in , , , , , , ,

8 ΜΟΙΡΑΙΑ Λάθη που Κάνετε Όταν Αγοράζετε Χρώματα για το Βάψιμο του Σπιτιού

βάψιμο σπιτιού,ανακαίνηση,συμβουλές,χρήσιμα,διακόσμηση σπιτιού,
βάψιμο σπιτιού,ανακαίνηση,συμβουλές,χρήσιμα,διακόσμηση σπιτιού,

Μια φρέσκια στρώση χρώματος μπορεί να αλλάξει εντελώς την εμφάνιση ενός δωματίου. Πριν τοποθετήσετε το πινέλο στον τοίχο, υπάρχει μια σημαντική απόφαση: να επιλέξετε το χρώμα. Με τόσα πολλά χρώματα και φινιρίσματα για να διαλέξετε, η επιλογή χρώματος μπορεί να μοιάζει τρομακτική. Με μερικές συμβουλές κατά νου θα αποφύγετε μερικά κοινά λάθη όταν επιλέγετε ένα νέο χρώμα για την ανακαίνιση του σπιτιού σας. Ανακαίνιση μπάνιου 45ετίας με κόστος ΚΑΤΩ από 100 ευρώ – Βίντεο με τα βήματα και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν

Δεν λαμβάνεται υπόψη την υπάρχουσα διακόσμηση

istockphoto.com

Όταν επιλέγετε ένα νέο χρώμα, δώστε προσοχή στο συνολικό χρωματικό συνδυασμό του δωματίου και λάβετε υπόψη το χρώμα των επίπλων και της διακόσμησής σας. Αυτή η διαδικασία μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε ένα χρώμα βαφής που ταιριάζει με τα υπάρχοντα έπιπλα, ώστε να μην μείνετε με τοίχους που έρχονται σε αντίθεση με τον αγαπημένο σας καναπέ. Για να βεβαιωθείτε ότι το χρώμα ταιριάζει, είναι καλύτερο να αποφύγετε τη δοκιμή δειγμάτων σε ένα εντελώς άδειο δωμάτιο. Αφήστε μερικά από τα κύρια έπιπλα κοντά στην περιοχή δοκιμών.

Δεν λαμβάνετε υπόψη τις αποχρώσεις του χρώματος

istockphoto.com

Κάθε χρώμα έχει είτε ψυχρό είτε θερμό τόνο. Αυτό γίνεται προφανές όταν κοιτάζετε διαφορετικές αποχρώσεις λευκού χρώματος σε ένα πραγματικό λευκό δείγμα. Ορισμένα λευκά χρώματα φαίνονται πιο μπλε (τα πιο ψυχρά χρώματα έχουν μπλε, πράσινο ή μοβ τόνο) ενώ άλλα είναι κίτρινα (τα πιο θερμά έχουν ροζ, μπεζ ή κίτρινο τόνο). Σκεφτείτε εάν θέλετε μια πιο ψυχρή ή πιο θερμή απόχρωση στο δωμάτιό σας.

Δεν λαμβάνετε υπόψη το φινίρισμα του χρώματος

istockphoto.com

Η γυαλάδα ή το φινίρισμα αναφέρεται στο πόσο γυαλιστερό φαίνεται το χρώμα και κυμαίνεται από χαμηλή έως υψηλή γυαλάδα. Το χρώμα με χαμηλότερη γυαλάδα φαίνεται πιο ματ και χρησιμοποιείται στους τοίχους, ενώ το χρώμα με υψηλότερη γυαλάδα φαίνεται πιο γυαλιστερό και χρησιμοποιείται σε διακοσμητικά στοιχεία. Επιλέξτε το φινίρισμα που ταιριάζει στο στυλ σας, ενώ έχετε κατά νου ότι η γυαλάδα μπορεί να επηρεάσει την αντοχή του χρώματος. Τα χρώματα με μεγαλύτερη γυαλάδα τείνουν να είναι πιο ανθεκτικά σε λεκέδες και γρατσουνιές και καθαρίζονται ευκολότερα.

Δεν δοκιμάζετε δείγματα πριν αγοράσετε

istockphoto.com

Αυτό που φαίνεται υπέροχο στο κατάστημα μπορεί να φαίνεται εντελώς διαφορετικό στους τοίχους σας, επομένως είναι σημαντικό να δοκιμάσετε το χρώμα στο σπίτι σας. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να το δοκιμάσετε το χρώμα απευθείας στον τοίχο που σκοπεύετε να βάψετε

Δείτε ακόμη Ποιο Είναι το Ιδανικό Χρώμα για Κάθε Δωμάτιο Σύμφωνα με τους Ψυχολόγους

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δοκιμή δειγμάτων πολύ κοντά

istockphoto.com

Η δοκιμή δειγμάτων είναι ένας χρήσιμος τρόπος για να περιορίσετε τις επιλογές χρωμάτων και να συγκρίνετε τους τύπους βαφής. Αλλά η τοποθέτηση δειγμάτων πολύ κοντά μεταξύ τους μπορεί να αποσπά την προσοχή και να κάνει πιο δύσκολη την επιλογή χρώματος. Αντ’ αυτού, αφήστε λίγο χώρο μεταξύ των δειγμάτων. Επίσης, η δοκιμή ενός μεγάλου δείγματος και σε πολλούς τοίχους είναι συνήθως η καλύτερη. Αυτή η μέθοδος θα σας επιτρέψει να δείτε πώς φαίνεται το χρώμα σε διαφορετικές συνθήκες φωτισμού γύρω από το δωμάτιο.

Βιαστική επιλογή χρώματος

istockphoto.com

Ακόμα κι αν αρχικά αγαπάτε ένα χρώμα, είναι καλύτερο να περιμένετε λίγες μέρες πριν πάρετε μια απόφαση. Το χρώμα μπορεί να αλλάξει σε διαφορετικές συνθήκες φωτισμού και καιρικές συνθήκες. Ένα δείγμα μπορεί να φαίνεται διαφορετικό στο φως της ημέρας σε σύγκριση με τον εσωτερικό φωτισμό ή σε μια ηλιόλουστη μέρα σε σύγκριση με μια συννεφιασμένη μέρα. Είναι καλύτερο να βλέπετε το χρώμα σε διαφορετικές συνθήκες, ώστε να γνωρίζετε ότι θα το λατρέψετε από την αυγή μέχρι το σούρουπο και όλες τις εποχές.

Κάνετε οικονομία στα εργαλεία βαψίματος

istockphoto.com

Τα σωστά εργαλεία είναι σημαντικά για κάθε εργασία ανακαίνισης, συμπεριλαμβανομένης του βαψίματος. Τα οικονομικα πινέλα και ρολά είναι δελεαστικά, αλλά μπορεί να μην προσφέρουν την ίδια σταθερή απόδοση με τις επιλογές υψηλότερης ποιότητας. Τα εργαλεία βαψίματος χαμηλής ποιότητας ενδέχεται να αφήσουν πίσω τους ίχνη, χνούδια ή ραβδώσεις. Αυτές οι μικρές ατυχίες μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο και χρήματα για να διορθωθούν, επομένως μπορεί να εξοικονομήσετε χρήματα με την πάροδο του χρόνου για να επενδύσετε σε ποιοτικά εργαλεία την πρώτη φορά.

Δεν αγοράζετε αρκετό χρώμα

istockphoto.com

Μια εφαρμογή υπολογισμού χρώματος που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο είναι ένα εύκολο εργαλείο για να υπολογίσετε πόσο χρώμα θα χρειαστείτε. Είναι καλύτερα να αγοράσετε λίγο περισσότερο από ό,τι νομίζετε ότι χρειάζεστε αντί πολύ λιγότερο.

πηγή

Δείτε επίσης Πώς να Βάψετε την Εξώπορτα σαν Επαγγελματίας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.5 / 5. Αξιολογήσεις: 4

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

δωρεάν πράγματα ξενοδοχείου,συμβουλές για ξενοδοχεία,χρήσιμα,

15 ΔΩΡΕΑΝ Πράγματα που Μπορείτε να Πάρετε από ένα Ξενοδοχείο

ώριμο παιδί,συμβουλές για γονείς,για το παιδί,μαζί με το παιδί,

10 Πράγματα που Πρέπει να Κανουν οι Γονείς για να Μεγαλώσουν ένα Ώριμο Παιδί