραπείας με βεντούζα, 40% μετά από δύο μήνες και 59% μετά από τρεις μήνες θεραπείας. Αυτό ίσχυε για άτομα που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα. Επιπλέον, τα οφέλη μπορεί να επεκταθούν και σε άλλους τύπους χρόνιου πόνου.

Η άμυνα κατά των ιικών και βακτηριακών ασθενειών βελτιώνεται

Ο έρπης, η γρίπη, η ιογενής ηπατίτιδα, η ακμή, η δερματίτιδα και η κυτταρίτιδα είναι όλα προβλήματα υγείας που μπορούν να βελτιωθούν με τη θεραπεία με βεντούζες. Οι τρόποι με τους οποίους η θεραπεία βελτιώνει την υγεία είναι περίπλοκοι επειδή η θεραπεία λειτουργεί σε πολλαπλά σωματικά συστήματα ταυτόχρονα. Στο νευρολογικό σύστημα, νευροδιαβιβαστές όπως η σεροτονίνη, η ντοπαμίνη και οι ενδορφίνες απελευθερώνονται όλοι κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Στο ανοσοποιητικό σύστημα, ο προσωρινός ερεθισμός του δέρματος ενεργοποιεί την ανοσοποιητική λειτουργία. Ως αποτέλεσμα, αυξάνει τις ιντερφερόνες, τον νεκρωτικό παράγοντα όγκου και τη ροή του λεμφικού υγρού.

Μειωμένα ποσοστά καρδιαγγειακών παθήσεων

Η συστολική υπέρταση, η καρδιακή ανεπάρκεια, οι θρόμβοι αίματος στα αγγεία των ποδιών, η ισχαιμία και η αρρυθμία του μυοκαρδίου, ακόμη και οι περιπτώσεις εμφράγματος του μυοκαρδίου ή καρδιακής προσβολής μειώθηκαν με τη χρήση θεραπείας με βεντούζες, όπως αναφέρεται από την αιγυπτιακή-αραβική μελέτη.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μειωμένοι πονοκέφαλοι

Ο πονοκέφαλος και ο πόνος της ημικρανίας μπορεί να είναι τόσο εξουθενωτικοί που οι άνθρωποι μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους και να έχουν οικονομικό αντίκτυπο λόγω του πόνου που βιώνουν. Οι άνθρωποι μπορεί επίσης να χάσουν τις διασκεδαστικές κοινωνικές δραστηριότητες και τα χόμπι που συνήθιζαν να απολαμβάνουν (πριν από τον πονοκέφαλο!). Τα καλά νέα είναι ότι η θεραπεία με βεντούζες βελτιώνει την υγεία όσων αντιμετωπίζουν πονοκεφάλους.

Μια κοινή ερευνητική μελέτη μεταξύ του Πανεπιστημίου Ιατρικών Επιστημών του Κερμανσάχ στο Ιράν και του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ των ΗΠΑ μελέτησε τη θεραπεία με υγρή βεντούζα ως θεραπεία για πονοκεφάλους. Για τους ασθενείς που δοκίμασαν τη θεραπεία 3 φορές σε διάστημα 28 ημερών, «η σοβαρότητα του πονοκεφάλου μειώθηκε κατά 66% μετά τη θεραπεία με υγρή βεντούζα. Οι ασθενείς που έλαβαν θεραπεία παρουσίασαν επίσης 12,6 λιγότερες ημέρες κεφαλαλγίας ανά μήνα. Συμπεραίνουμε ότι η υγρή βεντούζα οδηγεί σε κλινικά σχετικά οφέλη για ασθενείς πρωτοβάθμιας περίθαλψης με κεφαλαλγία».

πηγή

Δείτε επίσης Βάλτε μια Μπάρα Σαπουνιού Κάτω από το Κρεβάτι Πριν Κοιμηθείτε και Δείτε τι θα Συμβεί

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Γιατί Πρέπει να Λούζετε τα Μαλλιά σας με Αναψυκτικά Τύπου Κόλα

Γιατί Πρέπει να Λούζετε τα Μαλλιά σας με Αναψυκτικά Τύπου Κόλα

DIY έργα τέχνης τοίχου,διακόσμηση παιδικού δωματίου,DIY διακοσμητικά,DIY κατασκευές,ιδέες διακόσμησης,διακόσμηση,για το παιδί,

28 DIY Έργα Τέχνης Τοίχου για Παιδικό Δωμάτιο