in , ,

Γιατί οι Γάτες και οι Σκύλοι Δεν Μπορούν να Φάνε Σοκολάτα ή Άλλα Τρόφιμα

διατροφή γάτας,διατροφή σκύλου,συμβουλές διατροφής κατοικιδίων,χρήσιμα,
διατροφή γάτας,διατροφή σκύλου,συμβουλές διατροφής κατοικιδίων,χρήσιμα,

Δεν πρέπει ποτέ να τα ταΐζετε με σοκολάτα τις γάτες σας καθώς περιέχει την τοξική ουσία που ονομάζεται θεοβρωμίνη. Μην ανησυχείτε, ο ανθρώπινος μεταβολισμός το φροντίζει φυσικά και γι’ αυτό μπορείτε να φάτε με ασφάλεια τη σοκολάτα. Ωστόσο, δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο για τις γάτες. Παθητικό Κάπνισμα: Βλάπτει τα Κατοικίδια

Γιατί οι Γάτες και οι Σκύλοι Δεν Μπορούν να Φάνε Σοκολάτα ή Άλλα Τρόφιμα

Ένα άλλο επικίνδυνο συστατικό στη σοκολάτα είναι η καφεΐνη. Όταν συσσωρεύονται και τα δύο στο σώμα μιας γάτας, μπορεί να οδηγήσει σε πραγματικά σοβαρά προβλήματα, όπως αυξημένο καρδιακό ρυθμό και αναπνοή, τρόμο, επιληπτικές κρίσεις, ακόμη και ηπατική ανεπάρκεια και κώμα. Όλα τα είδη σοκολάτας είναι επικίνδυνα για τις γατες.

Επίσης, υπάρχουν μπράουνις σοκολάτας, ντόνατς, μπισκότα και καραμέλες. Το χειρότερο είδος είναι η σοκολάτα κουβερτούρα γιατί έχει περισσότερο κακάο. Το παγωτό σοκολάτας μπορεί να μην είναι τόσο επικίνδυνο από άποψη κακάο, αλλά έχει επίσης ζάχαρη και λακτόζη από το γάλα, επομένως είναι απαγορευτική.

Η σοκολάτα είναι επίσης δηλητηριώδης για τους σκύλους, αλλά ο κίνδυνος εξαρτάται από το μέγεθός τους.

Το τεχνητό γλυκαντικό ξυλιτόλη είναι επίσης κακό για όλα τα κατοικίδια ζώα χωρίς εξαιρέσεις.

Μπορεί να βρεθεί σε καραμέλες, τσίχλες χωρίς ζάχαρη, οδοντόκρεμα, αρτοσκευάσματα και πολλά διαιτητικά τρόφιμα. Είναι πιο επικίνδυνο για τα σκυλιά. Καλύτερα να βεβαιωθείτε ότι τυχόν τρόφιμα που το περιέχουν είναι μακριά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Οι περισσότερες γάτες απλώς αγαπούν τον τόνο και είναι καλό για αυτές να τρώνε την γατοτροφή που τον περιέχει. Η κατανάλωση κονσέρβας τόνου για τον άνθρωπο σε τακτική βάση μπορεί να τους στερήσει ορισμένα σημαντικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται οι γάτες για να είναι υγιείς. Το συκώτι είναι ασφαλές για τα αιλουροειδή σε μικρές ποσότητες, αλλά η υπερβολική ποσότητα μπορεί να τους δώσει περισσότερη βιταμίνη Α από ό,τι μπορούν να αντέξουν.

Ούτε οι γάτες ούτε οι σκύλοι χρειάζονται κρεμμύδια σε οποιαδήποτε μορφή: σε σκόνη, ωμά, μαγειρεμένα ή αφυδατωμένα, στη διατροφή τους. Το σκόρδο είναι 5 φορές πιο δυνατό από τα κρεμμύδια, επομένως πρέπει επίσης να αποκλειστεί. Ποτέ μην δίνετε στη γάτα σας ένα πιατάκι με γάλα, ένα κομμάτι τυρί ή άλλα γαλακτοκομικά.

Δείτε ακόμη Διώξτε τους Ψύλλους από τα κατοικίδια σας

Τα περισσότερα αιλουροειδή δεν μπορούν να αφομοιώσουν τη λακτόζη, επομένως θα τους προκαλούσε σοβαρά στομαχικά προβλήματα. Το ίδιο ισχύει και για τα σκυλιά. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορούν να προκαλέσουν τροφικές αλλεργίες σε αυτά. Έτσι, αντί να μοιράζεστε το παγωτό σας μια καλοκαιρινή μέρα, δώστε στο κουτάβι σας κρύο νερό να πιει.

Τα σταφύλια και οι σταφίδες δεν είναι ακριβώς η καλύτερη απόλαυση για το κατοικίδιο ζώο σας. Ακόμη και μια μικρή ποσότητα μπορεί να τους αρρωστήσει. Τα πρώιμα συμπτώματα θα ήταν η νωθρότητα στους σκύλους και η υπερκινητικότητα στις γάτες. Η καφεΐνη στον καφέ, το τσάι καθώς και τα αναψυκτικά τύπου κόλα και τα ενεργειακά ποτά, μπορεί να είναι μοιραία για το χνουδωτό μέλος της οικογένειάς σας. Αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και την αναπνοή, τα κάνει ανήσυχα και προκαλεί μυϊκό τρόμο ως πρώιμα συμπτώματα.

Τα λιπαρά κομματάκια από το κρέας και τα κόκαλα, τόσο μαγειρεμένα όσο και άψητα, μπορούν να προκαλέσουν στο γατάκι ή το σκυλάκι σας κάποια άσχημα προβλήματα πέψης. Τα οστά είναι επικίνδυνα και για τα δύο καθώς μπορεί να πνιγούν . Μπορούν επίσης να γίνουν εμπόδιο στο πεπτικό σύστημα και αυτό δεν είναι καλό. Τα ωμά αυγά και το κρέας μπορεί να είναι η αιτία για τροφική δηλητηρίαση σε γάτες λόγω κάποιων ύπουλων βακτηρίων σε αυτά.

Τα ωμά ασπράδια αυγών περιέχουν μια πρωτεΐνη που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο δέρμα και το τρίχωμα της γατούλας σας. Το ωμό ψάρι είναι επίσης κακό, περιέχει ένα ένζυμο που καταστρέφει τη βιταμίνη Β, η οποία είναι εξαιρετικά σημαντική για τα αιλουροειδή. Όταν δεν τους φτάνει, μπορεί να έχουν νευρολογικά προβλήματα.

Τώρα, αν σας αρέσει να ταΐζετε την γάτα σας την τροφή του σκύλου σας ή το ανάποδο σταματήστε αμέσως. Αν δοκιμάσουν μια μπουκιά τροφής άλλων ειδών κατά λάθος, δεν θα είναι τόσο κακό. Ωστόσο, σε τακτική βάση, οι γάτες χρειάζονται μια διατροφή που είναι πιο πλούσια σε πρωτεΐνες και ορισμένες βιταμίνες και λιπαρά οξέα. Η τροφή για σκύλους δεν έχει αρκετά από αυτά τα θρεπτικά συστατικά. Οι σκύλοι χρειάζονται μια πολύ πιο ισορροπημένη διατροφή από τις γάτες και η τροφή για γάτες είναι πολύ υψηλή σε λίπος, θερμίδες και πρωτεΐνες για αυτούς. Θα μπορούσε να οδηγήσει σε παχυσαρκία και να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές.

Κάτι τόσο ακίνδυνο και πλούσιο σε βιταμίνες όπως το αβοκάντο μπορεί να προκαλέσει τροφικές αλλεργίες στο κουτάβι σας. Ο λόγος για αυτό είναι ότι τα φύλλα, οι σπόροι, ο φλοιός και ο καρπός ενός αβοκάντο είναι όλα πλούσια σε περσίνη. Η υπερβολική ποσότητα αυτής της ουσίας που μοιάζει με λιπαρό οξύ μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο στομάχι. Επιπλέον, ο σπόρος μπορεί να γίνει εμπόδιο στο στομάχι.

Όταν η ζύμη μαγιάς μπαίνει στο στομάχι μιας γάτας ή ενός σκύλου, κάνει το φυσικό της πράγμα – φουσκώνει. Αυτό μπορεί να τεντώσει την κοιλιά του κατοικίδιου ζώου και να του προκαλέσει πόνο. Όταν ψήνετε, μην αφήνετε τη ζύμη σε σημείο όπου το κατοικίδιό σας μπορεί να τσιμπολογήσει. Μόνο έξι ωμοί ή ψημένοι ξηροί καρποί μακαντάμια μπορούν να κάνουν τον σκύλο σας πραγματικά άρρωστο. Είναι ακόμα πιο επικίνδυνο αν φάει σοκολάτα με μακαντάμια.

Ακόμα κι αν ζητάει πατατάκια ή κουλουράκια, μην δώσετε ποτέ στο κουτάβι σας. Το πολύ αλάτι θα το κάνει να διψάσει και μπορεί επίσης να του προκαλέσει δυσάρεστα στομαχικά προβλήματα και κατάθλιψη.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης 8 Συνήθειες που Μπορούν να Βλάψουν τη Γάτα σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Κέρασε 4 Τσιγάρα Τα Λουλούδια Σου Για Να Διώξεις Έντομα Και Ζιζάνια Και Να Τα Δεις Ολάνθιστα [ΒΙΝΤΕΟ]

Κέρασε 4 Τσιγάρα Τα Λουλούδια Σου Για Να Διώξεις Έντομα Και Ζιζάνια Και Να Τα Δεις Ολάνθιστα [ΒΙΝΤΕΟ]

Σταμάτα Να Χαλάς Λεφτά: 3 Τρόποι Που Θα Σου "Ανοίξουν" Τα Μάτια

Σταμάτα Να Χαλάς Λεφτά: 3 Τρόποι Που Θα Σου “Ανοίξουν” Τα Μάτια