in , , ,

Σταμάτα Να Χαλάς Λεφτά: 3 Τρόποι Που Θα Σου “Ανοίξουν” Τα Μάτια

Σταμάτα Να Χαλάς Λεφτά: 3 Τρόποι Που Θα Σου "Ανοίξουν" Τα Μάτια
Σταμάτα Να Χαλάς Λεφτά: 3 Τρόποι Που Θα Σου "Ανοίξουν" Τα Μάτια

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι πολλές φορές ξοδεύουμε χρήματα χωρίς πραγματική ανάγκη. Και αυτό το συνειδητοποιούμε όταν μετά από κάποιες ώρες ή μέρες ρωτάμε τον εαυτό μας “Τώρα αυτό γιατί το πήρα;”

Πώς Θα Σταματήσεις Να Ξοδεύεις Άσκοπα Τα Χρήματα Σου

Αν θες να ψωνίσεις πράγματα για εσένα (και ποιος δεν θέλει) είναι εντάξει. Το πρόβλημα ξεκινά όταν δαπανάς χρήματα σε άχρηστα πράγματα που στην πραγματικότητα δεν έχεις ανάγκη.

Παρακάτω θα βρεις μερικούς κανόνες για να σταματήσεις την σπατάλη.

1. Περίμενε

Αν έχεις δει κάτι που θέλεις αλλά δεν είναι τελικά και τόσο απαραίτητο, περίμενε να δεις πώς θα νιώθεις την επόμενη ημέρα. Αυτό θα σου αποκόψει λίγο το πάθος της στιγμής να το αποκτήσεις και θα ανακαλύψεις επίσης ότι πολλά απο τα πράγματα που θες την επομενη ημέρα τελικά το μετάνιωσες.

Ρώτα τον εαυτό σου λοιπόν:

  1. Το χρειάζομαι πραγματικά;
  2. Θα το χρησιμοποιήσω τελικά σε μια εβδομάδα, έναν μήνα, 6 μήνες, ένα χρόνο;

2. Αγόρασε Μόνο Πράγματα Που Χρειάζεσαι

Όσο προφανές κι αν ακούγεται αυτό, πολλοί άνθρωποι δεν ακολουθούν αυτόν τον απλό κανόνα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Είτε πρόκειται για fast food, επώνυμα προϊόντα, ηλεκτρονικά ή οτιδήποτε άλλο, υπάρχουν πολλά πράγματα που στην πραγματικότητα δεν χρειαζόμαστε και για τα οποία ξοδεύουμε χρήματα κάθε μήνα!

Σκεφτείτε πόσα χρήματα θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε αποφεύγοντας μερικά από αυτά τα πράγματα.

Για να μην παρεξηγηθούμε: Δεν νομίζω ότι πρέπει να εξαλείψεις οτιδήποτε διασκεδαστικό από τη ζωή σου, απλώς προσπάθησε να μειώσεις σιγά σιγά τα άσκοπα.

Εάν προσπαθείτε να εξοικονομήσετε χρήματα ή να εξοφλήσετε ένα χρέος, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολύ πιο γρήγορα αποφεύγοντας τα περιττά πράγματα που θέλετε και εστιάζοντας μόνο στα πράγματα που χρειάζεστε.

3. Μην Αγοράζεις Πράγματα Σε Προσφορά ή Εκπτώσεις Μόνο Και Μόνο Επείδή Είναι Σε Προσφορά

Ένα από τα καλύτερα κόλπα που κάνουν τα καταστήματα για να ξεγελούν τους αγοραστές και να αγοράσουν κάτι είναι να το θέσουν σε προσφορά.

Με μεγάλα αυτοκόλλητα σε κόκκινο και μια ταμπέλα έκπτωσης 50% μπορεί να ξεγελαστούμε και να αγοράσουμε πράγματα που δεν θα αγοράζαμε ποτέ στην πλήρη τιμή.

Αυτή η τακτική μας χτυπάει “συναγερμό” και μας δίνει την αίσθηση του επείγοντος γι’αυτό τελικά καταλήγουμε στις εκπτώσεις ή σε μαγαζιά που έχουν πολλές προσφορές να καταλήγουμε με πολλά άχρηστα πράγματα.

Για να αποφύγετε αυτό το τέχνασμα, αγνοήστε εντελώς την τιμή πριν από την πώληση και κρίνετε οτιδήποτε αγοράζετε με την τρέχουσα αξία για εσάς. Μην αγοράζετε κάτι που δεν θα χρησιμοποιήσετε ποτέ για 50 ευρώ μόνο και μόνο επειδή είναι σε έκπτωση από τα 100 ευρώ.

Αυτό είναι σπατάλη χρημάτων

Συμπέρασμα: Αν κάτι που χρειάζεστε ή κάτι που θέλατε εδώ και πολύ καιρό είναι σε προσφορά ή έχει έκπτωση και η τιμή αξίζει: Αγόρασέ το.

Διαφορετικά: Πες αντίο

φώτο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.4 / 5. Αξιολογήσεις: 8

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

διατροφή γάτας,διατροφή σκύλου,συμβουλές διατροφής κατοικιδίων,χρήσιμα,

Γιατί οι Γάτες και οι Σκύλοι Δεν Μπορούν να Φάνε Σοκολάτα ή Άλλα Τρόφιμα

11 Ιδιοφυείς Χρήσεις Του Swiffer: Πώς Να Γλυτώσεις Χρόνο Στο Καθάρισμα Του Σπιτιού Σου

11 Ιδιοφυείς Χρήσεις Του Swiffer: Πώς Να Γλυτώσεις Χρόνο Στο Καθάρισμα Του Σπιτιού Σου