in , , , ,

9 Χρήσεις Χρησιμοποιημένων Φύλλων Τσαγιού στον Κήπο

χρησιμοποιημένα φύλλα τσαγιού στον κήπο,χρήσεις χρησιμοποιημένων φύλλων τσαγιού,για τον κήπο,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα,
χρησιμοποιημένα φύλλα τσαγιού στον κήπο,χρήσεις χρησιμοποιημένων φύλλων τσαγιού,για τον κήπο,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα,

Αντί να πετάξετε τα φύλλα τσαγιού αφού πιείτε ένα ζεστό φλιτζάνι από αυτό, χρησιμοποιήστε τα στον κήπο σας. Τα φύλλα τσαγιού μπορούν να είναι ευλογία για τα φυτά εάν χρησιμοποιηθούν με τον σωστό τρόπο. Μην πετάς τα Τσόφλια από τα Φυστίκια Αιγίνης: Οι 4 Χρήσεις τους στον Κήπο

9 Χρήσεις Χρησιμοποιημένων Φύλλων Τσαγιού στον Κήπο

Χρησιμοποιημένα φύλλα τσαγιού

Τα φύλλα τσαγιού περιέχουν 4,4% άζωτο, 0,25% κάλιο και 0,24% φώσφορο. Τα φύλλα τσαγιού δρουν επίσης ως εξαιρετικό οργανικό λίπασμα, που βελτιώνει την υγεία του εδάφους, την ικανότητα συγκράτησης νερού και την υψηλή ικανότητα ανταλλαγής κατιόντων.

Βοηθούν επίσης τα μικρόβια του εδάφους και αυξάνουν τη γονιμότητα του φυτού χωρίς επιβλαβείς επιπτώσεις στο περιβάλλον. Και είναι δωρεάν!

Χρήσεις χρησιμοποιημένων φύλλων τσαγιού στον κήπο

Αφού φτιάξετε ένα φλιτζάνι τσάι, σουρώστε, αφήστε τα φύλλα να κρυώσουν και φυλάξτε τα για χρήση στον κήπο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαύρο, λευκό, πράσινο και τσάι Oolong για αυτό το σκοπό.

Βιολογικό λίπασμα

Φτιάξτε ένα γρήγορο βιολογικό λίπασμα βράζοντας φύλλα τσαγιού. Σουρώστε και ξεπλύνετε τα φύλλα τσαγιού σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν τυχόν υπολείμματα γάλακτος ή ζάχαρης. Απλώστε τα σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε απευθείας στον κήπο απλώνοντάς τα στο χώμα των φυτών.

Φύλλα τσαγιού για οξύφιλα φυτά

Απλώστε χρησιμοποιημένα φύλλα τσαγιού κοντά στη βάση οξύφιλων φυτών όπως οι ντομάτες. Τα φύλλα τσαγιού περιλαμβάνουν τρία βασικά θρεπτικά συστατικά (NPK), μαζί με ορισμένα ιχνοστοιχεία που προάγουν την ανάπτυξη των φυτών. Σκορπίστε τα φύλλα τσαγιού στο χώμα και ανακατέψτε τα απαλά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Προσθέστε τα φύλλα τσαγιού στο κάτω μέρος των γλαστρών

Τοποθετήστε τα χρησιμοποιημένα φύλλα τσαγιού για να καλύψετε τις οπές αποστράγγισης της γλάστρας. θα επιτρέψουν στο επιπλέον νερό να στραγγίσει ενώ θα σώσει το χώμα από το να ξεπλυθεί.

Δείτε ακόμη Ξύστε τα μολύβια σας στις Γλάστρες: 7 Απίστευτες Χρήσεις των Μολυβιών για τον Κήπο

Βοηθούν στην καλλιέργεια τριανταφυλλιών

Εάν θέλετε τα τριαντάφυλλά σας να είναι μεγάλα και ζωηρά, τότε η χρήση φύλλων τσαγιού είναι το καλύτερο υλικό. Πασπαλίστε χρησιμοποιημένα φύλλα τσαγιού γύρω από τη βάση του φυτού για να του δώσετε την απαραίτητη ώθηση. Καθώς οι τριανταφυλλιές ευδοκιμούν καλύτερα σε ελαφρώς όξινο έδαφος, οι όξινες τανίνες δίνουν στο φυτό τη σωστή ώθηση μαζί με το άζωτο και το κάλιο.

Εξαλείφουν τα ζιζάνια

Εκτός από το ότι βοηθούν τα λαχανικά, τα φρούτα και τα λουλούδια να αναπτυχθούν, τα χρησιμοποιημένα φύλλα τσαγιού αποτρέπουν επίσης την ανάπτυξη των ζιζανίων. Η προσθήκη ενός παχύ στρώματος φύλλων τσαγιού πάνω από τα ζιζάνια θα καταστείλει την ανάπτυξή τους, εμποδίζοντας το φως και τον αέρα να φτάσουν εντελώς.

Προωθούν την οξυγόνωση

Όταν τα χρησιμοποιημένα φύλλα τσαγιού εκτίθενται στον αέρα, περνούν από τη διαδικασία οξείδωσης, η οποία συμβάλλει στην προώθηση της κυτταρικής υγείας στα φυτά. Προσθέστε φύλλα τσαγιού γύρω από τη βάση του φυτού και ανακατέψτε το με φυτόχωμα για καλύτερα αποτελέσματα.

Προσθήκη στο κομπόστ

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε χρησιμοποιημένα φύλλα τσαγιού στο κομπόστ για να το κάνετε πιο ισχυρό. Τα φύλλα τσαγιού είναι πλούσια πηγή αζώτου και προσελκύουν επίσης καλά βακτήρια. Βοηθά επίσης στην επιτάχυνση της διαδικασίας κομποστοποίησης.

Το καλύτερο μαλακτικό χώματος

Η προσθήκη των φύλλων τσαγιού στη γλάστρα διογκώνει το χώμα, γεγονός που το κάνει μαλακό. Βελτιώνει επίσης τη δομή του καλλιεργητικού μέσου, αυξάνει την αποστράγγιση και βοηθά στον υγιή αερισμό.

Ψεκασμός φυλλώματος

Βράστε 2-4 φλιτζάνια χρησιμοποιημένα φύλλα τσαγιού σε ένα λίτρο νερό. Στραγγίστε, προσθέστε το διάλυμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και χρησιμοποιήστε το σε φυτά. Το φύλλωμα θα πάρει όλα τα θρεπτικά συστατικά πολύ πιο γρήγορα με αποτέλεσμα την πλούσια ανάπτυξη.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης 5 Ασυνήθιστες Χρήσεις του Αλατιού στον Κήπο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

καθαρισμός με βούρτσα ατμού ρούχων,καθαρισμός σπιτιού,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα,

9 Πράγματα που Μπορείτε να Καθαρίσετε με Βούρτσα Ατμού Ρούχων

Το "Λοφίο Της Τουαλέτας":Πόσο Κακό Είναι Τελικά Να Μην Κατεβάζετε Το Καπάκι Της Τουαλέτας

Το “Λοφίο Της Τουαλέτας”:Πόσο Κακό Είναι Τελικά Να Μην Κατεβάζετε Το Καπάκι Της Τουαλέτας