in , , ,

Νιώθεις Το Σπίτι Σου Συνέχεια Βρώμικο; 6 Πράγματα που Πρέπει Να Κάνεις Για Σπίτι Πάντα Καθαρό

Νιώθεις Το Σπίτι Σου Συνέχεια Βρώμικο; 6 Πράγματα που Πρέπει Να Κάνεις Για Σπίτι Πάντα Καθαρό
Νιώθεις Το Σπίτι Σου Συνέχεια Βρώμικο; 6 Πράγματα που Πρέπει Να Κάνεις Για Σπίτι Πάντα Καθαρό

Όλοι το έχουμε νιώσει. Μετά από μια κουραστική εβδομάδα στη δουλειά και έναν μίνι μαραθώνιο καθαριότητας το σαββατοκύριακο να κοιτάμε γύρω μας μέσα στο σπίτι και να μας φαίνεται το ίδιο ακατάστατο και βρώμικο όπως πριν.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν αν το σπίτι σου δεν είναι ποτέ όσο καθαρό ή περιποιημένο θες και φυσικά δεν έχεις τον απεριόριστο χρόνο για να αφιερώσεις.

Κράτα Μόνο τα εντελώς Απαραίτητα Διακοσμητικά και μπιμπελό

Χάρισε ή φύλαξε οτιδήποτε δεν χρησιμοποιείς συχνά. Αν έχεις πολλά διακοσμητικά φύλαξε τα περισσότερα και ανανέωνε τα κατά βούληση. Περιεργάσου όλες τις επιφάνειες και μην τις γεμίζεις με πράγματα. Όσο λιγότερα πράγματα έχεις, τόσο πιο εύκολο είναι να ξεσκονίσεις σε λίγο χρόνο. 13 Πράγματα που Κάνουν το Μπάνιο σας να Φαίνεται Ακατάστατο και Βρώμικό χωρίς να είναι

Καθάρισε την κουζίνα κάθε φορά που θα την χρησιμοποιήσεις

Προσπάθησε επάνω στους πάγκους να μην έχεις πολλές συσκευές. Πόσο συχνά άλλωστε μπορεί να χρησιμοποιείς τον αρτοπαρασκευαστή ή το μίξερ; Πάντα να καθαρίζεις με το wettex όλες τις επιφάνειες αφού μαγειρέψεις και μην ξεχάσεις να βάλεις τα πιάτα στο πλυντήριο ή να τα πλύνεις. Καθάρισε τα πάντα αφού μαγειρέψεις ή φας. Αν καθαρίζεις την ώρα που μαγειρεύεις τότε δεν θα σου έχουν μείνει πολλά για μετά.

Πάντα να έχεις καθαριστικά μέσα στο μπάνιο

Πάντα να έχεις πανάκια καθαρισμού και καθαριστικά μέσα στο μπάνιο έτσι ώστε να μπορείς γρήγορα να καθαρίζεις τις επιφάνειες όταν βλέπεις να λερώνονται. Αν τα καθαριστικά σου είναι εκεί ακριβώς όταν τα θες τότε είναι πολύ πιο πιθανό να καθαρίσεις χωρίς να ξεφύγει η κατάσταση και μαζευτούν πολλά.

Αγόρασε μια σκούπα ρομπότ

Για σπίτι πάντα σκουπισμένο ίσως να σκεφτείς την λύση της σκούπας ρομπότ. Τακτοποίησε όλα τα καλώδια έτσι ώστε να μπορεί να πάει παντού.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μην γεμίζεις “Σαβούρα”

Προσπάθησε να μην φυλάς άχρηστα πράγματα περιμένοντας να έρθει εκείνη η ώρα μετά από χρόνια που θα τα χρησιμοποιήσεις, γιατί πίστεψε με δεν θα έρθει ποτέ. Παλιά αλληλογραφία και φακέλους πήγαινε τα στην ανακύκλωση. Παλιά και σκισμένα ρούχα ομοίως.

Μάζεψε όλα τα ρούχα που είναι γύρω σου και βάλτα για πλύσιμο. Βάλε τα βρώμικα πιάτα στο πλυντήριο και άδειασε τον νεροχύτη. Τοποθέτησε τα πάντα στην θέση τους. Αν δεν έχουν θέση τότε ήρθε η ώρα να τα αποθηκεύσεις, να τα χαρίσεις ή να τα ανακυκλώσεις.

Ζήτα Βοήθεια

Δεν είναι κακό να παραδεχτείς ότι δεν μπορείς να φέρεις βόλτα όλο το σπίτι. Οι ρυθμοί της ζωής μας είναι τέτοιοι που το περνάμε όλοι. Αν λοιπόν δεν προλαβαίνεις τότε μπορείς να προσλάβεις έναν επαγγελματία είτε συστηματικά είτε περιστασιακά να κάνει το καθάρισμα του σπιτιού. Να θυμάσαι ότι το βασικά είναι να νιώθεις εσύ καλά μέσα στο σπίτι και να μην σε “πλακώνουν” οι υποχρεώσεις.

Και μόνο που το βλέπεις σε πιάνει απελπισία: 18 Άνθρωποι που Κατάφεραν τον Άθλο να Καθαρίσουν το Σπίτι τους

φώτο / φώτο Shutterstock / Christian Delbert

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.2 / 5. Αξιολογήσεις: 139

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Πίνεις Τσάι Σε Φακελάκια; Υπάρχει κίνδυνος - Τα Μικροπλαστικά στο Πιάτο Μας

Πίνεις Τσάι Σε Φακελάκια; Υπάρχει κίνδυνος – Τα Μικροπλαστικά στο Πιάτο Μας

Αυτό Δεν Είναι Λάσπη και Πρέπει να Τρέξετε αν το Δείτε

Αυτό Δεν Είναι Λάσπη και Πρέπει να Τρέξετε αν το Δείτε