in , , ,

“Φρικαρισμένη” Γάτα Το Βράδυ: Αν η Γάτα σας Τρέχει τη Νύχτα, Προσπαθεί να σας πει Κάτι!

"Φρικαρισμένη" Γάτα Το Βράδυ: Αν η Γάτα σας Τρέχει τη Νύχτα, Προσπαθεί να σας πει Κάτι!
"Φρικαρισμένη" Γάτα Το Βράδυ: Αν η Γάτα σας Τρέχει τη Νύχτα, Προσπαθεί να σας πει Κάτι!

Κάτι πέφτει στο πάτωμα. Στη σιωπή και το κατάμαυρο σκοτάδι της κρεβατοκάμαράς σας, ο κρότος είναι εκκωφαντικός. Γρυλίζοντας, απλώνεις το χέρι σου και πιάνεις το τηλέφωνό σου. 3.15 π.μ. Αχ αυτή η γάτα! Το χειρότερο πράγμα σε αυτό; Συμβαίνει κάθε νύχτα. Η άγρια γατούλα σας τριγυρίζει στο σπίτι με φρενίτιδα, ουρλιάζει και ανατρέπει τα πράγματα. Έχετε μια τρελή γάτα; Μπα, αυτή η συμπεριφορά είναι απολύτως φυσιολογική. 8 Συνήθειες που Μπορούν να Βλάψουν τη Γάτα σας

Στις περισσότερες περιπτώσεις, σημαίνει ότι η γάτα σας έχει πάρα πολλή ενέργεια που χρειάζεται να εκτονώσει! Δεν ασκείται αρκετή κατά τη διάρκεια της ημέρας και προσπαθεί να βρει κάποια διέξοδο για όλη αυτή την ενέργεια.

Εάν έχετε μόλις μετακομίσει σε ένα νέο μέρος, μπορεί να υπάρχουν ήδη κάποια παράσιτα που διαβιούν εκεί! Η γάτα σας, με την υπερευαίσθητη ακοή και την οσμή της, μπορεί να καταλάβει την παρουσία τους. Τα περισσότερα παράσιτα είναι πιο δραστήρια τη νύχτα. Το γατάκι σας δεν θα μπορεί να ξεκουραστεί με το να τριγυρνάει γύρω του .

Επομένως, καλύτερα να απαλλαγείτε από αυτά όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Εάν η γάτα σας δεν ηρεμεί ούτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, πηγαίνετε να δείτε τον κτηνίατρο. Το κατοικίδιο ζώο σας είναι πιθανό να έχει κάποια προβλήματα που το κάνουν να αισθάνεται σωματική δυσφορία, για παράδειγμα, ψύλλους.

Αν δεν αντέχετε πλέον να μην έχετε κανονική νυχτερινή ανάπαυση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά πονηρά κόλπα. Θα κάνουν τη γάτα ας να κοιμάται σαν κούτσουρο το βράδυ!

Αρχικά, πρέπει να καταλάβετε γιατί η γάτα σας κελαηδάει! Σίγουρα έχετε ακούσει σύντομους ήχους που μοιάζουν με τιτιβίσματα που κάνει η γάτα σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι το κυνηγετικό ένστικτό της ενώ παρακολουθούν πουλιά ή έντομα. Ο γούνινος φίλος σας μπορεί να αρχίσει να τρίβετε και σε ένα παιχνίδι.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μερικές φορές, οι γάτες αρχίζουν να τρίζουν με τα δόντια τους. Μερικοί ειδικοί πιστεύουν ότι συμβαίνει όταν τα ζώα απογοητεύονται. Το πιθανό θήραμά τους φαίνεται να είναι τόσο κοντά, ακριβώς έξω από το παράθυρο, αλλά ακόμα μακριά τους. Άλλοι ειδικοί πιστεύουν ότι τέτοιες παράξενες κινήσεις της γνάθου επιτρέπουν στο κατοικίδιο ζώο σας να προετοιμαστεί για να πιάσει την τροφή του.

Πολλές φορές η γάτα σας πιέζει και τρίβει το κεφάλι της πάνω σας και σε άλλα πράγματα. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο το κατοικίδιο ζώο σας σημαδεύει εσάς και τα πράγματα γύρω με το άρωμά του και τα θεωρεί όλα (συμπεριλαμβανομένου εσάς) ως δικά του.

Μερικές φορές, χωρίς φαινομενικά κανένα λόγο, η γάτα σας μπορεί να αρχίσει να σπρώχνει πράγματα από το τραπέζι και να τα βλέπει να πέφτουν στο πάτωμα. Είναι πολύ εύκολο να πιστέψετε ότι θέλει να σας τρελάνει. Στην πραγματικότητα, η γάτα είτε βαριέται είτε είναι περίεργη. Διασκεδάζει με το να πετάει πράγματα από διαφορετικές επιφάνειες. Δώστε ένα νέο παιχνίδι στη γάτα σας για να την αποσπάσετε από αυτή τη συνήθεια.

Αν η γάτα σας αρχίσει να κυλά ανάσκελα μπροστά σας, είναι ένα υπέροχο κομπλιμέντο! Για τα αιλουροειδή, είναι μια εξαιρετικά ευάλωτη θέση. Εάν το γατάκι σας δεν φοβάται να σας δείξει την απροστάτευτη κοιλιά του, έχετε κερδίσει την εμπιστοσύνη του. Και αν κυλάει στο πάτωμα, θέλει να σας ενημερώσει ότι είναι ώρα παιχνιδιού!

Οι γάτες είναι απίστευτα χαριτωμένες και αστείες στην πεποίθησή τους ότι μπορούν να χωρέσουν στους πιο μικροσκοπικούς χώρους. Βολεύονται σε βάζα, νιπτήρες ακόμη και κουτιά δημητριακών. Τέτοιοι μικροί χώροι κάνουν τη γάτα σας να αισθάνεται ασφαλής. Μπορεί επίσης να παρατηρήσει το περιβάλλον του από απόσταση και κανείς δεν θα μπορεί να του κρυφτεί!

Δείτε ακόμη Γιατί οι Γάτες και οι Σκύλοι Δεν Μπορούν να Φάνε Σοκολάτα ή Άλλα Τρόφιμα

Η γάτα σας μπορεί να διακόπτει τις τηλεφωνικές σας κλήσεις επειδή ζηλεύει όλη αυτή την προσοχή που δίνετε σε κάποιον άλλο. Είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να περνάτε περισσότερο χρόνο με τον γούνινο φίλο σας.

Αν δείτε τη γάτα σας να κάθεται με εντελώς ακατάλληλο τρόπο, για παράδειγμα, με τα πόδια της ανοιχτά ορθάνοιχτα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Σημαίνει ότι το κατοικίδιό σας είναι ήρεμο, χαλαρό και χαρούμενο. Ακόμα καλύτερα — σας εμπιστεύεται και ξέρει ότι είναι ασφαλές με την παρουσία σας.

Μπορεί να έχετε πιάσει τη γάτα σας να δαγκώνει τα νύχια της. Είναι πιθανό να κάνει απλώς μανικιούρ. Ή το γατάκι μπορεί να αγχώνεται για κάτι και είναι κακή συνήθεια για να ηρεμεί. Μερικοί άνθρωποι τείνουν να δαγκώνουν τα νύχια τους ενώ βαριούνται ή είναι νευρικοί. Το ίδιο συμβαίνει και με τις γάτες.

Η γάτα σας μπορεί να αρχίσει να ξύνει γύρω από το μπολ με το φαγητό του μετά το τέλος του γεύματος ή ακόμα και να το σκεπάσει με λίγο τριμμένο χαρτί. Είναι φυσιολογική, ενστικτώδης συμπεριφορά. Η γάτα θέλει το φαγητό της να είναι κρυμμένο και ασφαλές από τους άλλους.

Τώρα, υποτίθεται ότι θα αισθάνεστε κολακευμένοι (όχι αηδιασμένοι!) αν το γατάκι σας σας φέρει ένα ποντίκι στο μαξιλάρι σας. Αλλά τοποθετώντας το εκεί, η γάτα σας δείχνει ότι είστε μέλος της ομάδας της και ότι νοιάζεται για εσάς. Μπορεί επίσης να λέει «ευχαριστώ» με τόσο εκκεντρικό τρόπο.

Μετά βίας προλάβατε να ανοίξετε το βιβλίο ή τον φορητό υπολογιστή σας και η γάτα σας έχει ήδη σκάσει πάνω του. Το ζώο καταλαβαίνει ότι με αυτόν τον τρόπο, το πιθανότερο είναι ότι θα τραβήξει λίγο την προσοχή σας και ένα χάιδεμα στο κεφάλι!

Εάν η γάτα σας σας παρακολουθεί με προσήλωση είναι έτοιμη να σας ορμήσει! Σε αυτά τα ζώα αρέσει να παρατηρούν το πιθανό «θήραμά» τους. Με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζουν ότι η προσπάθειά τους δεν θα πάει χαμένη όταν τελικά ορμήσουν.

Ένα άλλο σημάδι ότι ήρθε η ώρα να υποχωρήσετε είναι η γάτα σας να συσπά τα αυτιά της. Έτσι εκφράζει την ταραχή ή το άγχος του. Εάν συνεχίσετε να ενοχλείτε το ζώο, μπορεί να σας επιτεθεί. Αλλά αν τα αυτιά της γάτας είναι στραμμένα σε όρθια θέση, ακούει κάποιο θόρυβο που τράβηξε την προσοχή της.

Γλυκά, μικρά νιαουρίσματα από τη γάτα σας είναι ο τρόπος που σας υποδέχεται. Αφού κάνει αυτόν τον χαριτωμένο ήχο, μπορεί να πηδήξει στην αγκαλιά σας και να απαιτήσει λίγη αγκαλιά. Αλλά αν το νιαούρισμα είναι δυνατό και απαιτητικό, είναι πιθανό να πεινάει.

Εάν η γάτα σας δεν θα σας κοιτούσε ό,τι κι αν γίνει, αφήστε την ήσυχη. Χρειάζεται χρόνο μόνη της όσο κι εσείς. Μερικές φορές, το μόνο που θέλει είναι λίγο χώρο και μοναξιά. Εάν δεν ενοχλήσετε το γατάκι σας, θα αισθανθεί περισσότερο σεβασμό για εσάς. Και όταν έρθει η ώρα της αγκαλιάς, θα επανέλθει.

Και τώρα τα κόλπα που μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από αυτούς τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας!

Όταν κοιμάστε, τα μάτια σας κινούνται κάτω από τα βλέφαρά σας. Εάν η γάτα σας βρίσκεται κάπου κοντά, μπορεί να περιεργαστεί και να σας χτυπήσει στο πρόσωπό σας. Για να μην τραυματιστείτε κατά λάθος, είναι καλύτερα να κλείσετε το γατάκι σας έξω από το υπνοδωμάτιό σας το βράδυ. Αν γρατσουνίσει την πόρτα και κλάψει, βάλτε κάτι που μια γάτα δεν θα ήθελε να πατήσει κοντά στην πόρτα. Μπορεί να είναι κολλητική ταινία διπλής όψης, αλουμινόχαρτο ή πλαστικός διάδρομος, με το πόμολο προς τα πάνω.

Δώστε στη γάτα σας το μεγαλύτερο γεύμα της ημέρας το βράδυ. Οι γάτες τείνουν να κοιμούνται αφού έχουν φάει πολύ.

Κάντε ένα μεγάλο παιχνίδι με τη γάτα σας πριν πάτε για ύπνο. Χρησιμοποιήστε τα παιχνίδια που κουνιούνται και κρέμονται — μιμούνται την κίνηση μικρών θηραμάτων, όπως ποντικών ή πτηνών. Συνεχίστε να διασκεδάζετε το κατοικίδιό σας μέχρι να κουραστεί, ο ήρεμος ύπνος σας εξαρτάται από το πόσο σκληρά προσπαθείτε!

Εάν περνάτε τον περισσότερο χρόνο σας στο σπίτι, προσπαθήστε να κουράσετε τη γάτα σας με ενεργά παιχνίδια. Όσο περισσότερο κινείται κατά τη διάρκεια της ημέρας, τόσο καλύτερα κοιμάται τη νύχτα. Και αν το κατοικίδιό σας είναι κοινωνικό με άλλες γάτες και μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά, πάρτε ένα δεύτερο γατάκι. Είναι πιθανό να παίζουν μεταξύ τους και να σας αφήνουν μόνο το βράδυ.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Γιατί η Γάτα σας Δαγκώνει στα Πόδια και Πώς να το Αποφύγετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Ρίξε Σκόρδο Στα Φυτά Σου: Πώς να Φτιάξετε Παρασιτοκτόνο Σκόρδου

Ρίξε Σκόρδο Στα Φυτά Σου: Πώς να Φτιάξετε Παρασιτοκτόνο Σκόρδου

10 Πράγματα στο Σπίτι που Πρέπει να Πετάξετε Μέχρι το Τέλος του Καλοκαιριού

10 Πράγματα στο Σπίτι που Πρέπει να Πετάξετε Μέχρι το Τέλος του Καλοκαιριού