in , , , , ,

ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΑΛΛΙΩΝ: 7 Βιταμίνες που Μπορούν να Βοηθήσουν στην Αντιμετώπιση της Τριχόπτωσης

ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΑΛΛΙΩΝ: 7 Βιταμίνες που Μπορούν να Βοηθήσουν στην Αντιμετώπιση της Τριχόπτωσης
ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΑΛΛΙΩΝ: 7 Βιταμίνες που Μπορούν να Βοηθήσουν στην Αντιμετώπιση της Τριχόπτωσης

Η τριχόπτωση δεν είναι διασκεδαστική και μπορεί να είναι πολύ ενοχλητική μερικές φορές. Για τους περισσότερους ανθρώπους τα μαλλιά τους είναι ένας τρόπος έκφρασης. Οι ειδικοί λένε ότι το να χάνετε από 50 έως 100 τρίχες καθημερινά είναι φυσιολογικό. Ωστόσο, όταν έχετε απώλεια τρίχων σε τακτική βάση, μπορεί να είναι μια προειδοποίηση για ένα μεγαλύτερο πρόβλημα. Παράγοντες όπως οι ιατρικές καταστάσεις, το στρες και οι ανεπάρκειες βιταμινών μπορούν να επηρεάσουν την υγεία των μαλλιών σας. ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ: 7 Βασικές Αιτίες που την Προκαλούν

kazmulka/Getty Images

Ένας τρόπος για να καταπολεμήσετε την τριχόπτωση είναι να αξιολογήσετε τη διατροφή σας. Ένας υγιεινός τρόπος ζωής παίζει σημαντικό ρόλο για τη διασφάλιση μακριών και πυκνών μαλλιών που μπορεί να επιθυμείτε.

Ποιες βιταμίνες είναι ιδανικές για την ανάπτυξη των μαλλιών

Οι βιταμίνες κάνουν πολλά καταπληκτικά πράγματα για τα μαλλιά: Μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των κυττάρων, να εμποδίσουν τις ελεύθερες ρίζες να τα καταστρέψουν, να τα εμποδίσουν να γκριζάρουν πρόωρα και να θρέψουν τους θύλακες που διεγείρουν την ανάπτυξη.

Βιοτίνη

Η βιοτίνη, γνωστή και ως βιταμίνη Β7, διεγείρει την παραγωγή κερατίνης για να αυξήσει την ανάπτυξη των τριχοθυλακίων. Η ανεπάρκεια βιοτίνης τείνει να είναι σπάνια, με την ανεπάρκεια βιοτινιδάσης να είναι η πιο συχνή. Μπορείτε να βρείτε αυτή τη βιταμίνη σε πολλά τρόφιμα, όπως τα αυγά, το κρέας, τα ψάρια, οι ξηροί καρποί, τα αυγά, οι γλυκοπατάτες και οι σπόροι.

Η συνιστώμενη πρόσληψη είναι 30 μικρογραμμάρια για ενήλικες ημερησίως.

Βιταμίνη Α

vaaseenaa/Getty Images

Τα τριχοθυλάκια είναι το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο μέρος του σώματος. Είναι λογικό, λοιπόν, ότι η βιταμίνη Α είναι το τέλειο καύσιμο για αυτή την ανάπτυξη. Όταν το σώμα σας απορροφά τη βιταμίνη Α, παράγει σμήγμα. Αυτή είναι μια λιπαρή ουσία που ενυδατώνει το τριχωτό της κεφαλής σας, διατηρώντας το υγιές. Έχοντας ανεπάρκεια βιταμίνης Α θα μπορούσε να σας προκαλέσει απώλεια μαλλιών.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αν θέλετε να καταναλώνετε περισσότερη βιταμίνη Α, επιλέξτε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε βήτα-καροτίνη, η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α. Αυτές είναι γλυκοπατάτες, κολοκύθα, καρότα, σπανάκι και κατσαρό λάχανο. Μπορείτε επίσης να τη βρείτε σε μουρουνέλαιο, αυγά, γιαούρτι και γάλα.

Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη βιταμίνης Α είναι έως 900 μg για τους άνδρες και 700 μg για τις γυναίκες.

Δείτε ακόμη Πώς η μαγειρική σόδα σταματά την τριχόπτωση και βοηθά στην ανάπτυξη νέων τριχών σε χρόνο μηδέν

Βιταμίνη C

Το οξειδωτικό στρες είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που συμβάλλουν στην τριχόπτωση. Αυτό συμβαίνει όταν έχουμε μια ανισορροπία ελεύθερων ριζών και αντιοξειδωτικών στο σώμα μας, η οποία μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία ηλεκτρονίων, οδηγώντας σε απώλεια μαλλιών.

Η λύση είναι να καταναλώνετε τροφές πλούσιες με βιταμίνη C. Το σώμα σας παράγει αντιοξειδωτικά που περιορίζουν τη βλάβη στα μαλλιά των ελεύθερων ριζών εξισορροπώντας τα ηλεκτρόνια τους όταν το κάνετε. Μαζί με την εξισορρόπηση, η βιταμίνη C βοηθά το σώμα σας στην παραγωγή κολλαγόνου (αποτρέπει το πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών) και στην απορρόφηση του σιδήρου που μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη των μαλλιών. Το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ και η κακή διατροφή μπορεί να οδηγήσουν σε ανεπάρκεια βιταμίνης C.

Βιταμίνη C θα βρείτε σε εσπεριδοειδή, πιπεριές, φράουλες, ντομάτες και γκουάβα. Δεδομένου ότι το σώμα σας δεν την παράγει, θα πρέπει να τα συμπεριλάβετε στη διατροφή σας ή να πάρετε ένα συμπλήρωμα με βιταμίνη C.

Η ημερήσια πρόσληψη βιταμίνης C είναι έως και 90 χιλιοστόγραμμα την ημέρα για ενήλικες άνδρες και 75 χιλιοστόγραμμα για ενήλικες γυναίκες. Η λήψη υπερβολικής ποσότητας βιταμίνης C μπορεί να οδηγήσει σε καούρα, μυϊκές κράμπες, κόπωση, έξαψη του δέρματος και πιθανές πέτρες στα νεφρά.

Βιταμίνη D

Η ανεπάρκεια της βιταμίνης D μπορει να οδηγήσει σε καταστάσεις τριχόπτωσης όπως αλωπεκία, τριχόπτωση γυναικείου τύπου και υπερβολική τριχόπτωση. Συνήθως προκαλούνται περισσότερο σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.

Για περισσότερη πρόσληψη βιταμίνης D, μπορείτε να εντάξετε στη διατροφή σας λιπαρά ψάρια, μουρουνέλαιο, εμπλουτισμένα τρόφιμα (δημητριακά, αυγά, ψωμί, γιαούρτι) και μανιτάρια. Εναλλακτικά, μπορείτε να απολαύσετε τις μεσημεριανές ακτίνες του ήλιου.

600 IU βιταμίνης D είναι η συνιστώμενη δόση για ενήλικες. Η λήψη υπερβολικής ποσότητας βιταμίνης D μπορεί να οδηγήσει σε ναυτία, απώλεια βάρους, αποπροσανατολισμό και προβλήματα στον καρδιακό ρυθμό.

Βιταμίνη Ε

Η βιταμίνη Ε περιέχει την ίδια αντιοξειδωτική ικανότητα με την αντίστοιχη βιταμίνη C. Σημαίνει ότι μπορεί να περιορίσει το οξειδωτικό στρες εξισορροπώντας το επίπεδο ηλεκτρονίων στις ελεύθερες ρίζες. Τα άτομα που είναι πιο ευαίσθητα σε ανεπάρκεια βιταμίνης Ε περιλαμβάνουν εκείνα με παθήσεις όπως νόσο Crohn ή η κυστική ίνωση.

Η βιταμίνη Ε είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. Μια μικρή μελέτη αποκάλυψε ότι τα άτομα που έπαιρναν συμπληρώματα βιταμίνης Ε για οκτώ μήνες παρουσίασαν αύξηση της τριχοφυΐας κατά 34,5%. Μπορείτε επίσης να βρείτε βιταμίνη Ε σε ηλιόσπορους, σπανάκι, αβοκάντο και αμύγδαλα.

Εάν σκοπεύετε να ακολουθήσετε τη συμπληρωματική διαδρομή, η συνιστώμενη διατροφική δόση είναι 15 χιλιοστόγραμμα ημερησίως.

Σίδηρος

fcafotodigital/Getty Images

Ο σίδηρος τροφοδοτεί την παραγωγή αιμοσφαιρίνης, μιας πρωτεΐνης που βρίσκεται στα ερυθρά αιμοσφαίρια του σώματός σας. Αυτά τα κύτταρα διανέμουν οξυγόνο στα κύτταρα σε όλο το σώμα σας, βοηθώντας στην επισκευή και την ανάπτυξή τους. Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών, με τις γυναίκες να είναι οι πιο ευάλωτες.

Θα βρείτε σίδηρο σε τροφές όπως τα αυγά, το κόκκινο κρέας, οι φακές, το σπανάκι, τα στρείδια και τα μύδια. Εάν το συστήσει ο γιατρός σας, μπορείτε να πάρετε ένα συμπλήρωμα σιδήρου.

Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη σιδήρου είναι 45 mg. Λάβετε υπόψη ότι η λήψη υπερβολικής ποσότητας σιδήρου μπορεί να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα, πόνο στο στομάχι και έμετο.

Ψευδάργυρος

Ο ψευδάργυρος προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών και διατηρεί τους αδένες λίπους που περιβάλλουν τα τριχοθυλάκια ώστε να λειτουργούν καλά. Εάν έχετε ανεπάρκεια ψευδαργύρου, μπορεί να εμφανίσετε απώλεια μαλλιών. Αυτοί που είναι πιο ευαίσθητοι σε ανεπάρκεια ψευδαργύρου είναι εκείνοι που πίνουν υπερβολικά αλκοόλ, άτομα με νόσο του Crohn, έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες και όσοι έχουν χρόνιες νεφρικές παθήσεις.

Μπορείτε να βρείτε τον ψευδάργυρο σε πολλά κοινά τρόφιμα όπως το βόειο κρέας, το σπανάκι, το φύτρο σιταριού, τους σπόρους κολοκύθας, τα στρείδια και τις φακές. Η συνιστώμενη ημερήσια δόση σιδήρου είναι 11 mg για τους άνδρες και 8 mg για τις γυναίκες. Η υπερβολική λήψη θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια όρεξης, κράμπες και πονοκεφάλους. Μπορεί επίσης να μειώσει την καλή χοληστερόλη σας.

Πόσο χρόνο χρειάζονται για να δράσουν οι βιταμίνες για την ανάπτυξη των μαλλιών;

Οι βιταμίνες δεν είναι λύση για μια νύχτα. Μπορεί να χρειαστούν μήνες μέχρι να παρατηρήσετε μικρές βελτιώσεις. Να θυμάστε ότι το ποσοστό επιτυχίας εξαρτάται από την αιτία της τριχόπτωσης, τη διατροφή σας, τη γενετική και άλλους παράγοντες.

πηγή φώτο Adobe Stock

Δείτε επίσης Εποχιακή Τριχόπτωση. Πότε πρέπει να ανησυχούμε, αντιμετώπιση

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κουζίνα κάτω από τις σκάλες,σχεδίαση κουζίνας,διακόσμηση κουζίνας,διακόσμηση,διακοσμηση σπιτιού,

50 Έξυπνες Ιδέες για Κουζίνα Κάτω από τις Σκάλες

λάθη με υγρό πιάτων,καθαρισμός,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα,

7 Πράγματα που ΔΕΝ Πρέπει ΠΟΤΕ να Κάνετε με το Υγρό Πιάτων