Κάθε νοικοκυριό έχει ένα μπουκάλι ελαιόλαδο. Είτε χρησιμοποιείτε εξαιρετικό παρθένο είτε απλό ελαιόλαδο, υπάρχει ένα πράγμα που δεν πρέπει να κάνετε: να αφήνετε το μπουκάλι δίπλα στην κουζίνα. Ωστόσο, αυτό είναι ακριβώς το μέρος όπου οι περισσότεροι άνθρωποι αποθηκεύουν τα δικά τους! Αυτό θα πρέπει να αλλάξει όσο το δυνατόν γρηγορότερα, για αυτόν τον λόγο! Πώς να Αποθηκεύσετε τα Μήλα Ωστε να Είναι Πάντα Φρέσκα και Γευστικά
Η τοποθέτηση του ελαιόλαδου δίπλα στην κουζίνα μπορεί να επηρεάσει σοβαρά τη γεύση του – ειδικά της εξαιρετικής παρθένας ποικιλίας. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το λάδι έχει πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής, αλλά αυτό δεν ισχύει πραγματικά. Αρκετοί ειδικοί έχουν δηλώσει ότι το λάδι έχει διάρκεια ζωής 6 μήνες μετά το άνοιγμα του, ειδικά εάν είναι αποθηκευμένο κοντά σε πηγή θερμότητας.
Το λάδι που γίνεται ζεστό λήγει νωρίτερα και θα αποκτήσει γήινη γεύση μετά από λίγο. Για να γίνει πιο αναγνωρίσιμη αυτή η γεύση, οι ειδικοί είπαν ότι το λάδι θα αρχίσει να έχει λίγο γεύση σαν ξηρούς καρπούς και ξύδι. Δεν είναι αυτό που θέλετε για το πολύτιμο ελαιόλαδο σας, σωστά;
Το τέλειο μέρος για να κρατήσετε το μπουκάλι λάδι είναι ένα μέρος στο σπίτι σας που έχει μέση θερμοκρασία μεταξύ 14 και 18 βαθμών Κελσίου. Ίσως το ντουλάπι κάτω από το νεροχύτη θα ήταν καλύτερο μέρος για να το αποθηκεύσετε από εδώ και στο εξής.
πηγή φωτογραφίας
Δείτε επίσης Αγαπάτε Τα Σταφύλια Αλλά Χαλάνε Γρήγορα; Πώς να Τα Αποθηκεύσετε για να μην Γίνουν Αμέσως Μαλακά και Ζουλιγμένα