in , , , ,

8 Συνήθειες που Μπορούν να Βλάψουν τη Γάτα σας

κίνδυνοι για γάτες,φροντίδα γάτας,συμβουλές για γάτες,χρήσιμα
8 Συνήθειες που Μπορούν να Βλάψουν τη Γάτα σας

Οι γάτες είναι πολύ έξυπνα και πολύ περίεργα πλάσματα. Έχουν ορισμένες συνήθειες όπως να πίνουν νερό από τη βρύση ή να παίζουν με πλαστικές σακούλες που δεν θεωρούμε ότι μπορούν να τις βλάψουν. Αλλά θα εκπλαγείτε με το πώς μερικά πράγματα στο σπίτι μπορεί στην πραγματικότητα να αποδειχθούν επικίνδυνα για αυτές. 25 Καλύτερα IKEA Hacks για τη Γάτα σας

Πίνουν νερό βρύσης

© pklaschka / Pixabay, © s9234460 / Pixabay

Ενώ η ενυδάτωση είναι εξίσου απαραίτητη για τις γάτες όπως και για τους ανθρώπους, το να την αφήνετε να πίνει νερό από τη βρύση μπορεί να μην είναι η καλύτερη ιδέα. Μπορεί να περιέχουν φθόριο, βακτήρια και υπολείμματα φυτοφαρμάκων και αυτές οι ενώσεις έχουν τη δυνατότητα να βλάψουν την υγεία της γάτα σας. Έτσι, εάν η γάτα σας πίνει νερό από τη βρύση, σκεφτείτε να βάλετε ένα φίλτρο νερού.

Τρώνε από το φαγητό σας

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Πολλές γάτες θα ζητήσουν από το φαγητό σας, ειδικά όταν σας βλέπουν να τρώτε. Σύμφωνα με τους κτηνιάτρους, αυτό δεν συνιστάται. Ο κύριος λόγος είναι ότι πολλές τροφές που τρώμε, ενώ είναι αβλαβείς για εμάς, μπορούν να αρρωστήσουν τη γάτα σας. Τα κρεμμύδια, η σοκολάτα, τα γαλακτοκομικά και τα σταφύλια, είναι μερικά παραδείγματα. Είναι καλή ιδέα να παρακολουθείτε τι τρώει ο γούνινος φίλος σας.

Μασάει τα φυτά

© Shutterstock.com, © Depositphotos.com

Αν και οι γάτες θεωρούνται σαρκοφάγα, μερικές φορές μπορεί επίσης να μασήσουν τα φυτά. Ωστόσο, πολλά δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου, όπως κρίνοι και τουλίπες, είναι δηλητηριώδη για τις γάτες.

Εάν έχετε γάτα και σκοπεύετε να αγοράσετε μερικά φυτά, αφιερώστε λίγο περισσότερο χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι είναι φιλικά προς τη γάτα. Αλλά, εάν έχετε ήδη φυτά γύρω από το σπίτι σας και σκοπεύετε να αποκτήσετε γάτα, είναι καλύτερο να τη κρατήσετε μακριά από αυτά.

Παίζει με οικιακά είδη

© Depositphotos.com, © sipa / Pixabay

Μπορεί να εκπλαγείτε αν μάθετε ότι ορισμένα βασικά καθημερινά αντικείμενα που βρίσκονται στο σπίτι θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνα για το γατάκι σας. Ακουστικά, κορδόνια, νήματα, λαστιχάκια και λάστιχα μαλλιών είναι μερικά παραδείγματα. Όλα αυτά τα αντικείμενα είναι εύκολα στην κατάποση από τη γάτα και μπορούν να προκαλέσουν εντερικά εμπόδια.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Φτιάξτε ένα εκπληκτικό κρεβατάκι για τη γάτα σας!

Παίζει με περσίδες και κορδόνια κουρτίνας

© Shutterstock.com

Τα κρεμαστά άκρα κουρτινών ή κορδονιών περσίδων είναι πρόσκληση για να παίξει η γάτα σας. Ωστόσο, ακόμα και αν απλώς σέρνεται ανάμεσα στις κουρτίνες, μπορεί η γάτα σας να μπερδευτεί και να πανικοβληθεί. Ο καλύτερος τρόπος για να το αποφύγετε είναι να βάλετε τα κορδόνια ψηλά και μακριά, ώστε να μην μπορούν να τα δουν ή να τα φτάσουν.

Τρώει catnip (μαγιοβότανο)

© Depositphotos.com

Οι γάτες λατρεύουν το catnip γιατί τους ενισχύει τη διάθεση. Ενώ αυτό το βότανο θεωρείται ασφαλές, η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει ναυτία ή αστάθεια στη γάτα σας.

Παίζει με πλαστικές σακούλες

© Shutterstock.com, © Depositphotos.com

Μερικές γάτες δεν χορταίνουν το παιχνίδι με πλαστικές σακούλες. Είτε είναι ο ήχος που κάνουν είτε η μυρωδιά του φαγητού από τη σακούλα, τα γατάκια διασκεδάζουν παίζοντας με αυτές. Υπάρχουν όμως μερικοί λόγοι για τους οποίους αυτό μπορεί να γίνει πρόβλημα, όπως η κατάποση ενός ξένου αντικειμένου που μπορεί να φράξει τον αεραγωγό τους ή ακόμη και να κολλήσει στις λαβές της τσάντας.

Πίνουν γάλα

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι οι γάτες και το γάλα πάνε μαζί, αλλά όπως αποδεικνύεται, πολλές γάτες στην πραγματικότητα έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Η μόνη στιγμή στη ζωή μια γάτας που μπορεί να αφομοιώσει σωστά τη λακτόζη είναι κατά τη γέννηση και κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής της.

Δείτε επίσης Γιατί η Γάτα σας Δαγκώνει στα Πόδια και Πώς να το Αποφύγετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY πολυέλαιος με λουλούδια,DIY πολυέλαιος,DIY διακοσμητικό,DIY κατασκευές

DIY Καλοκαιρινός Πολυέλαιος με Λουλούδια

γυναίκες,γρηγορότερη γήρανση,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,χρήσιμα

Γιατί οι Γυναίκες Γερνούν Γρηγορότερα από τους Άντρες