in , , , ,

Οι 3 πιο Αποτελεσματικές Συμβουλές Καθαρισμού για Κιτρινισμένα Μαξιλάρια

κιτρινισμένα μαξιλάρια,καθαρισμός μαξιλαριών,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα,
κιτρινισμένα μαξιλάρια,καθαρισμός μαξιλαριών,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα,

Τα μαξιλάρια μπορεί να κιτρινίσουν με την πάροδο του χρόνου λόγω διαφόρων παραγόντων. Μια κοινή αιτία κιτρινίσματος είναι η συσσώρευση βρωμιάς, ιδρώτα και ελαίων από το δέρμα και τα μαλλιά. Τα μαξιλάρια που δεν πλένονται τακτικά μπορεί να κιτρινίσουν ως αποτέλεσμα αυτής της συσσώρευσης. Το Στρώμα σας Εχει Περισσότερα Μικρόβια από όσα Νομίζετε: 7 Συμβουλές για τον Καθαρισμό του

Οι 3 πιο Αποτελεσματικές Συμβουλές Καθαρισμού για Κιτρινισμένα Μαξιλάρια

Μια άλλη αιτία κιτρινίσματος μπορεί να είναι η χρήση ορισμένων προϊόντων περιποίησης μαλλιών, όπως μαλακτικά ή σπρέι styling, τα οποία μπορούν να αφήσουν υπολείμματα στο μαξιλάρι.

Τα μαξιλάρια μπορεί επίσης να κιτρινίσουν λόγω της έκθεσης στο ηλιακό φως ή άλλες πηγές υπεριώδους φωτός. Με την πάροδο του χρόνου, το φως μπορεί να λευκάνει τις ίνες του μαξιλαριού, με αποτέλεσμα να κιτρινίζει.

Τέλος, ορισμένα μαξιλάρια κατασκευάζονται με υλικά που είναι επιρρεπή στο κιτρίνισμα με την πάροδο του χρόνου, όπως πολυεστέρας ή νάιλον. Αυτά τα υλικά μπορεί να αποχρωματιστούν λόγω μιας χημικής αντίδρασης με τα έλαια του δέρματος ή με άλλες ουσίες στο περιβάλλον.

Ευτυχώς, ο καθαρισμός των κιτρινισμένων μαξιλαριών είναι πιο εύκολος από ό,τι νομίζετε και παραθέτουμε τις πιο αποτελεσματικές λύσεις παρακάτω.

Κανονικά μαξιλάρια

Για να καθαρίσετε κανονικά μαξιλάρια απλά πλύντε τα στο πλυντήριο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Θα χρειαστειτε:

200 ml απορρυπαντικού πλυντηρίου
80 γραμμάρια απορρυπαντικού πλυντηρίου πιάτων σε σκόνη
100 ml χλωρίνη (ή παρόμοια αποτελεσματική εναλλακτική λύση)
50 γραμμάρια βόρακα

Μουλιάστε τα μαξιλάρια σε ζεστό νερό για 30 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε όλα τα συστατικά που αναφέρονται παραπάνω και περισσότερο ζεστό νερό. Αφήστε τα μαξιλάρια να μουλιάσουν για 30 λεπτά και μετά πλύντε τα κανονικά στο πλυντήριο.

Δείτε ακόμη Λίγδα Και Βρωμιά: Πως να Καθαρίσετε το Λιπαρό Διπλό Τζάμι του Φούρνου σε Λίγα Λεπτά

Λεπτά μαξιλάρια

Συνήθως, αυτού του είδους το μαξιλάρι δεν μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο. Σε αυτή την περίπτωση, εκμεταλλευτείτε τον ζεστό καιρό για να εκθέσετε το μαξιλάρι στο φως του ήλιου για να το ξασπρίσετε και μετά απλώστε λίγο ξύδι σε μια οδοντόβουρτσα για να αντιμετωπίσετε απευθείας τους κίτρινους λεκέδες.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγη μαγειρική σόδα για να εξαφανίσετε τις οσμές και να απορροφήσετε την υγρασία.

Μαξιλάρια από μικροΐνες και αφρό μνήμης

Αυτό το είδος μαξιλαριού δεν πρέπει να μπαίνει ούτε στο πλυντήριο. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να μουλιάσετε το μαξιλάρι σε διάλυμα ζεστού νερού και πολύ λίγο απορρυπαντικό ρούχων.

Είναι σημαντικό να αφήσετε τα μαξιλάρια να στεγνώσουν καλά πριν τα χρησιμοποιήσετε ξανά. Φροντίστε να στεγνώσουν σε καλά αεριζόμενο χώρο.

Αν και είναι πολύ εύκολο να κρύψετε και να ξεχάσετε το πρόβλημα χρησιμοποιώντας μαξιλαροθήκες, αυτή προφανώς δεν είναι η καλύτερη λύση. Με τον καιρό, το μαξιλάρι μπορεί να αρχίσει να εκπέμπει μια δυσάρεστη οσμή και να φιλοξενεί μικρόβια που είναι επιβλαβή για την υγεία σας.

Θυμηθείτε να ακολουθείτε τις οδηγίες φροντίδας στα μαξιλάρια σας και βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε σκληρά χημικά καθώς αυτά μπορεί να καταστρέψουν το ύφασμα. Μπορεί να χρειαστούν μερικές προσπάθειες για να αφαιρέσετε πλήρως το κιτρίνισμα, αλλά με υπομονή και επιμονή, θα πρέπει να μπορέσετε να ασπρίσετε τα μαξιλάρια σας.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟ: Γιατί Πρέπει να Ψεκάσετε Αφρό Ξυρίσματος Γύρω από τη Λεκάνη της Τουαλέτας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.5 / 5. Αξιολογήσεις: 4

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

μυστικά ομορφιάς,Βικτόρια Μπέκαμ,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,

Τα Μυστικά Ομορφιάς της Βικτόρια Μπέκαμ για να Διατηρείτε Νέα

IKEA Hacks,IKEA παπουτσοθήκη Trones,έπιπλα IKEA Hacks,διακόσμηση σπιτιού,διακόσμηση,

Παπουτσοθήκη Trones: 69 IKEA Hacks