in , , ,

Πώς να Καλλιεργήσετε μια Σανσιβέρια στο Νερό

σανσεβιέρα,καλλιέργεια σανσεβιέρας στο νερό,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα,
σανσεβιέρα,καλλιέργεια σανσεβιέρας στο νερό,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα,

Οι σανσιβέριες είναι ένα από τα πιο ευπροσάρμοστα φυτά που μπορείτε να έχετε σε εσωτερικούς χώρους. Είναι εύκολο να διατηρηθούν και φαίνονται φανταστικά με όλα τα είδη διακόσμησης. Θέλετε να μάθετε πώς να καλλιεργείτε σανσεβέρια στο νερό; Δειτε παρακάτω έναν λεπτομερή οδηγό για να καλλιεργήσετε εύκολα αυτό το φυτό που καθαρίζει τον αέρα! Βουκαμβίλια Η Αγαπημένη: Ο Απόλυτος Οδηγός για την Καλλιέργεια της – Κάνε τον Κήπο Σου ή Το Μπαλκόνι Σου Επίγειο Παράδεισο

balconygardenweb

Μπορεί μια σανσιβέρια να επιβιώσει στο νερό;

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι – Ναι! Μπορεί να επιβιώσει στο νερό. Αλλά μπορεί να ακούγεται αντιφατικό καθώς αντιπαθεί το υπερβολικό πότισμα, το οποίο μπορεί να προκαλέσει σήψη ριζών και μυκητιασική μόλυνση.

Ωστόσο, μπορείτε να την καλλιεργήσετε εξ ολοκλήρου στο νερό με ασφάλεια χωρίς καμία ανησυχία, αρκεί να έχετε υπόψη σας ορισμένα σημεία που αναφέρονται παρακάτω.

Καλλιέργεια σανσιβέριας στο νερό

Η σανσιβέρια μπορεί εύκολα να αναπτυχθεί στο νερό μέσω μοσχευμάτων φύλλων από ένα υπάρχον φυτό. Η διαδικασία διαρκεί 2-3 μήνες μέχρι οι ρίζες να γίνουν υγιείς και δυνατές. Αφού σχηματιστούν οι ρίζες, μπορείτε να συνεχίσετε να αναπτύσσετε το φυτό στο νερό. Λάβετε υπόψη ότι τα περισσότερα φυτά έχουν αργή ανάπτυξη στο νερό παρά στο χώμα.

Πώς να καλλιεργήσετε σανσιβέρια στο νερό

pinterest

Μπορείτε να κάνετε αυτή τη διαδικασία οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου στο σπίτι σας, που είναι το καλύτερο μέρος:

Θα χρειαστείτε:

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Καθαρό, κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι
Βάζο ή γυάλινο βάζο
Νερό

Πολλαπλασιασμός

  • Χρησιμοποιήστε το κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι για να κόψετε ένα υγιές και ώριμο φύλλο από τη βάση.
  • Κάντε μια καθαρή οπή στο κάτω μέρος – θα αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίας.
  • Τοποθετήστε το μόσχευμα σε ένα διαφανές βάζο ή βάζο και γεμίστε νερό καλύπτοντας περίπου το 25% του κάτω μέρους του φύλλου.
  • Για να κρατήσετε τα φύλλα στη θέση τους, ειδικά αν χρησιμοποιείτε ένα μικρό ποτήρι, τρυπήστε μέσα τους οδοντογλυφίδες.
  • Οι ρίζες θα αναπτυχθούν σε περίπου έναν έως δύο μήνες.

Δείτε ακόμη Καλλιέργεια Ντοματιάς από Φέτες Ντομάτας

Απαιτήσεις για την καλλιέργεια σανσεβιέρας στο νερό

carousell

Φως

Αποφύγετε να διατηρείτε το μόσχευμα σε σκοτεινό μέρος. Το καλύτερο θα ήταν ένα παράθυρο με ανατολικό προσανατολισμό, όπου μπορεί να έχει άμεση πρωινή ηλιακή ακτινοβολία για 2-3 ώρες κάθε μέρα. Ή, οποιαδήποτε τοποθεσία με έντονο έμμεσο ηλιακό φως όλη την ημέρα είναι μια χαρά.

Νερό

Η ποιότητα του νερού είναι ένας σημαντικός παράγοντας κατά την υδροπονική καλλιέργεια της σανσεβιέρας. Χρησιμοποιήστε βρόχινο, λίμνης, πηγαδιού ή νερό RO. Εάν χρησιμοποιείτε νερό βρύσης, αφήστε το πριν όλη τη νύχτα. Αλλάζετε το νερό κάθε 5-7 ημέρες ή νωρίτερα εάν αποχρωματιστεί.

Θερμοκρασία

Οι σανσεβιέρες που καλλιεργούνται στο νερό έχουν καλύτερα αποτελέσματα σε θερμοκρασίες μεταξύ 10-35 C. Το φυτό προτιμά θερμές θερμοκρασίες τουλάχιστον πάνω από 15 C ή υψηλότερες.

Λίπασμα

Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε ισορροπημένο, υδατοδιαλυτό λίπασμα για να θρέψετε το φυτό. Μια προσθήκη μόνο μιας πρέζας λιπάσματος κάθε τρίτη ή τέταρτη φορά όταν αλλάζετε το νερό είναι συνήθως εντάξει. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε αραιωμένο νερό ενυδρείου ανά μερικές εβδομάδες.

Μερικά σημεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη

unlimitedgreens
  • Ξεπλένετε το βάζο κάθε φορά που αλλάζετε νερό. Θα αφαιρέσει μύκητες ή βακτήρια από την επιφάνειά του. Αφαιρέστε τα σάπια μέρη ή το παχύ καφέ εξωτερικό κάλυμμα των επιπλεόντων ριζών.
  • Οι σανσεβιέρες αντιπαθούν τον κρύο καιρό, επομένως προστατέψτε τα από τα κρύα ρεύματα. Κρατήστε τις μακριά από τζάμια παραθύρων και κλιματιστικά.
  • Η προσθήκη ενός ή δύο κομματιών ενεργού άνθρακα στο βάζο θα διατηρήσει το νερό καθαρό.

Δείτε επίσης 12 Λαχανικά που Μεγαλώνουν Εύκολα σε Σακούλες Καλλιέργειας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY κρεμαστές γλάστρες από τσαγιέρες,DIY γλάστρες,επαναχρησιμοποίηση,DIY κατασκευές κήπου,διακόσμηση κήπου,

DIY Κρεμαστές Γλάστρες από Τσαγιέρες για να Ανανεώσετε τον Κήπο σας

Θυμάσαι Το Λαρδί; Μόλις πρόσφατα επανήλθε αυτό το υπερκορεσμένο μαγειρικό λίπος

Θυμάσαι Το Λαρδί; Μόλις πρόσφατα επανήλθε αυτό το υπερκορεσμένο μαγειρικό λίπος