Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι η κολλώδης ουσία που χρησιμοποιούν οι κάστορες για να επισημάνουν την επικράτειά τους μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή τροφίμων. Αν Δείτε Αυτό το «Θαυματουργό» Ζιζάνιο στον Κήπο σας, Μην το Ξεριζώσετε, Φάτε το
Επιστημονικά, ονομάζεται “castoreum” και αυτή η ουσία έχει ένα έντονο γλυκό άρωμα βανίλιας. Προέρχεται από αδενώδεις σάκους του κάστορα, που βρίσκονται μεταξύ της λεκάνης και της βάσης της ουράς. Λόγω της εγγύτητάς της με τους πρωκτικούς αδένες, η ουσία συχνά περιέχει πρωκτικές εκκρίσεις και ούρα. Η ένωση είναι μη τοξική.
Στην πραγματικότητα, χρησιμοποιείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια, σε πράγματα όπως φάρμακα και αρώματα και αρωματικές ύλες, αλλά όχι τόσο πολύ όσο τελευταία στην παραγωγή γλυκών όπως παγωτά και επιδόρπια. Εν τω μεταξύ, η πραγματική βανίλια είναι αρκετά σπάνια και μάλιστα είδος προς εξαφάνιση.
πηγή φωτογραφίας / φώτο
Δείτε επίσης Θυμάσαι Το Λαρδί; Μόλις πρόσφατα επανήλθε αυτό το υπερκορεσμένο μαγειρικό λίπος
Σίγουρα αν έχετε λεπτή τρίχα, τα λαδωμένα μαλλιά είναι μια αναπόφευκτη κατάσταση, την στιγμή μάλιστα που θέλετε… Read More
Οι γάτες λατρεύουν να σκαρφαλώνουν στο τραπέζι κουζίνας ή πάγκο εργασίας. Υπάρχουν μερικά κόλπα που… Read More
Οι βραχόκηποι είναι διακοσμημένοι με μοναδικά σχέδια που περιλαμβάνουν όμορφα φυτά ανθεκτικά στην ξηρασία και… Read More
Πώς θα σας φαινόταν ένα κρεβάτι στη αυλή, τον κήπο, ακόμα και στο μπαλκόνι; Το… Read More
Σαν σήμερα πριν από 100 χρόνια γεννήθηκε η τραγουδίστρια Καίτη Γκρέυ. Η Καίτη Γκρέυ γεννήθηκε… Read More
Ψάχνετε τρόπο να ανακτήσετε το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας χωρίς την ταλαιπωρία των χημικών… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα