Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι η κολλώδης ουσία που χρησιμοποιούν οι κάστορες για να επισημάνουν την επικράτειά τους μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή τροφίμων. Αν Δείτε Αυτό το «Θαυματουργό» Ζιζάνιο στον Κήπο σας, Μην το Ξεριζώσετε, Φάτε το
Επιστημονικά, ονομάζεται “castoreum” και αυτή η ουσία έχει ένα έντονο γλυκό άρωμα βανίλιας. Προέρχεται από αδενώδεις σάκους του κάστορα, που βρίσκονται μεταξύ της λεκάνης και της βάσης της ουράς. Λόγω της εγγύτητάς της με τους πρωκτικούς αδένες, η ουσία συχνά περιέχει πρωκτικές εκκρίσεις και ούρα. Η ένωση είναι μη τοξική.
Στην πραγματικότητα, χρησιμοποιείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια, σε πράγματα όπως φάρμακα και αρώματα και αρωματικές ύλες, αλλά όχι τόσο πολύ όσο τελευταία στην παραγωγή γλυκών όπως παγωτά και επιδόρπια. Εν τω μεταξύ, η πραγματική βανίλια είναι αρκετά σπάνια και μάλιστα είδος προς εξαφάνιση.
πηγή φωτογραφίας / φώτο
Δείτε επίσης Θυμάσαι Το Λαρδί; Μόλις πρόσφατα επανήλθε αυτό το υπερκορεσμένο μαγειρικό λίπος