9 Συμβουλές για να Φτιάξετε τον Καλύτερο Πουρέ Πατάτας

Κανένα πιάτο δεν είναι τόσο ευέλικτο όσο ο πουρές πατάτας. Το μόνο μειονέκτημα μπορεί να είναι ότι όταν ετοιμάζετε ένα τόσο εύκολο πιάτο, τα υλικά έχουν μεγαλύτερη σημασία από ποτέ. Υπάρχουν όμως μερικές χρήσιμες συμβουλές για να απολαύσετε τον καλύτερο πουρέ πατάτας. Το Απόλυτο Μυστικό της Κουζίνας για τον πιο Κρεμώδη Πουρέ Πατάτας

Το είδος της πατάτας έχει σημασία

Yelena Rodriguez Mina/Getty Images

Υπάρχουν πολλά είδη πατάτας που είναι κατάλληλα για διαφορετικές χρήσεις. Κάποιες είναι ιδανικές για πατατοσαλάτες ή για ψήσιμο, αλλά άλλες έχουν πιο αμυλώδη υφή που διασπάται καλά όταν πολτοποιούνται.

Όμως βεβαιωθείτε ότι οι πατάτες σας δεν έχουν «μάτια» (βλαστάρια) ή πράσινα ή χυλώδη σημεία, πράγμα που μπορεί να σημαίνει ότι οι πατάτες είναι μπαγιάτικες.

Ξεκινήστε με κρύες πατάτες

Αφού καθαρίσετε τις πατάτες σας, ρίξτε τις σε μια κατσαρόλα και καλύψτε τις με κρύο νερό.

Αφήνοντας το νερό και τις πατάτες να ζεσταθούν ταυτόχρονα γίνεται ομοιόμορφο βράσιμο, το οποίο κάνει την πολτοποίηση πολύ πιο εύκολη.

Ο πουρές πατάτας φτιάχνεται καλύτερα και ευκολότερα όταν είναι ζεστός

Ο καλύτερος πουρές πατάτας φτιάχνεται όταν οι πατάτες είναι ακόμα ζέστες στην αφή. Εάν οι πατάτες είναι πολύ ζεστές για να τις πιάσετε, χρησιμοποιήστε γάντια φούρνου.

Μπορείτε να ξεφλουδίσετε τις πατάτες πριν ή μετά το βράσιμο

Dashtik/Getty Images

Δείτε ακόμη 4 Λάθη Μαγειρικής που Καταστρέφουν το Ρύζι σας Σύμφωνα με τους Σεφ

Το πώς πολτοποιείτε έχει σημασία

Υπάρχουν μερικές διαφορετικές μέθοδοι για την παρασκευή πουρέ. Μια παραδοσιακή πρέσα πατάτας είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο, αλλά πολλοί επαγγελματίες σεφ χρησιμοποιούν μυλο για πουρε για πιο αφράτο αποτέλεσμα.

Προσθέστε πρώτα τη λιπαρή ουσία

Το ρητό «λίπος ίσον γεύση» υπάρχει για κάποιο λόγο. Στην περίπτωση του πουρέ πατάτας, η λιπαρή ουσία όπως το βούτυρο, βοηθά στη σύνδεση των αμύλων του πολτού μεταξύ τους, δημιουργώντας μια κρεμώδη υφή.

Related Post

Προσθέστε πρώτα το λίπος και ανακατέψτε καλά. Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε ανάλατο ή αλατισμένο βούτυρο, αλλά φροντίστε να δοκιμάσετε και να προσαρμόσετε το επίπεδο αλατιού όταν αλατοπιπερώνετε.

Ζεστάνετε τα υγρά σας πριν τα προσθέσετε στο μείγμα σας

Christopher Willans/Shutterstock

Μην καταστρέψετε την εργασία πολτοποίησης προσθέτοντας κρύα υγρά στο μείγμα.

Ζεστάνετε το γάλα ή την κρέμα πριν την προσθέσετε για καλύτερα αποτελέσματα. Και ανακατεύετε λίγο λίγο τα υγρά σας για να μην προσθέσετε πάρα πολύ.

Κρατήστε το καρύκευμα απλό

Το αλάτι και το πιπέρι είναι το κλειδί για τον υπέροχο πουρέ πατάτας. Προσθέστε λίγο λίγο και δοκιμάστε.

Οι νιφάδες αλατιού μπορούν να διαλυθούν με διαφορετικούς ρυθμούς ανάλογα με το μέγεθός τους. Αφήστε τον πουρέ πατάτας λίγα λεπτά ανάμεσα στο αλάτισμα για να βεβαιωθείτε ότι δεν το παρακάνετε.

Διατηρήστε τον πουρέ ζεστο στο φούρνο αν τον φτιάξετε νωρίτερα

Funwithfood/Getty Images

Ο φούρνος είναι ο καλύτερός σας φίλος όταν πρόκειται να διατηρήσετε ζεστές τις πατάτες. Χρησιμοποιήστε ένα πιάτο κατάλληλο για φούρνο με κάλυμμα ή αλουμινόχαρτο και ρίξτε το σε θερμοκρασία μεταξύ 90 και 120 βαθμούς μέχρι να είστε έτοιμοι να τον φάτε.

Ακριβώς πριν το σερβίρετε, ανακατέψτε με λίγο γάλα ή κρέμα και γαρνίρετε με σχοινόπρασο και άλλα βότανα για μια πινελιά χρώματος και επιπλέον γεύση.

πηγή

Δείτε επίσης 10 Λάθη Μαγειρικής που Κάνουν και οι πιο Έμπειροι Σεφ

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

8 Φυσικές Μάσκες για Αναζωογόνηση των Κατεστραμμένων Μαλλιών

Ορισμένες παραδοσιακές φυσικές θεραπείες περιποίησης μαλλιών μπορεί να είναι πολύ πιο αποτελεσματικές από τα ακριβά… Read More

17 Μαΐου, 2024

ΠΑΚΟΕ: Πόσο επικίνδυνες είναι οι χρωστικές τροφίμων – Τα πιο επικίνδυνα ΕΨΙΛΟΝ – Πίνακας

Οι  χρωστικές, μεταξύ των άλλων πρόσθετων  τροφίμων,  είναι ουσίες φυσικές ή συνθετικές που προστίθενται σε τροφές έτοιμες προς… Read More

17 Μαΐου, 2024

6 Έξυπνα Κόλπα που θα σας Προστατέψουν από Πορτοφολάδες

Πολλοί πορτοφολάδες περιμένουν πλήθος κόσμου στα εμπορικά κέντρα. Απασχολημένοι ψάχνοντας για τέλεια δώρα, πέφτουν θύματα… Read More

17 Μαΐου, 2024

Φυσικό λίπασμα για φυτά: 10 σπιτικά υλικά για να χρησιμοποιήσετε

Εκτός από τα λιπάσματα που βρίσκουμε σε γεωπονικά καταστήματα, υπάρχουν πολλά καθημερινά υλικά, οικιακά υπολείμματα… Read More

17 Μαΐου, 2024

Πνιγμός στη Θάλασσα: Τι πρέπει να κάνετε αν κινδυνεύετε να Πνιγείτε

Πολλοί κάνουν τις διακοπές τους στη θάλασσα ή σε μια λίμνη. Δυστυχώς, το καλοκαίρι συχνά… Read More

17 Μαΐου, 2024

Πώς να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια στο σπίτι με εύκολο τρόπο

Το καλοκαίρι έρχεται επιτέλους όμως οι υψηλότερες θερμοκρασίες σημαίνουν ότι πολλά έντομα θα επισκεφθούν τα… Read More

17 Μαΐου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα